Yhteistyössä:

 

Katso mitkä maisemat! Tuossa kun aamu-usva leijuu painanteiden päällä niin kyllä kelpaa aamukahvia nauttia. Ja sitten tämä, heti mökkitontin rajalta alkavat marjamaat ja hieno sammalmetsä, komeita luppoja kuusten oksat täynnä, opastavat oulunsalolaiset Anne ja Jorma Vesala aivan innoissaan.

Olemme Ollukan alueella Syötteen sydämessä.

mökkitontti iso-syöte

Luonnon monikäyttäjät nauttivat niin marjastuksesta, patikoinnista, maastopyöräilystä kuin hiihtämisestäkin. Rinteetkin ovat tulleet tutuiksi. Lomapaikan ympärille avautuvat verrattomat harrastusmahdollisuudet ja reittejä kehitetään koko ajan.

Uusin hankintamme ovat läskipyörät. Innolla odotetaan, että päästään kokeilemaan talvipyöräilyä metsässä. Pyöräreittihän lähtee tuosta vierestä.

Yksi lomamökin hienous onkin sen sijainti periaatteessa metsän keskellä, mutta kuitenkin kaikkien palveluiden äärellä. Luonto ja reitit alkavat ovelta.

Meillä oli yksi kriteeri tontin sijainnille: se ei saa olla korkealla rinteessä. Kun on päivän hiihtänyt tai patikoinut, ei aina jaksaisi nousta sitä viimeistä nousua. Tässä on vain pieni nousu mutta maisemaa riittää.

mökkitontti iso-syöte

Ollukassa tärppäsi

Vesalat omistavat Pikku-Syötteen puolella pienen rivitaloasunnon. Jonkin aikaa on kuitenkin etsitty hyvää mökkitonttia metsäisestä paikasta. Sitten tärppäsi Ollukassa.

Olin täällä työmatkalla ja poikkesin katsomaan alueen tontteja ja ihastuin heti tähän paikkaan. Seuraavalla kerralla Anne tuli mukaan ja tämä todettiin yhdessä meidän paikaksi. Varasimme tontin ja kuukauden päästä kaupat oli jo tehty, Jorma muistaa.

mökkitontti iso-syöte

mökkitontti iso-syöte

Koska tontin laidalla olivat valmiina niin sähköt kuin vesiliittymätkin, projekti lähti etenemään vauhdilla. Rakennuslupa saatiin toukokuussa, sokkeli valettiin heinäkuussa ja hirsitoimitus saapui elokuun alussa. Nyt tehdään sisätöitä.

Valmistumisella ei ole kauhea kiire, mutta jos kymppiviikolla ensi kevättalvella olisi paikat kunnossa niin hyvä, Anne haaveilee.

Tutustu täällä tontin ostajan tai vuokraajan tietopakettiin

Monipuoliset reitit

Ympärille avautuva Syötteen kansallispuisto tarjoaa mittavat reitistöt ja määrättömästi erämaaluontoa.

Oulusta kun lähdetään, niin tämä on lähin paikka, josta löytyy hienoa vaaramaisemaa ja oikeaa erämaista luontoa. Siksi olemme tykästyneet alueeseen jo kauan sitten.

Vaikka olemme kulkeneet täällä pitkään kesät talvet, uutta löytyy koko ajan. Viikonloppuna patikoimme ensi kertaa Pytkynharjun maisemissa. Ne olivat erilaiset ja mukavan vaihtelevat, hehkuttavat Vesalat.

mökkitontti iso-syöte

Ympärillä Iso-Syöte kehittyy vauhdilla. Uusi huoneistohotelli nousee ja Lumi-areena valmistuu tapahtumakeskukseksi.

Kansallispuisto odottelee tyynenä ylle laskeutuvaa tykkyverhousta. Katso videolta, miltä näyttää Iso-Syötteen talvi

Houkuttelisiko oma mökki tunturimaisemissa? Tutustu matkailukeskuksissa saatavilla oleviin tontteihin

-Jari Salonen

Lue myös: Lappalaisen pariskunta hankki unelmiensa kelohirsihuvilan Sallasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio