Kylässä

Joillain vain on se kosketus. Puhun nyt ihmisistä, kenellä on taito luoda kotiin kuin kotiin kotoisa, kaunis ja välitön tunnelma. Näissä kodeissa pystyy seurustelemaan vapautuneesti ja nojatuoliin saa istahtaa kahvikupin kanssa pelkäämättä läikyttämistä.

Pääsimme kylään vuonna 1913 valmistuneeseen hirsitaloon Pohjanmaalla, joka on sisustettu suurella sydämellä, kauniita yksityiskohtia unohtamatta. Reilun vuoden talossa asuneet, nelihenkisen perheen vanhemmat, ovat tehneet paljon itse ihastuttavan sisustuksensa eteen. Myös alkuperäistä, vuosisadan alun tunnelmaa on yritetty vaalia mahdollisimman paljon. Tässä kyläkauppanakin toimineessa kodissa paistetaan letut puuhellalla ja poltetaan kynttilöitä ympäri vuoden.

keittiö, ruokailuhuone, saareke, rustiikkinen, leivinuuni, säilytysratkaisut

Keittiöstä avautuu näkymä valoisaan ruokailuhuoneeseen. Räsymatto ja kattotelineen päällä näkyvät kakkuvuoat ovat löytöjä kirpputorilta. Herkät, valkoiset pellavaverhot löytyivät Ikeasta.keittiö, rustiikkinen, saareke, säilytysratkaisut

Keittiötä jakava saareke on rakennettu itse. Taso ja hyllyt ovat tehty vanhoista, piharakennuksesta löytyneistä laudoista, joista ylimmät on käsitelty lakkamaalilla ja alimmat valkoisella maalilla. Metalliseen kattokoukustoon saa kätevästi roikkumaan ruoanlaitossa tarvittavia välineitä ja yrttejä. Metallikantiset purkit löytyivät Ikean valikoimista ja vaaleansininen emalisiivilä kirppikseltä.

lasipurkki, keittiön säilytys

Aiemmin hunajaa täynnä ollut iso lasipurkki on saatu lahjana paikalliselta mehiläisfarmarilta :). Nykyään purkin täyttävät herkulliset vaahtokarkit, joita myös grillaillaan takkatulen loimuissa.

keittiö, rustiikkinen, maalaisromanttinen, leivinuuni

Perheessä leivotaan paljon, mikä huokuu kodin tilavasta, lämminhenkisestä keittiöstä. Kauniista lasipurkeista löytyy muun muassa itsetehtyjä marmeladeja ja kuivattuja omenoita. Talovanhuksen piharakennus osoittautui pian muuton jälkeen varsinaiseksi aarreaitaksi – saarekkeen lautojen ohella sieltä löytyi mm. alimmalla hyllyllä sijaitseva pullokori. Leivinuunin päällä näkyvät antiikkiset sokeripalapihdit ja hiuskiharrin ovat peruja miehen vanhempien kotoa.

keittiö, leivinuuni

keittiö, perinteinen, rustiikkinen

Vanhat leivosmuotit toimivat yhdessä tuikkujen kanssa hurmaavina tunnelmanluojina. Kun tuikkuja menee paljon, kannattaa ne säilyttää helposti käden ulottuvilla. Itse kuivatettuja nokkosia voi käyttää vaikkapa teen maustamiseen.

Niin kauniilta kuin keittiössä näyttääkin, on sen remppaaminen vielä kesken. Sekä tapetit että kaapistot olisi tarkoitus uusia. Myös lautalattia siintää haaveissa. Seuraavassa osassa saamme kurkistaa ruokailutilaan, joka sisältää yhtä hurmaavia yksityiskohtia kuin talovanhuksen ihana keittiökin!

Liisamaija

Onko maalaisromanttinen sisustustyyli sinun juttusi? Katso lisää maalaisromanttisia tunnelmia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio