Hilla Stenlund

Lifestyle-bloggaaja, ekonomi, koti-ihminen ja elämästä nauttija

Kalasatama on monen asuntohaaveilijan unelma-aluetta. Kalasatamasta on parhaillaan kasvamassa uusi ja tiiviisti rakennettu asuinalue lähellä Helsingin keskustaa, samalla kuitenkin lähellä Mustikkamaan luontopolkuja sekä merenrannan upeita kävelyreittejä ja ulkoilumahdollisuuksia.

Kalasatama on Sörnäisten kaupunginosan osa-alue Helsingin itäisessä kantakaupungissa, joka on suurimmaksi osaksi rakentumassa entisen Sörnäisten satama-alueen päälle. Rakentaminen aloitettiin muutama vuosi sitten ja parhaillaan alueelle nousee uudiskohteita tasaista tahtia. Alueen on kaavailtu kehittyvän ja kasvavan vuoteen 2030-vuoteen saakka, joten tällä alueella tullaan myymään monta uudiskohdetta lähitulevaisuudessa.

Tähän Viikon valinnat -juttuun kokosin Etuovi.comissa myynnissä olevia Kalasataman asuntoja. Voit katsoa Etuovesta kaikki tällä hetkellä myynnissä olevat asunnot Kalasataman alueella.

Tornitaloja ja merinäköaloja Kalasatamassa

uudiskohde kalasatama
Kuva: Etuovi.com / SRV Rakennus Oy, Pääkaupunkiseutu
tornitalot kalasatama
Kuvat: Etuovi.com / SRV Rakennus Oy

Helsingin Kalasatamaan valmistuvan ensimmäisen tornitalon As Oy Helsingin REDIn Majakan myynti on parhaillaan käynnissä. Paikka on nimensä veroinen – majakan torneista avautuvat upeat maisemat eri ilmansuuntiin, muun muassa Helsingin keskustaan, merelle ja Arabian rannan suuntaan. REDIn ensimmäinen asuintorni valmistuu kevään 2019 aikana. Mikäli kohde on vielä myynnissä, täällä voit tutustua siihen paremmin.

tornitalot kalasatama
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Linnakodit Oy LKV

34 metrin korkeuteen nouseva Majakka on valmistuessaan Suomen korkein asuinrakennus. Sen asunnot sijaitsevat kauppakeskuksen päällä kerroksissa 6-35. Majakassa on tarjolla asuntoja erilaisiin elämäntilanteisiin ja tarpeisiin pienistä yksiöistä isompiin perheasuntoihin. Asuntojen alla pysähtyy metro Kalasataman pysäkillä, joten kulkuyhteydet ovat ensiluokkaiset näiden tornitalojen asukkailla. Tornitaloissa yhdistyy asumisen ja palveluiden helppous, upeat näköalat sekä halutessaan luonnon läheisyys Kalasataman lähistöllä. Mikäli kohde on vielä myynnissä, täällä voit tutustua siihen paremmin.

Mustikkamaan luonto silmien alla

Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma
Kuva Etuovi.com / Kiinteistömaailma

Tämän asuntohelmen valttikortti on avarat merinäkymät Mustikkamaan, Kulosaaren ja Isoisänsillan suuntaan. Koti kylpee valossa, ja asukkailla on mahdollisuus ihailla vuodenaikojen vaihtumista taulumaisemassaan. Asunto sijaitsee Kalasataman kauimmaisessa kulmassa, juuri ennen Isännänsillan risteystä. Sijainniltaan tämä on Kalasataman rauhallisin paikka. Rauhallinen sijainti ja upeat maisemat näkyvät toki myös asunnon hinnassa. Mikäli kohde on vielä myynnissä, täällä voit tutustua siihen paremmin.

Uusia HITAS-asuntoja Sompasaaren rantaan

Kuva: Etuovi.com / Helsingin kaupunki

Kalasataman Sompasaareen on rakenteilla uusia vapaarahoitteisia Hitas-omistusasuntoja, osalla asunnoista on näköala meren suuntaan. Hitas on Helsingissä käytössä oleva asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä. Sen tarkoituksena on turvata, että asuntojen hinnat perustuvat niiden todellisiin tuotantokustannuksiin.

Hitas takaa esimerkiksi lapsiperheille tai ensiasunnon ostajalle mahdollisuuden päästä kiinni tietyn alueen asuntoihin kohtuullisin hinnoin. Rantareitit, kanavat laivoineen ja puistot yhdistettynä eläväiseen kaupunkikulttuuriin tekevät Sompasaaresta rauhallisen ja kotoisan paikan asua. Nämä ovat asioita, jotka houkuttelevat muun muassa perheellisiä tietyille alueille ja siksi alueelle on haluttu rakennuttaa myös Hitas-asuntoja.

Kuva: Etuovi.com / Helsingin kaupunki

Miljoona-asuntoja omalla kattoterassilla

Kalasataman asuntoja esitellessä on nostettava parrasvaloihin myös alueen hulppeat miljoona-asunnot. Omakotitalo meren rannassa, huoneet neljässä kerroksessa, oma parkkihalli maan alla sekä saunatilasta avautuva kattoterassi Mustikkamaan rauhaan. Näitä asuntoja Kalasatamassa riittää ja neliöiden osalta niihin mahtuisi asumaan isompikin perhe.

Kuva: Etuovi.com / 24 Housing Oy Espoo
Kuva: Etuovi.com / 24 Housing Oy Espoo
Kuva: Etuovi.com / 24 Housing Oy Espoo

Mikäli kohde on vielä myynnissä, täällä voit tutustua siihen paremmin.

Kaiken kaikkiaan Kalasatama on monipuolinen asuinalue, joka tulee kehittymään vielä lisää tulevien vuosien aikana. Palvelut ja kulkuyhteydet lisääntyvät pian valmistuvan kauppakeskus REDI:n ansiosta merkittävästi. Yhtä aikaa meren läheisyys ja lahden toisella puolella avautuva Mustikkamaa luovat rauhaa ja tarjoavat ulkoilureittejä alueen asukkaille.

Tällaisia asuntoja olisi tällä hetkellä myynnissä Kalasataman alueella.

Hilla Stenlund

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio