Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakentaja

 

Tämä on jo kolmas asuntomessusuunnittelukohteeni ja jälleen kerran projektina täysin aikaisemmista toimeksiannoista poikkeava. Tällä kertaa kohteella on jo asukkaansa, ja tietenkin lähtökohtaisesti sisustus tulee suunnitella heille. Mutta vaikka kuinka simppeli, tavallinen ja skandinaavisen pelkistetty sisustusmaku asukkailla onkaan, on messukohde aina sisustettava myös messuvieraille. Messukävijät haluavat nähdä uutta ja inspiroivaa, ei sitä mitä sisustuslehdet jo ovat pullollaan.

Asuntomessukohteet sisustetaan tietysti myös talopaketin toimittajalle. He haluavat, että talo ja sisustus edustavat heidän mallistoaan, jotta he löytävät messuilta oman kohderyhmänsä. Niin, kyseessähän on messut… Tapahtuma, jossa ollaan markkinoimassa omia tuotteita ja tekemässä kauppaa. Ja kun kyseessä on siis messut – iso tapahtuma-alue suurelle ihmismassalle – on kotienkin näyteltävä kuukauden verran messuosastoa. Kuinka moni uskaltaisi päästää omaan kotiinsa 150 000 vierasta ja lähes yhtäaikaa?

 

Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.28.52 Dekotalo 192 on räätälöity asukasperheelle siten, että mm. säilytystilaa on runsaasti ja makuuhuoneet ovat tilavia. Kaksikerroksisen talon moderni, mustavalkoinen ulkopuoli paljastaa jo hieman myös sitä, mitä sisustukselta on odotettavissa.
Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.34.15 Punaisen ulko-oven takaa avautuu eteinen vaatesäilytystiloineen ja heti lasioven jälkeen korkea ja valoisa oleskelutila keittiöineen ja ruokailutiloineen. Suunnittelun lähtökohtana oli valoisuus ja yksinkertainen, mustavalkoinen sisustus ferrarinpunaisella tehosteella.
Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.33.45 Joku saattaisi pitää tilaa tylsänä valkoisine seinineen ja lattioineen, mutta tämä kohde on taatusti messujen valoisin. Valkoiset suuret pinnat jättävät tilaa persoonallisemmallekin sisustukselle. Ja ei, tänne ei haluta verhoja!

Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.31.04 Perhe halusi toteuttaa unelmansa shakkiruutulattiasta, joka toteutettiin Värisilmän 30x30cm laatoilla eteiseen ja keittiöön. Shakkiruutukuviointi tuo mieleen 50-luvun jenkkidinerit, mistä inspiroituneena tuotiin fiftarifiilistä myös muualle sisustukseen. Ruokaryhmä on Junet-kalusteelta.
Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.36.18 Sama puhdas sisustuslinja jatkuu myös keittiössä. Domuksen valkoinen lasiovi ja musta Dekton-komposiittitaso komppaa talon mustavalkoista sävyä. (Vinkki: leikkuulauta löytyy netistä hakusanoilla ’Splash leikkuulauta’ ja purnukat Dekologialta!)
Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.34.36 Korkea olohuone on niin tilava, että sinne mahtuu monipuolisesti sohvakalustoa (Kuvan pöytä ja sohvat: Hakola, Tv-taso: Junet). Kaiuntaa vähentää Yesecon akuustiikkapaneelit, joihin voi painattaa vaikka oman hääkutsun!
Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.32.41 Alakerrassa on huone myös työ- ja vierashuonekäyttöön. Sisustukseen on tuotu perheen omia tauluja, jotka tekevät kodikkaan ja persoonallisen ilmeen tilaan.   Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.32.57 Kaksospoikien huoneet ovat tilavat ja valoisat. Hyvästä valaistuksesta huolehtii Innoluxin himmennettävät Jasmina-plafondit (halk. 800mm), joita on käytetty muissakin makuuhuoneissa sekä eteis- ja aulatiloissa.  Myös valkoiset seinät avartavat tilaa. Jännitystä on ylläpitämässä Natasha Hjelmin seinämaalaukset (www.artashan.com).
Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.30.17 Pop-tyyli seuraa uskollisesti huoneesta toiseen. Arvostan nykysisustamisessa myös sitä, että uskalletaan pitää seinät valkoisina ja luotetaan niihin pieniin personallisiin yksityiskohtiin, jotka maustavat tilaa sopivasti. Hyvät unet takaa Tempur North Original välipatjat ja Breeze Cloud petarit moottorisäleköillä, jotka saa asennettua myös tähän Junetin Kosketus-sänkyyn. (Stailauksen lomassa kävin itsekin pötköllään, ja täytyy sanoa että Tempur-ostoksille on tälläkin levottomalla nukkujalla matka…)

Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.29.58 Tässä toisen supersankarin huone. Poikien huoneet on kalustettu lainakalusteilla… paitsi nuo Star Wars -legot on ihan poikien omia rakennelmia!
Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.31.24Saunaksi valittiin Sawo-saunojen kuusilauteet Piano-mallilla. Mukava uutuus saunamaailmaan kaikessa yksinkertaisuudessaan!
Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.31.42Shakkiruutulattia toistuu myös märkätiloissa 10×10 kokoisilla laatoilla. Laatat ovat Dekotalon omasta sisustusvalikoimasta. Kylpyhuoneissa on kiva leikitellä tehosteilla, mikä tässä on toteutettu yksinkertaisesti vaihtamalla vain laatan väriä suihkun takana.
Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.32.22Punaiset, kiiltävät ovet sekä Pin up -taulut mustine kehyksineen säväyttävät tässä vessassa. Puoli seinää laatoitettuna tiililadonnalla on niin fifties!

Näyttökuva 2015-7-30 kello 11.33.19Yläkerran wc-tilaa isonnettiin siten, jotta myös suihkulle saadaan tilaa. Suihkutilaa on korostettu mustalla laatoituksella. Tiililadontaa on käytetty myös näillä seinillä.

Entäpä kalusteet, sisustustekstiilit ja -tuotteet? Messuvieraat haluavat nähdä uutuustuotteita, joita voivat hankkia myös omaan kotiinsa. Niinpä kohteisiin on löydettävä yhteistyökumppanit joko lainaamalla tai tuotteita ostamalla. Totuus on tietenkin se, että talot näyttävät hyvin erilaisilta sen jälkeen, kun asukkaat vihdoin pääsevät muuttamaan ja tuomaan oman kodikkuutena koteihin… eli niitä vanhoja ja rakkaita sisustusjuttujaan. Vasta silloin messukohteesta tulee koti. Asuntomessut ovat siis yleisötapahtuma, mitä varten kodit sisustetaan. Sisustussuunnittelijan tehtävänä on löytää ratkaisut, jotka miellyttävät ennen kaikkea rakennuttajaa, mutta myös talofirmaa, yhteistyökumppaneita kuin messukävijöitäkin. Onhan kohde tietysti myös oma käyntikorttini.

/Memmu

Pssst… Lisää kuvia Vantaa asuntomessuista löydät Etuovi.com Sisustus-galleriasta! 🙂

Memmu Pitkänen

Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakentaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *