Kati Pilli-Sihvola

Sisustuksen puoliammattilainen

Yhteistyössä:

Jos saisin valita vapaasti asuinpaikkani Turussa, niin olisi se varmasti Kakolassa, Turun keskustassa. Vankilaan ei kuitenkaan olla menossa, koska sehän lopetti jo toimintansa 2007. Nyt puhun Hartelan uusista upeista kerrostalokodeista Turun Kakolanmäellä. Vai mitä sanotte näkymästä puistoon, vanhaan puutalokortteliin ja omasta rauhasta kaupunkin keskustan kupeessa? Aivan todella ihana kaupunginosa ja vieressä on kaunis vanha vankilamijöö, joissa ei ole enää vangeista tietoakaan. Itse ihastuin kovasti tähän paikkaan.

Pääsin tutustumaan Kakolankallion muuttovalmiisiin kerrostalokoteihin ja stailaamaan kahden asunnon lasitetut parvekkeet. Kerron tässä lisää kohteesta ja otin myös kuvia sisustetuista parvekkeista – kumman ottaisit omaksesi?

Uusi koti Kakolan rinteessä

Kuvan sisustustuotteet: Hobby Hall

Muuttovalmis kerrostalokoti Kakolan rinteessä

Hartela on rakentamassa Kakolankalliolle kerrostaloja kauniiseen ympäristöön, joista A ja B talo ovat jo valmistuneet. Huoneistot ovat skandinaavisen selkeitä niin pohjaratkaisuiltaan, kuin väritykseltään ja näkymä parvekkeilta on puistomainen. Kakolankalliolle rakennetaan kolme 3-4 -kerroksista kerrostaloa, joista jo valmistuneessa yhtiössä on 39 asuntoa, kooltaan 27,5-118,0 m2. Asunnoista henkii moderni fiilis, mutta kutenkin oli säilytetty ihanan rauhallinen tunnelma nautittavaksi.

Kakolankallion vapaissa kohteissa pidetään esittelyitä – katso tulevat esittelyajat Hartelan sivuilta.

Nämä kodit sopivat monelle perhekoolle ja elämänvaiheelle: nuoresta ja lapsiperheestä aina senioriin. Kaikkialle on myös kätevän lyhyt matka, joten niin kulttuuri kuin harrastukset ovat lähellä.  Lisätietoja Hartelan myynnissä olevista asunnoista Kakolanmäellä löydät Hartelan sivuilta pohjapiirrustuksineen ja lisäkuvineen.

Kurkista Kakolan kauniisti sisustetuille parvekkeille – kumman ottaisit omaksesi?

Pääsin yhteistyössä Hartelan kanssa stailaamaan kahden upean A-talon asunnon parvekkeet kesäisiksi Hobby Hallin sisustustuotteilla. Kohteidet tuotevalinnat olivat kiva tehtävä ja päätinkin luoda kaksi erityylistä kokonaisuutta terassikalusteilla sekä tekstiileillä.

Huoneistot olivat myös erikokoisia. Toinen 2h + keittiö, sauna ja toinen taas upea kattohuoneisto 4h, keittiö ja sauna + hulppea kattoterassi. Näiden kotien lasitetuista terasseista tulikin pienet keitaat keskelle kaupunkia, joissa voi nauttia keskipäivän auringosta. Lasituksen ansiosta parvekkeita on mahdollista käyttää ympäri vuoden ja kukkiva kesätunnelma voi helposti muuntua syksyyn sekä talveen sopivaksi lämpimin taljoin ja lyhdyin.

4h+k upea lasitettu oleskeluparveke ja käynti kattoterassille

Kakolan 4h+k parvekeKuvan sisustustuotteet: Hobby Hall

Kakolan 4h+k parveke stailausKuvan sisustustuotteet: Hobby Hall

Hartelan Kakolan ison asunnon stailattu parvekeKuvan sisustustuotteet: Hobby Hall

Isomman kattohuoneiston lasitettu oleskeluparveke on yhteydessä pitkään, koko asunnon levyiseen kattoterassiin, josta oli näkymä suoraan kallioiden yli satamaan ja merelle. Valitsin tälle parvekkeelle vaaleat rauhalliset sävyt valkoharmaan ja beigen maailmasta. Terassi on tilava ja sävyiltään hillitty, mutta rauhallista kontrastia tilaan tulee kauniista puuviilutetusta seinästä. Olisin voinut jäädä tänne ja uskon, että tuleva asukas viihtyy täällä varmasti. Näkymä ja oma rauha ovat todella kivat elementit yhdessä -varsinkin kun ne ovat vielä ihan kaupungin parhaalla alueella.

 

2h+k viihtyisä lasitettu parveke ja näkymät kallioille

Pienemmän asunnon parvekkeesta tuli taas tummempi ja hieman runsaskontrastisempi oleskelutila. Matala sohvakalusto ei peitä näkymää keittiöstä ja olohuoneesta ulos kallioille. Parvekkeen lattialle tuli valkoinen raikas matto ja ilmettä antamaan pirteät tyynyt. Kukapa ei haluaisi istua aamukahvilla täällä?

Kakolan 2h+k viihtyisä parvekeKuvan sisustustuotteet: Hobby Hall

Kakolan kaksion stailattu parveke

Kuvan sisustustuotteet: Hobby Hall

Kakolan 2h+k parveke stailaus

Kuvan sisustustuotteet: Hobby Hall

Parvekkeen ja terassin sisustamalla omalla tyylillä saa siitä helposti kesäksi tai ympäri vuoden lisätilaa. Sisustus ei välttä
mättä tarvitse olla kallista ja nyt löytyykin kesäiseen parvekesisustukseen kivoja edullisia kalusteita ja sisustustuotteita.

Miten sinä sisustaisit oman parvekkeesi tai kotisi terassin? Ja kumpi näistä olisi enemmän sinun makuusi?

Kakolan asuntojen kauniit parvekkeet

Kuvassa asuntojen A3 ja A16 stailatut parvekkeet.

Nyt sinulla ja etenkin Turussa asuvilla on mahdollisuus paikan päällä käydä tutustumassa. Kakolankallion vapaissa kohteissa on esittely tulevana sunnuntaina 22.5. klo 12.00 – 14.00..

Paikanpäälle kannattaa tulla tutustumaan, koska asunnot ovat todella kodikkaita!

Kakolankallion asuntojen suunnittelussa on panostettu ennen kaikkea laatuun ja selkeyteen:

  • Keittiöt ovat toimivia ja laadukkaita kodinkoneineen
  • Asunnoista löytyy paljon tarpeellista säilytystilaa
  • Huoneistot ovat oleskelutiloiltaan avaria ja huonekalut mahtuvat hyvin. Osa asunnoista onkin kalustettu malliksi.
  • Kylpyhuoneet ja wc-tilat ovat väritykseltään tyylikkäitä ja laadukkaita.

Lisätietoja Hartelan Kakolankallion myytävistä asunnoista löydät Hartelan sivuilta ja kaikki parvekkeiden stailauksessa käytetyt sisustustuotteet löydät Hobby Hallin sivuilta. Kiitos myös Viherlassila ja jolta saimme kaikki ihanat kesäkasvit ja kukat parvekkeille!

Nyt siis ihailemaan ja tutustumaan kaupunkiasumiseen Suomen kauniiseen Turkuun Hartelan Kakolankallion kohteisiin!

Kevätterkuin,

Kati

Kakola asuinalueena.

 

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio