Kylässä

Joillain vain on se kosketus. Puhun nyt ihmisistä, kenellä on taito luoda kotiin kuin kotiin kotoisa, kaunis ja välitön tunnelma. Näissä kodeissa pystyy seurustelemaan vapautuneesti ja nojatuoliin saa istahtaa kahvikupin kanssa pelkäämättä läikyttämistä.

Pääsimme kylään vuonna 1913 valmistuneeseen hirsitaloon Pohjanmaalla, joka on sisustettu suurella sydämellä, kauniita yksityiskohtia unohtamatta. Reilun vuoden talossa asuneet, nelihenkisen perheen vanhemmat, ovat tehneet paljon itse ihastuttavan sisustuksensa eteen. Myös alkuperäistä, vuosisadan alun tunnelmaa on yritetty vaalia mahdollisimman paljon. Tässä kyläkauppanakin toimineessa kodissa paistetaan letut puuhellalla ja poltetaan kynttilöitä ympäri vuoden.

 

keittiö, ruokailuhuone, saareke, rustiikkinen, leivinuuni, säilytysratkaisutKeittiöstä avautuu näkymä valoisaan ruokailuhuoneeseen. Räsymatto ja kattotelineen päällä näkyvät kakkuvuoat ovat löytöjä kirpputorilta. Herkät, valkoiset pellavaverhot löytyivät Ikeasta.

keittiö, rustiikkinen, saareke, säilytysratkaisutKeittiötä jakava saareke on rakennettu itse. Taso ja hyllyt ovat tehty vanhoista, piharakennuksesta löytyneistä laudoista, joista ylimmät on käsitelty lakkamaalilla ja alimmat valkoisella maalilla. Metalliseen kattokoukustoon saa kätevästi roikkumaan ruoanlaitossa tarvittavia välineitä ja yrttejä. Metallikantiset purkit löytyivät Ikean valikoimista ja vaaleansininen emalisiivilä kirppikseltä.

 

lasipurkki, keittiön säilytysAiemmin hunajaa täynnä ollut iso lasipurkki on saatu lahjana paikalliselta mehiläisfarmarilta :). Nykyään purkin täyttävät herkulliset vaahtokarkit, joita myös grillaillaan takkatulen loimuissa.

 

keittiö, rustiikkinen, maalaisromanttinen, leivinuuniPerheessä leivotaan paljon, mikä huokuu kodin tilavasta, lämminhenkisestä keittiöstä. Kauniista lasipurkeista löytyy muun muassa itsetehtyjä marmeladeja ja kuivattuja omenoita. Talovanhuksen piharakennus osoittautui pian muuton jälkeen varsinaiseksi aarreaitaksi – saarekkeen lautojen ohella sieltä löytyi mm. alimmalla hyllyllä sijaitseva pullokori. Leivinuunin päällä näkyvät antiikkiset sokeripalapihdit ja hiuskiharrin ovat peruja miehen vanhempien kotoa.

 

keittiö, rustiikkinen, leivinuuni keittiö, perinteinen, rustiikkinenVanhat leivosmuotit toimivat yhdessä tuikkujen kanssa hurmaavina tunnelmanluojina. Kun tuikkuja menee paljon, kannattaa ne säilyttää helposti käden ulottuvilla. Itse kuivatettuja nokkosia voi käyttää vaikkapa teen maustamiseen.

Niin kauniilta kuin keittiössä näyttääkin, on sen remppaaminen vielä kesken. Sekä tapetit että kaapistot olisi tarkoitus uusia. Myös lautalattia siintää haaveissa. Seuraavassa osassa saamme kurkistaa ruokailutilaan, joka sisältää yhtä hurmaavia yksityiskohtia kuin talovanhuksen ihana keittiökin!

– Liisamaija

Onko maalaisromanttinen sisustustyyli sinun juttusi? Katso lisää maalaisromanttisia tunnelmia!

Liisamaija Vanhala

Liisamaija Vanhala

Katso myös nämä

Unelmien koti maalla – Ruokailuhuone
Blogi Kylässä
Meilahdenmutsi muuttaa Töölöön
Blogi Asunnonvaihto
Unelmien koti maalla – Olohuone ja eteinen
Blogi Kylässä
Pieni talo Pirkanmaalla – alakerta
Blogi Kylässä
Kodikas loft-henkinen koti, osa 2/2
Blogi Kylässä
Lastenhuoneen tapetti – Kun lapset saavat päättää
Blogi Sisustus
Vauvan, leikki-ikäisen ja teinin huoneen sisustus – yhdistele uutta ja vanhaa
Blogi Sisustus
Talohaaveet todeksi
Blogi Kylässä
Lapsiperheen unelmien koti Espoon Kurttilassa
Blogi Kylässä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *