Yhteistyössä:

Terassikausi alkaa ja oman pihan ulkoterassin laajennus- ja rakennuskuume nousee. Piha, terassi ja parveke ovat kesällä monelle kakkosolohuoneita, joista saa mukavasti lisäneliöitä asumiseen säiden lämmetessä. Sulava lumi saattaa tosin aluksi tarkoittaa ulkoterassin pintakäsittelyprojektia, kun tummunut, laikukas ja pahimmillaan lohkeileva terassilauta paistattelee kevätauringossa. Lue tästä jutusta, mistä löytyy kestävä ja huoltovapaa terassilauta. Mukana myös pihasuunnittelijoiden suositukset!

Kaunis, kestävä ja huoltovapaa terassilauta

Puu on suomalaisille rakkain rakennusmateriaali pihalattiaksi, mutta sen käyttöön toivoisi monesti vaivattomuutta. Novenbergiltä löytyy vaivaton ja kaunis Accoya-terassilauta, jonka myötä tekee mieli asentaa lautaa laajemminkin pihalle kesäjuhlia odottamaan.

Accoya-puuta voi käyttää moneen tarkoitukseen, mutta soveltuu sellaisenaan erinomaisesti terassilaudaksi tai parvekkeelle. Varsinkin mökeille tuote on mainio. Mökkikauden avaukseen kuuluu usein pitkä lista töitä, mutta Accoya-puuta käyttämällä voi vetää viivan yli ”terassin huoltotyöt” kohdasta useaksi vuodeksi.

Terassi uima-altaan ympärillä Accoya-puusta
Kuva: Novenberg.fi. Aikamoinen unelmaterassi Accoya-puusta!

Kestävä puu tyylistä tinkimättä – pihasuunnittelijat suosittelevat

Vaikka Accoya-puu on kestävä, se ei kuitenkaan ole kovis. Puun pinta on ylellinen, hyvän tuntuinen ja kaunis pihasuunnittelijankin mielestä.

Pihasuunnittelija Kati Jukarainen kertoo käyttäneensä Accoya-puuta mm. pergolan rakentamiseen ja parvekekaiteisiin.

Accoya on todella monikäyttöinen puu. Minua viehättää erityisesti se miltä puu tuntuu. Sileä ja jopa pehmoisen tuntuinen Accoya soveltuu täydellisesti terasseihin ja kaiteisiin, koska puu ei tikkuunnu. Meillä puuta on käytetty parvekkeen kaiteisiin. Valitsin Accoyan myös keittiöpuutarhan pergolaan, koska puu on myrkytön ja sitä ei tarvitse käsitellä. Puu kestää jopa maakosketuksen maatumatta, joten se soveltuu hyvin myös keittiöpuutarhan lavamateriaaliksi.

Lue lisää Katin blogista, miten hän rakensi pergolan Accoya-puusta.

pergola Accoya-puusta
Kuva: Kati Jukarainen.

Myös kokenut maisemasuunnittelija Eva Wuite kertoo:

Olen käyttänyt Accoya-puuta suunnitelmissani ja puu on todella sileä ja nukkaantumaton. Tietyllä tavalla lempeä! Todella ainutlaatuinen, sillä siinä on mukava kävellä paljain jaloin ja lempeyden lisäksi se kestää hyvin aikaa pysyen tyylikkäänä.

Ekologinen ja pitkäikäinen ulkoterassi Accoya-puusta

”Me puhumme puurakentamisen puolesta. Puun luonnonläheisyys ja ekologisuus ovat suomalaisille selkeä arvovalinta. Niiden ollessa rakentamisessa vaihtoehtona, niitä valitaan. Halusimme tuoda tähän yhtälöön mukaan ulkorakentamiseen puulle pitkän elinkaaren ja hoitovapauden”, kertoo Novenbergin toimitusjohtaja Petteri Huomo.

Puuta voidaan käyttää täysin käsittelemättömänä ja siitä huolimatta sille luvataan 50 vuoden takuu.

”Nämä lupaamme varmuudella. Todellinen käyttöikä voi olla kohteesta riippuen pidempikin.” jatkaa Novenbergin Petteri Huomo.

Katso puun tarkemmat ominaisuudet Accoya-puun tuotekortilta Novenbergin verkkosivuilta.

Luottamuksesta kertoo sekin, että Accoya-puusta on rakennettu useampi silta, tuettu siltarakenteita sekä rakennettu terassialueita julkisiin puistoihin. Myös Helsinkiin rakennettavan Wood City -puukerrostalohankkeen yhdeksi materiaaliksi valikoitui Accoya-puu.

Puurakentaminen Accoy-puusta.
Kuva: Novenberg.fi. Accoya-puu on kaunis ja kestävä luonnonmateriaali moneen käyttöön.
Terassi uima-altaan ympärillä.
Kuva: Novenberg.fi. Puusta rakennettu terassi tuntuu mukavalle paljaan jalan alla.

Accoya-terassilaudan hinta

Laadulle on hintansa. Accoyan metrihinta, paksuudesta ja leveydestä riippuen, on noin 7,90 – 20,70€ metriltä.  Pienin lauta on 21 mm paksu ja 95 mm leveä. Suurin lauta, josta Accoyaa voi työstää on 29 mm paksu 195 mm leveä. Katso tarkemmat hintatiedot täältä Novenbergin verkkosivuilta

Suurempi investointi laadullaaseen materiaaliin maksaa itsensä takaisin – puutarhakalusteet voi koko elinikänsä ajan asettaa heti pihalle ja unohtaa kyllästyttävän terassilautojen kyllästelyn! Sen lisäksi, että vastaavaa terassia tai pergolaa ei löydy ihan jokaiselta naapurilta.

-Ali, Asumisen toimituksesta

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio