Heti Malmstenbutikenin vierestä löytyy jo aiemminkin blogissa hehkuttamani Svenskt Tenn-sisustusliike. Yrityksen kuoseista löytyy samaa väri-iloittelua kuin Marimekon vastaavista tuotteista, ruotsalaisen kuvioinnin ollessa vielä asteen runsaampaa. Kattava huonekaluvalikoima on tyylikäs, mutta samalla leikkisä.

kynttiläjalka, svenskt tenn Lampunvarjostimet Manhattan-kuosi tarjottimessaSitten se ainoa miinus eli hinnat. Ensimmäisellä kerralla liikkeeseen astuttuani haaveilin ostavani sisustustyynyn ihanalla Manhattan-päällisellä. Kipuraja paukkui iloisesti yli, kun huomasin tyynyllä olevan hintaa 1050 kruunua, eli yli 100 euroa. Pienempiä tuotteita löytyy kohtuuhinnoin, mutta liikkeessä käydessäni tyydyn useasti ihastelemaan vain sen ihania asetelmia ja mallisisustuksia. Tyyriistä hinnoista  huolimatta suosittelen tutustumaan tähän ihanan 90-vuotiaan yrityksen kivijalkakauppaan. Svenskt Tenn, Strandvägen 5.

jakkara, palli åhlens, sisustusStrandvägeniltä nokka kääntyi kohti keskustaa ja T-Centralenia. Jo pitkään tapanani on ollut katsastaa Åhlens-tavaratalosta kaksi osastoa Tukholmassa poiketessa. Ensimmäinen on Wera Stockholmin vaateosasto ja toinen Åhlensin mainio sisustusosasto. -2. kerroksen sisustusosastolla on runsas valikoima kankaita, pienhuonekaluja ja scandinaavisia sisustustuotteita. Åhlensin oman nimen alla myytävät tuotteet ovat kauniita ja hinnat kohtuullisia. Täältä on lähtenyt mukaan useampi vahakangas keittiötä piristämään. Åhlens, Klarabergsgatan 50.

paperivarjostin, riisipaperivarjostin sohvanjalka, sängynjalka vaihtojalatKuva: Prettypegs

prettypegs, sohvanjalka, sängynjalka

Kuva: Prettypegs

DesignTorgetin valikoima uusiutuu jatkuvasti, miksi sielä kannattaakin pistäytyä aina kun mahdollista. Kotisivujen mukaan yrityksen periaatteena on ottaa myyntiin arkikäyttöön tarkoitettuja, käytännöllisiä designtuotteita niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin suunnittelijoilta. Tällä kertaa silmiin pisti ihastuttavat origamityyliset paperivarjostimet, sekä jo viime kerralla näkemäni Prettypegs-vaihtojalat huonekaluihin. Prettypegs-jalkojen kerrotaan sopivan useampaan IKEA-kalusteeseen, mutta saatavilla on myös laattaa, jolla jalat saa asennettua myös muiden valmistajien huonekaluihin. Jos ruotsinreissua ei ole tiedossa, voi jalkoja tilata yrityksen omilta verkkosivuilta. Aivan loistava tuote, jolla piristää sisustusta! DesignTorget, Centralhallen.

/Liisamaija

P.S. Osaatko suositella Tukholmasta tutustumisen arvoista sisustusliikettä? Kerrothan näistä meille muillekin postauksen kommenteissa! 🙂

 

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio