Hilla Stenlund

Lifestyle-bloggaaja, ekonomi, koti-ihminen ja elämästä nauttija

Tällä kertaa Viikon valinnoissa keskitytään Sörnäisten asuntotarjontaan – millaisia koteja Sörnäisissä on parhaillaan myynnissä? Sörnäinen on yksi Helsingin kantakaupungin tiheimmin rakennettuja alueita ja pienasuntojen osuus kaikista asunnoista on Helsingin suurin. Saman huomion voi tehdä selatessaan Sörnäisten asuntojen myynti-tilmoituksia Etuovi.comissa; myynnissä on enimmäkseen pieniä, kompakteja kaupunkikoteja.

Sörnäisten kaupunginosan koteja yhdistää monesti korkea huonekorkeus, kivitalojen paksut ikkunalaudat ja iäkkäät rakennukset, jotka kantavat omaa historiaansa työläisajoilta saakka.

Sörnäinen on tunnelmallinen ja eläväinen kaupunginosa, jonka tyypillinen asukas on yksin asuva nuori aikuinen, lapseton tai ikääntyvä pariskunta. Siis yhden-kahden hengen taloudet, jotka mahtuvat pienempiin neliöihin ja arvostavat kaupungin palveluita ja kulttuuria.

Vanha tehdasrakennus on herätetty uuteen elämään

Sörnäisten Lautatarhankadulla historiallinen ja kaunis 20-luvun tehdasrakennus herää uuteen elämään täysremontilla. Vanhaa margariinitehdasta saneerataan parhaillaan viehättäviksi asunnoiksi ja kohteen ennakkomarkkinointi on aloitettu.

Sörnäinen kaupunkikoti
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Linnakodit Oy LKV

Kohdetta voi kutsua Sörnäisten helmeksi. Rakennuksen suojeltu julkisivu edustaa tyyliltään uusklassismia, ja sen seinien sisäpuolelle on rakenteilla 31 uutta kotia. Valinnanvaraa on pihallisista yksiöistä ullakkokerroksen neljän huoneen perheasuntoon. Uuteen piharakennukseen rakennetaan saunaosasto ja runsaasti säilytystilaa, kerhohuone, lastenvaunu- ja polkupyörävarasto. Suojaisalla pihalla on hyvä istuskella, grillata ja hoitaa kasvimaata puutarhapalstalla, ja mikä parasta, tontti on oma.

Mikäli kohde on vielä myynnissä, voit tutustua siihen tarkemmin täällä

Sörnäinen kaupunkikoti
Kuva: Etuovi.com / Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Linnakodit Oy LKV

Kompakti koti lähellä kaupungin sykettä

Sörnäisten Hämeentiellä on myynnissä hyväkuntoinen yksiö. Valoisa ja vaalea, tilavanoloinen huone, jonka ikkuna avautuu rauhalliselle sisäpihalle.

Sörnäinen kaupunkikoti
Kuvat: Etuovi.com / Asuntoleijonat Oy LKV
Sörnäinen kaupunkikoti
Kuvat: Etuovi.com / Asuntoleijonat Oy LKV

Asunnossa on pieni keittiönurkkaus ja hyvän kokoinen kylpyhuone, jonne mahtuu myös pesukone. Sörnäisten tapaan tämän kohteen etuna on erinomainen sijainti. Metrot, bussit ja ratikat kulkevat kotikadulta ja ravintolat, kaupat, kahvilat, kuntosalit ja lähiaikoina valmistuva Kalasataman Redin palvelut ovat vain kävelymatkan päässä. Täydellinen ensiasunto vaikkapa työssäkäyvälle nuorelle aikuiselle, joka haluaa pysyä lähellä kaupungin sykettä ja menoja.

Mikäli kohde on vielä myynnissä, voit tutustua siihen tarkemmin täällä

Sörnäisten neliöt tehokkaassa käytössä

Kinaporinkadulla sijaitseva 21 neliön yksiö on asuntosijoittajan tai ensiasunnon ostajan unelma. Täysin remontoitu ja hyväkuntoinen koti, jonne voi suoraan kantaa huonekalut sisälle tai ottaa vuokralaisen asumaan.

Sörnäinen kaupunkikoti
Kuvat: Etuovi.com / Aktia

21 neliöön on saatu mahtumaan keittiön kaapistot, keittiökomero ja iso jääkaappi. Sörnäisissä neliöt ovat usein tehokkaassa käytössä, siitä kiitos korkeat huoneet, jotka mahdollistavat nukkumisparven rakentamisen. Näin ollen sänky ei vie tilaa yksiön lattialla, vaan tilan saa sisutettua olohuoneeksi. Tässä kohteessa nukkumisparvi on rakennettu vieläpä eteisen päälle, jolloin se ei vie mennessään avaraa tunnelmaa muusta kodista.

Sörnäinen kaupunkikoti
Kuvat: Etuovi.com / Aktia

Mikäli kohde on vielä myynnissä, voit tutustua siihen tarkemmin täällä

Poikkeus vahvistaa säännön

Niinhän sitä sanotaan, että poikkeus vahvistaa säännön. Vaikka Sörnäinen on pienten asuntojen kaupunginosa, voi sieltä tehdä isompiakin löytöjä. Tämä Vilhonvuorenkadun 4-5 huoneen asunto on upea kokonaisuus, joka on saatu aikaan yhdistämällä kaksi asuntoa. Tulevaisuudessa on myös mahdollista jakaa asunto takaisin kahdeksi asunnoksi, sillä tämä toimiva koti on yhdistetty kahdesta erillisestä 41,5m2 ja 35,5,m2 yksiöstä.

Sörnäinen kaupunkikoti
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma

Tilaa tästä kodista löytyy siis hyvin ja huoneita harvinaisen paljon neliöihin nähden. Pohjaratkaisu on muokattavissa monella eri tavalla. Iso plussa asunnossa on myös kaksi kylpyhuonetta. Isot remontit ovat yhtiössä takana päin, perinteinen putkiremontti on toteutettu vuosina 2004-2008, joten isompaa kaupunkikotia haikaileva saa tästä todellisen sydänpaikan.

Koko rakannus, miljöö ja talon takana siintävä puistoalue ovat Sörnäisten kauneinta aluetta – todellinen kultakimpale siis.

Mikäli kohde on vielä myynnissä, voit tutustua siihen tarkemmin täällä

Sörnäinen kaupunkikoti
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma

Minkälaista Sörnäisissä sitten on asua? Tässä jutussa Maria ja Joni kertovat mikä asuinalueessa on parasta

Voit tutustua Sörnäisiin myös Etuoven aluesivulla

Tästä näet kartalta, minkälaisia asuntoja Sörnäisissä on myynnissä tällä hetkellä

Kiinnostaako sinua tämän jälkeen tutustua myös muutamiin muihin Helsingin kaupunginosiin? Sijaitseeko seuraava kotisi kenties idyllisessä Vallilassa, yhteisöllisessä Kalasatamassa tai tyylikkäässä Töölössä.

Hilla Stenlund

Kaikki Etuoven sivuilla julkaisemani artikkelit löydät täältä

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio