Kylässä

Luovuus, ekologisuus ja esteettisyys ovat ensimmäiset kolme ominaisuutta, jotka tulevat mieleeni, kun ihastelen tämän Pohjanmaalla sijaitsevan hirsitalon kaunista sisustusta. Kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, on talon valoisa ruokailuhuone toiminut aiemmin kyläkauppana. Myös tässä tilassa on paljon kierrätettyjä ja tuunattuja kalusteita, sekä vanhoista tavaroista koottuja, silmiä hiveleviä sommitelmia.

ruokailuhuone, ruokapöytä, rustiikkinen ruokailuhuone, ruokapöytä, rustiikkinen, diySuuren ja jykevän ruokapöydän massiivinen taso on entisöity piharakennuksesta löytyneestä ”rekasta”. Vielä hevosten aikakaudella näiden lavojen avulla kuljetettiin mm. heinää ja puita pitkät välimatkat talosta toiseen. Lava pestiin ja lakattiin mattalakalla useita kertoja, ennen kuin se otettiin uudelleen käyttöön. Ruokapöydän ympärille on koottu tuoleja eri vuosikymmeniltä. Valkoiseksi maalatut ja uuden verhouksen saaneet tuolit löytyivät talosta muuton yhteydessä.

ruokailuhuone, ruokapöytä, rustiikkinen

ruokapöytä, ruokailuhuone, rustiikkinenJonoksi asetellut kynttilät ja kimput luovat tunnelmaa jättäen kuitenkin tilaa kattaukselle. Reunalautojen reiät kiinnostavat varsinkin pikkuväkeä; mikään ei ole sen mukavampaa, kuin tiputella niiden läpi tavaroita ;).

sohva, rustiikkinen, maalaisromanttinen

tyyny, maalaisromanttinen, pitsityyny

lammastyyny, maalaisromanttinen, sohva

Ihastuttava, vaaleanvihreä puusohva löytyi piharakennuksesta muiden löytöjen ohella. Sievä pitsityyny on ommeltu vanhasta lakanasta ja pyöreä pitsiosuus napattiin tyynyyn kirpparilta löytyneestä pitsiliinasta. Kauniisti harmaantunut, saunasta löytynyt vanha ovi löysi paikkansa ruokailutilan nurkasta. Pariskunta on aikanaan asunut myös Ruotsissa ja Norjassa, josta lämpöiset lampaantaljat ovat kotoisin. Hauska, teemaan sopiva lammastyyny löytyi Elloksen valikoimista.

lipasto, rustiikkinen, maalaisromanttinen lipasto, rustiikkinen lasipullot, rustiikkinenParasta tilan sisustuksessa ovat kauniit, menneiden vuosikymmenten tarinoita huokuvat asetelmat! Sen lisäksi, että ne ovat kauniita katsella, valtaa mielen myös uteliaisuus. Kiireisimmänkin vieraan on pakko pysähtyä pohtimaan näiden lumoavien tavaroiden historiaa. Vanha apteekkarin lasikaappi löytyi netistä osta ja myy -palvelun kautta. Balettihameet, tossut ja vanhat limonadipullot ovat löytyneet kirpparilta ja peilin toisessa reunassa roikkuva balleriinan mekko on perheenäidin itsensä ompelema.

nojatuoli, maalaisromanttinen

takka, takkahuone, ruokailuhuone

Kotoisassa lukunurkauksessa voi käpertyä selailemaan vaikka sisustuslehtiä takkatulen lämmössä. Metallinen haitarivalaisin löytyi Jotexin valikoimasta ja smaragdinvihreät, lasiset kalastusverkkokohot tulivat mukaan Norjasta. Perheen rakkaalle Nana-koiralle on tehty oma, pehmeä lepopaikka rottinkikoriin.

Voin vain kuvitella, kuinka tunnelmalliseksi tämä koti muuttuu joulunpyhien aikaan! Vielä pääsemme – onneksemme – kurkkaamaan talon muihin osiin kolmannessa Unelmien koti maalla -postauksessa :-).

Liisamaija

Kuvat: Sigi Rajala

Onko maalaisromanttinen sisustustyyli sinun juttusi? Lisää maalaisromanttista tunnelmaa ideagalleriasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio