Kati Pilli-Sihvola

Sisustuksen puoliammattilainen

Kesä on tullut Issulaan! Meidän pieneen remonttitaivaaseemme… ja ei nyt ihan pieneen.. Jos olen hengissä tämän kesän jälkeen niin hyvä!!! Olemme värjötelleet kylmän kevään tuumien asioita ja oikeastaan se on ollut hyvä juttu (ja toisaalta este). Kylmät ilmat ovat hieman suitsineet intoamme ja olemme käyttäneet ajan makusteluun. Kerrankin olemme rauhassa miettineet remontin etenemisen suuntaa ja tarpeita. Totuus on väistämättä, että lähes kaikki pitää jollain tapaa käydä läpi…ei ole onnea tai oikotietä. Tiedossa on kuitenkin kiireinen kesä vanhalla maatilalla ja paljon pitää saada aikaiseksi.

Navetta ja puoli valtakuntaa -juttusarjassa pääset seuraamaan vanhan maatilan hurjaakin hurjempaa remonttiprojektia. Tilasta remontoidaan lapsiperheen omaa maatilaunelmaa pikkuhiljaa ja vanhaa kunnioittaen.

kesä vanhalla maatilalla

Mitä Issulassa on tapahtunut kevään aikana? Olemme tehneet lähinnä toimintojen (kuten tiskipiste ja väliaikaiskeittiö) siirtämistä pois varsinaisen remontin jaloista. Teimme ”väliaikaisen tuvan” talon toiseen päähän, joka remontoidaan varsinaisen tuvan remontoinnin jälkeen. Väliaikaiseen tupaan teimme siis olohuoneen ja ”väistökeittiön”. Vanhat löytökeittiökaapit maalasin raikkaaksi ja niistä tuli aivan ihanat!

vanhan maatilan väliaikainen keittiö

Tiskit hoituu kesällä hyvin ulkona ja ruoka grillissä. Kesällä homma toimii näin ihan hyvin ja pääsee hyvin ”mökkimoodiin”!

Saunasuunnitelmia ja vanhojen ikkunoiden kunnostusta

Nyt siis hommat voi remonttitaivaassa todella alkaa! Tätä on odotettu kuin kuuta nousevaa!!! Tärkeimpiä juttuja viedään remontissa eteenpäin hieman yhtä aikaa. Aluksi rakennamme saunan ja teemme saunaa varten pohjatöitä: viemäröinnit, valut ja putkityöt. Saunan rakentamisesta kerroinkin jo jutussa aiemmin keväällä.

Saunaan on nyt pohjalaattaa valettu ja seuraavassa osassa kerronkin jo sen projektin etenemisestä! Sauna rakennetaan navettaan vanhaan ”sikalaan”(tilan status ei muutu siis…). Sinne olemme miettineet toimintoja ja saimme suhteellisen järkevän ajatuksen. Sitä siis aletaan toteuttamaan pikkuhiljaa… tai sitten hieman isommalla vaihteella. En nimittäin ole nähnyt vielä sitä meidän ”pikkuhiljaa” etenemistä missään..

vanhan maatilan tupa puretaan

Päärakennuksessa on tupapäätyä purettu sisältä ja saatu vanhoja materiaaleja, kuten lastulevyjä revittyä pois.

Samalla olemme kunnostaneet vanhoja ikkunoita ja ne tullaan asentamaan paikalleen, kunhan ne on ensin saatu maalattua. Tällä on hurja vaikutus talon ulkoasuun ja en millään malttaisi odottaa. Kuvassa yllä näkyy ”uudet” (näillä paikoilla alkuperäiset ikkunat ovat joskus olleet) ikkunapaikat. Samalla vanha hirsirunkoinen talo eristetään ja uusi ulkovuoraus saa uuden värin pintaansa.

ihanat vanhat ikkunat

Siivouslöytöjä: ihanat vanhat räsymatot

remonttien kesä vanhalla maatilalla

Ehdottomasti suurin homma tähän asti on ollut siivoaminen sekä tavaroiden läpikäyminen ja sitä on jäljellä ihan hirmuisesti. Yritin pelastaa kaikki vanhat räsymatot, mutta 2/3 osaa niistä oli todella pahoin pilaantuneita ja hiirien syömiä. Muutenkin vanhan talon ja rakennusten nurkista löytyy kaikkea – niin roskaa kuin ihania löytöjä!

ihanat vanhat räsymatot löytyi siivouksessa

räsymatto vanhan maatilan eteisessä

Työnjohdollisesti on täytynyt tajuta hyvinkin kirkkaasti, että vanha talo vaatii erilaiset otteet kuin uuden rakentaminen. Kaikki ei etene ihan suoraviivaisesti ja välillä täytyy mennä aikamoisen mutkan kautta maaliin. Asia kerrallaan, tästä se kuitenkin alkaa! Kaikkien aikojen remonttikesä ja -taivas ( tai sitten se taivaan vastakohta)!!

Katsotaan kuinka paljon pääsen näyttämään teille jo muutaman viikon päästä ja miten meidän hommat on sujuneet… Omassa pienessä päässäni itää kuitenkin vahva usko tähän hommaan! Eihän sitä muutoin jaksaisi. Tuolla meidän maalla voin todella hyvin, kun saan jättää kaiken kiireen taakse.

Palataan siis pian kuvien ja oikean aherruksen kera. Mielelläni kerron, että missä mennään ja millä fiiliksillä remontti on edennyt. Jos et ole vielä lukenut meidän projektistamme ja ihmettelet mistä höpötän, niin käy lukemassa täältä edelliset juttuni vanhan maatilan remontoinnista ja muustakin!.

Ihanaa kesän alkua ja toivotan kaikille remontointihulluille voimia sekä hyvää mieltä!!

Kati

PS. Oman maatilan ja remppakohteen löydät helposti tietysti Etuovesta!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio