Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Jo jonkin aikaa sisustusrintamalla on ollut ilahduttavasti nosteessa väreillä sisustaminen, kuten Kati tämän vuoden trendiraportissaan mainitsikin. Yksi trendikkäimmistä sisustusväreistä on vihreä monissa sävyissään, aina raikkaaista vaaleanvihreistä oliivinvihreän kautta ylelliseen smaragdinvihreään.

Väri-instituutti Pantone onkin valinnut vuoden 2017 väriksi vihreän. Sävy on nimeltään Greenery, jota kuvaillaan raikkaanksi keltavihreäksi, joka tuo mieleen kevään ensimmäiset päivät, kun luonto herää taas eloon. Vuoden värin valinta pohjautuu globaaliin trenditutkimukseen, vallitsevaan mielialaan ja asenteisiin. Greenery symboloi kiireisen elämän hengästyttämien ihmisten kaipuuta tuntea yhteenkuuluvuutta luonnon kanssa.

Tällä kertaa Viikon valinnoissa on esittelyssä koti, jossa sisustukseen on tuotu vihreää väriä monilla eri tavoilla. Lisäksi poimin sisustuskauppojen valikoimista ideoita, jotka saivat ainakin minut vakuuttuneeksi siitä, että omakin kotini tarvitsee ehdottomasti ripauksen vihreää. Inspiraatio löytyi tietenkin Ideat & Vinkit -galleriasta.

Vihreä valloittaa persoonallisen kodin sisustuksessa

vihreä

 

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Helsinki Oy / Rivitalo, Sinivuokonpolku

vihreä

 

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV Helsinki Oy / Rivitalo, Sinivuokonpolku

Tämän persoonallisen kodin sisustuksessa on käytetty ihanasti värejä, myös vihreää. Ruokailutilaan vihreä, vanha tuoli ja viherkasvit tuovat ilmeeseen eloa ja sopivat puun ja luonnonläheisten sävyjen rinnalle. Mustan portaikon somistuksessa näkyy tyylikästä tummanvihreää niin tauluseinällä kuin tasanteen pullossa ja riikinkukon sulassakin. Yksityiskohdilla on merkitystä! Katso lisää kuvia ja tietoja tästä kohteesta

Trendikäs vihreä tapeteissa, tekstiileissä ja pienesineissä

vihreä

 

Kuva: Etuovi.com / Värisilmä

Jos rohkeus riittää, kannattaa värejä käyttää kodin isoillakin pinnoilla, kuten seinissä tai vaikka huonekaluissa. Tämä Berså-tapetti löytyy Boråstapeterin Scandinavian Designers II -mallistosta, jossa esiin nousevat 1940-60-luvulla suunnitellut luontoaiheiset kuosit. Pienikuvoisen tapetin ilme on rauhallinen isonakin pintana. Katso lisää tapetteja Värisilmältä

vihreä

 

Kuva: Etuovi.com / Room21

Tekstiilit ovat aina hyvä tapa tuoda väriä sisustukseen. Chhatwal & Jonssonin Intiassa käsintehdyt tekstiilit ilahduttavat kauniilla kuoseillaan hehkuvilla väreillään. Tässä Varanasi-matossa ja tyynynpäällisissä on aikas täydellinen metsänvihreä sävy. Nämä ovat kyllä sohvatyynyjä rakastavan heikkous, houkuttelevat yhdistelemään. Katso lisää ideoita ROOM21-verkkokaupan kuvista

vihreä

 

Kuva: Etuovi.com / Room21

Marimekon kevätkokoelmasta löytyy kauniita vihreän sävyjä niin tekstiileissä kuin lasiesineissäkin. Sami Ruotsalaisen ja Carina Seth Andersonin yhteistyössä suunnittelemassa mallistossa on ihanaa raikkautta ja luonnonläheisyyttä. Spaljé-tyynynpäällisessä kaunis metsänvihreä yhdistyy raikkaaseen uutuuskuosiin. Muodoltaan tutut Urna- ja Flower-maljakot ovat saaneet uudet oliivinvihreään vivahtavat sävyt.

vihreä

 

Kuva: Etuovi.com / Room21

Myös Marimekon astiauutuuksista löytyy vihreän sävyjä, Oiva-lautasista intensiivistä tummanvihreää ja Puolikas-astioista kepeää mintunvihreää. Tuo vihreän ja vaaleanpunaisen yhdistelmä on kyllä kerrassaan herkullinen!

 

vihreä

 

Kuva: Etuovi.com / Room21

Vuonna 2005 suunniteltu, skandinaavisten kotien klassikoksi muodostunut String Pocket hylly löytyy lukuisissa kauniissa värisävyissä, myös vihreänä. Tämä olisi aika kiva väripilkku vaikka keittiötä piristämään.

Ihailen aina suuresti koteja, joissa värejä on käytetty taitavasti – ne tuovat kodikkuutta, lämpöä ja kiinnostavuutta kokonaisuuteen. Omaa kotia sisutaessani tuppaan turvautumaan kyllästymisen pelossani valkoiseen ja maanläheisiin sävyihin. Nyt kaipaisin niiden rinnalle kuitenkin väriä, luonnonläheisestä vihreästä voisi olla hyvä aloittaa. Ainakin viherkasvit ovat tervetulleita, ehkä sohvatyynykin. Sen sävyn ajattelin poimia ikkunastani näkyvien vanhojen kerrostalojen patinoituneista katoista, joiden väri on minun silmääni juuri oikea, murrettu vihreä.

Kuuluuko vihreä sinun kotisi väripalettiin? 🙂

-Juulia

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio