Etuovi.com

Oma toimitus

Yhteistyössä:

Miltä kuulostaisi vastavalmistunut asunto isolla parvekkeella vehreissä maisemissa hyvien kulkuyhteyksien päässä Turun keskustasta? Pääskyvuoreen Turun ikonisen Linkkitornin kupeeseen on rakenteilla VASOn upouusia asumisoikeusasuntoja, joissa yhdistyy vuokra-asumisen huolettomuus ja omistusasumisen varmuus.

Havainnekuva keväällä 2023 rakentuvasta Pääskynlinnan uudiskohteesta.

Jos haaveissa on pitkäaikainen asunto ilman suurta pankkilainaa ja remonttihuolia, asumisoikeusasunto tarjoaa siihen loistavat mahdollisuudet. Asumisoikeusasunnoissa asuminen on kohtuuhintaista, eikä siihen sisälly suuria taloudellisia riskejä.

VASOn uudiskohde Pääskynlinna valmistuu mitä parhaimmalle paikalle Turun linkkitornin kupeeseen vanhan kasarmialueen välittömään läheisyyteen. Vaikka sotilastoiminta on jo loppunut, 40-luvulla kallioon louhitut luolat ja vanhat armeijan rakennukset muistuttavat alueen jännittävästä historiasta.

Pääskynlinna rakentuu aivan Linkkitornin kupeeseen.

Luonnonläheisen asuinalueen upeat ulkoilumaastot kutsuvat liikkumaan ympäri vuoden. Metsäiset lenkkipolut muuntautuvat talvella hiihtoladuiksi. Myös läheisen Jaaninojan jokimaisemien varrella on kauniita kävelyreittejä.

Pääskynlinnasta on loistavat kulkuyhteydet niin pyörällä, autolla kuin julkisilla kulkuvälineillä. Matkaa Kupittaan juna-asemalle on vain 1,5 kilometriä, ja Helsingin moottoritielle ajaa hetkessä. Alueella on kattava pyörätieverkosto, jota pitkin pääsee liikkumaan helposti niin keskustaan kuin naapurikuntiinkin.

Rauhallisella ja halutulla asuinalueella palvelutkin ovat lähellä. Itäharjun Prisma monipuolisine palveluineen on näppärästi kävelymatkan päässä. Lapsiperheitä ilahduttaa lyhyt matka alueella olevaan suureen leikkipuistoon, jossa tapaa myös muita lähialueen perheitä. Myös päiväkodit ja Pääskyvuoren koulu löytyvät läheltä.

Asumisoikeusasuminen on edullinen vaihtoehto omistusasumiselle.

Modernia asumista upouusissa kerrostaloissa

Keväällä 2023 valmistuvassa kahden asuinkerrostalon kokonaisuudessa on asuntoja aina 29 m2 yksiöistä 80 m2 kolmioihin. Kaikissa asunnoissa on tilava lasitettu parveke, joka tuo asumiseen mukavasti lisäneliöitä. Savuttomassa kiinteistössä voit pitää ikkunoita huoletta auki ja nauttia parvekkeella raittiista ilmasta kaikkina vuorokaudenaikoina.

Ylimmän 9. kerroksen uniikeista asunnoista avautuu upeat näköalat yli kattojen. Jos haaveilet sekä pihasta että parvekkeesta, toisessa kerroksessa on kaksi upeaa asuntoa, jotka täyttävät nämä toiveesi.

Koska kyseessä on uudiskohde, asuntojen pinnat ja kalusteet ovat moderneja ja ajanmukaisia. Pääset nauttimaan huolella valituista keittiökalusteista ja materiaaleista, jotka tekevät asumisesta helppoa ja huoletonta.

Pääskynlinnan pintamateriaalit ovat moderneja ja ajanmukaisia.

Kaikissa asunnoissa on toimivat pohjaratkaisut. Kylpyhuoneet ovat tilavia, ja kaksioissa ja kolmioissa on myös oma sauna. Lattialämmitys tuo lisämukavuutta asumiseen. Kaikissa keittiöissä on valmiiksi asennettuna astianpesukone sekä keraaminen liesi, ja huoneistojen laminaattilattia on tyylikäs ja helppohoitoinen.

Kaikissa asunnoissa on huoneistokohtainen ilmanvaihto. Vastikkeeseen sisältyy 100 MB laajakaistayhteys.

Yhteiskäyttöauto ja aurinkosähköllä toimivat latauspisteet

Taloyhtiöön asennetaan varastoiva aurinkosähköjärjestelmä. Katolta kerättävää aurinkoenergiaa varastoidaan akkuihin ja hyödynnetään myöhemmin kiinteistön sähkönkulutuksessa ja sähköautojen lataamisessa älykkään latausjärjestelmän avulla.

Pääskynlinnan asukkaiden käytössä on myös yhteiskäyttöauto. Oma auto ei siis ole välttämättömyys, mikäli autoa tarvitaan vain satunnaisesti. Autohallissa on 46 autopaikkaa, joista kuudessa on lataustolppa sähköautoille.

Yhteisöllisyyttä asumiseen tuovat monipuoliset yhteiskäyttötilat. Asukkaiden käytettävissä on pohjakerroksen kerhohuone sekä polkupyörien huoltopiste, jossa oman polkupyörän huolto sujuu näppärästi. Pyykeillekin on oma kuivaushuoneensa.

Pääskyvuoressa luonto on lähellä.

Talojen välissä on lasten leikkialue sekä viihtyisä oleskelupiha, jossa voi paistatella päivää ja vaihtaa samalla kuulumiset naapureiden kanssa.

Viherpeukaloille Pääskynlinna on todellinen unelmakohde, sillä kävelymatkan päässä sijaitsee 4H-yhdistyksen ylläpitämä viljelypalsta, josta voi vuokrata itselleen oman palstan ja perustaa sinne vaikka oman pienen perunamaan.

Lue lisää VASO Pääskynlinnasta

Asumisoikeusasuminen pähkinänkuoressa

  • Asumisoikeusasuntoon ei tarvita suurta lainaa, vaan maksu on 10–15 % valitsemasi kodin hankintahinnasta. Lisäksi maksat asumisen ajalta kuukausittaista käyttövastiketta, joka on yleistä vuokratasoa alempi.
  • Asumisoikeusasuminen on huoleton, riskitön ja joustava asumismuoto, johon et tarvitse suurta lainaa.
  • Joustavaa asumista: Jos elämäntilanteesi muuttuu, voit vaihtaa asuntoa tarpeitasi vastaavaksi. Voit myös remontoida kotiasi kevyesti omaan tyyliisi sopivaksi.
  • Voit asua asumisoikeusasunnossa niin kauan kuin haluat – asumisoikeus on elinikäinen.
  • Jos haluat muuttaa pois, Vaso huolehtii kotisi jälleenmyynnistä ja palauttaa aina vähintään sijoittamasi asumisoikeusmaksun rakennuskustannusindeksillä tarkastettuna.

Lue lisää asumisoikeusasumisesta

Kaikissa Pääskynlinnan asunnoissa on tilavat parvekkeet. Havainnekuva.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio