Muuttomaailma.fi-tiimi

Ja muuttaminen onkin mukavaa

Uuden, oman kodin löytyminen on odotettu asia. Joskus pitkäänkin etsitty ja toivottu juttu, joka ilahduttaa lähes poikkeuksetta. Uuteen kotiin muuttamiseen kuuluu aina väistämättä pakkaus, muuttokuorman lastaaminen, muuttokuorman ajaminen, sekä monta muuta hoidettavaa asiaa. Miten

muutto kannattaa suunnitella ja aikatauluttaa?

Uusi koti löytyi, miten sinä järjestät muuttosi? Moni Etuovi.com:n käyttäjä on järjestänyt muuton Muuttomaailma.fi-kilpailutuspalvelun avulla.

Uuden kodin löytymistä seuraa väistämättä muutto ja tavaroiden pakkaaminen. Mitä kannattaa ottaa huomioon muuton ja ennen kaikkea pakkaamisen suunnittelussa? Tässä Muuttomaailman vinkit aiheeseen! 

1. Varmista muuton aikataulu ja tee suunnitelma

Muuton suunnittelussa kannattaa huomoioida ensimmäisenä aikataulu. Muuttajana sinun ei tarvitse miettiä ensimmäiseksi miten saat kaiken pakattua tai kuka ottaa yhteyttä isännöitsijään – ensin varmistetaan milloin uusi koti on vapaana ja sen jälkeen luodaan hyvä muuttosuunnitelma.

2. Kilpailuta ja tilaa muuttopalvelu

Kilpailuta muuttopalvelu Muuttomaailman kautta heti, kun muuttamisen ajankohta on tiedossa. Pyydät tarjoukset anonyymisti ja vastaanotat niitä vuorokauden kuluessa sähköpostiisi, jonka jälkeen voit rauhassa vertailla saamiasi tarjouksia. Kun löydät sopivimman kumppanin muuttoon, sovit vielä muuton yksityiskohdista ja varaat itsellesi muuttopäivän.

3. Aloita pakkaaminen heti kun mahdollista

Pakkaaminen kannattaa aloittaa heti kun mahdollista, vaikka muuttoon olisi vielä kuukausia aikaa. Voit huoletta aloittaa pakkaamisen, koska kodeissamme on yleisesti ottaen paljon asioita, joita tarvitsemme vain harvoin.

4. Varaa pakkaamiseen riittävästi aikaa

Varaa muuttoon ja siihen liittyvään pakkaamiseen ehdottomasti aikaa ennemmin viikkoja, mieluiten jopa kuukausia, kuin päiviä. Asuntosi, tavaramääräsi ja perheesi koko määrittävät sen, kuinka kauan muuttoon kannattaa varata aikaa.

5. Pakkaa ensin tilaa vievät ja harvoin tarvitsemasi tavarat

Pakkaa tilaa vievät ja harvoin tarvitut asiat ensiksi. Tässä esimerkinomaisesti tavaroita ja asioita, joita tarvitset harvoin:

  • Vuodenaikoihin liittyvät koristeet, tekstiilit ja muut asiat, esimerkiksi joulukoristeet ja kausivaatteet.
  • Varastoissa ja hyllyillä olevat tavarat, muistoesineet ja sisustuselementit, jotka ovat olemassa joka tapauksessa uudessakin kodissasi.

Voit pakata säilytystiloista mukaasi kaikki, minkä tiedät haluavasi myös uuteen kotiin, mutta et tarvitse niitä juuri nyt.

Lue koko artikkeli muuttajan pakkausaikataulusta.

Lisää vinkkejä muuttoon löydät Muuttomaailmasta! Muutto-oppaat ja vinkit -osiossa on paljon vinkkejä esimerkiksi pakkaamiseen ja muuton kilpailutukseen. Lisäksi voit lukea samaistuttavia ja henkilökohtaisia tarinoita erilaisten ihmisten muutoista.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio