Kodin uusien pintamateriaalien valinta on mitä mukavinta, mutta samalla huolellisuutta vaativaa puuhaa. Näitä valintoja kun on katseltava parhaimmillaan jopa parinkymmenen vuoden ajan. Mitä pitkäikäisempi materiaali siis on, sitä enemmän sen valintaan kannattaa panostaa. Haaveissani on siintänyt pitkään – keittiön lisäksi – myös kylpyhuoneremontti, jonka ansiosta intouduin keräämään sekä kauneimmat että aikaa kestävimmät laatat Pukkilan kattavasta tuotevalikoimasta.

neliölaatta, tiililadonta, Railo-laatta

Yllä olevasta kuvasta löytyvät kaikki elementit unelmieni kylpyhuoneeseen! Tämän pelkistetyn ja klassisen kauniin kylpyhuoneen seinää elävöittää Pukkilan Railo-laatta, jonka pinnasta löytyy sievä, siveltimen vetoa muistuttava yksityiskohta. Tiililadonnalla luo tilaan tyylikkään seinäpinnan niin neliö- kuin suorakulmalaatallakin.

Ornamentti-laattaOrnamenttien historia on jo niin pitkä, että on turha edes epäillä niiden sopivuutta ajattomaksi valinnaksi kodin pinnoille. Liirum laarum -laatoissa (ihana nimi muuten!) toistuu viehättävä ornamenttikuvio, muodon näkyessä juuri sopivasti saman sävyistä taustaa vasten. Laatta sopiikin maltillisuudessaan niin maalaisromanttiseen kuin skandinaaviseen sisustukseen.

Kiiltävä, kaunis Pittura-laattaTästä kylpyhuoneesta löytyy mitä herkullisin, maitokahvimainen seinäpinta! Italiassa valmistettu Pittura-laatta luo tilaan hurmaavan efektin elävän pintansa ansiosta. Lasitettu, kiiltäväpintainen laatta tuo tilaan ripauksen teollista, vanhanajan tunnelmaa tehden kylpyhuoneen ilmeestä sekä näyttävän että samalla iättömän.

 

Jos jokin kuvio on toiminut sisustuksessa jo viisi vuosikymmentä, tulee se todennäköisesti toimimaan pinnoilla myös tulevaisuudessa. Yksi esimerkki edellä mainitusta muodosta ovat trendikkäät kuusikulmaiset laatat. Pukkilan valikoimasta löytyvää Natura-laattaa on saatavilla kymmenissä eri sävyissä, tuotteen soveltuessa sekä seinä- että lattiakäyttöön.

hexagon-laatta, kuusikulma-laatta

Harmony-neliölaatta, valkoinen laatta

 

Harmony-neliölaatta, kiiltävä musta laatta

Klassisella 15x15cm tai 20x20cm neliölaatalla ei voi ”mennä metsään” laattoja valitessa. Näitä kannattaa harkita muun muassa asuntoon, jonka jälleenmyynnin tietää olevan edessä muutaman vuoden sisään. Pukkilan suosittua Harmony -sarjan neliölaattaa on saatavilla jopa 25 eri värissä niin kiiltävä- kuin himmeälasitteisenakin. Allakin näkyvällä mustalla, kiiltävällä neliölaatalla luo tiililadonnan avulla samaan aikaan sekä retron että skandinaavisen tyylikkään seinäpinnan kosteaan tilaan.

Saaristo-laattaYrityksen toinen suosittu tuote, edellä mainitun Harmonyn ohella, on 20x40cm kokoinen Saaristo –sarja. Yllä näkyvän Aava-laatan himmeä ja raitamainen kohopinta luo tilaan jatkuvan liikkeen tunnun, seinäpinnan ollessa silti levollinen ja ajaton.

betoni, laatta, res-coverRouhea loft-tyyli sopii varsinkin isojen tilojen sisustukseen! Pukkilan tänä vuonna lanseerama uutuussarja RES-COVER muistuttaa trendikästä betonipintaa, ja tuotetta löytyy jopa 80x80cm ja 60x120cm kokoisina laattoina. Saatavana on viisi kaunista värisävyä niin himmeällä kuin kiiltävälläkin pinnalla.

betoni, laatta, reloadPehmeämpi efekti tilaan syntyy niin ikään betonia muistuttavalla, mutta lämpimään beigeen taittuvalla värisävyllä. Pukkilan toinen uutuus, utuinen Reload-laatta luo huoneeseen ripauksen antiikin ajan fiilistä kalkkisen pintansa ansiosta. Uudisrakentajana valitsisin juurikin kuvassa näkyvän, ison 60×60 laatan muun muassa eteiseen visuaalisen ilmeensä ja käytännöllisyytensä vuoksi.

puukuosilaatta, Natura Wood, Pukkila

puukuosilaatta, Natura Wood, PukkilaOnko edes olemassa ajanjaksoa, jolloin puukuosi ei olisi ollut pinnalla kotia sisustettaessa?! Pukkilan herkullisissa Natura wood -laatoissa puun tuoma lämpö sulautuu keraamisen pinnan käytännöllisyyteen. Puukuosiset laatat ovat olleet kovassa nosteessa jo muualla Euroopassa, eikä tämä ihmetytä luonnollista ilmettä suosivaa suomalaista. Puukuosiset laatat tuovat paljon kaipaamaani lämpöä muuten niin koleaan kylpyhuoneeseen, tuotteen sopiessa etenkin luonnon helmassa sijaitsevaan kotiin.

Jo vuodesta 1874 toimineella Pukkilalla näyttää olevan hyvä tuntuma meidän suomalaisten makutottumuksista. Yrityksen valikoimista kun tuntuu löytyvän kattava valikoima sekä trendikkäitä että klassisempia Design from Finland, eli Suomessa suunniteltuja laattamalleja.

Vaikka itse suosinkin melko skandinaavista ilmettä pintaratkaisuiden osalta, kehottaisin ihmisiä seuraamaan myös omaa sydämen ääntä ja olemaan rohkea laattakaupoilla. Laatta joka sykähdyttää ostotilanteessa, tuntuu todennäköisemmin oikealta valinnalta vielä vuosienkin päästä.

Liisamaija

Kuvat: Pukkila

Lisää kauniita Pukkilan laattoja löydät Etuovi.com Ideat & Vinkit -galleriasta!

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio