Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakennusarkkitehti

 

Tämä on jo kolmas asuntomessusuunnittelukohteeni ja jälleen kerran projektina täysin aikaisemmista toimeksiannoista poikkeava. Tällä kertaa kohteella on jo asukkaansa, ja tietenkin lähtökohtaisesti sisustus tulee suunnitella heille. Mutta vaikka kuinka simppeli, tavallinen ja skandinaavisen pelkistetty sisustusmaku asukkailla onkaan, on messukohde aina sisustettava myös messuvieraille. Messukävijät haluavat nähdä uutta ja inspiroivaa, ei sitä mitä sisustuslehdet jo ovat pullollaan.

Asuntomessukohteet sisustetaan tietysti myös talopaketin toimittajalle. He haluavat, että talo ja sisustus edustavat heidän mallistoaan, jotta he löytävät messuilta oman kohderyhmänsä. Niin, kyseessähän on messut… Tapahtuma, jossa ollaan markkinoimassa omia tuotteita ja tekemässä kauppaa. Ja kun kyseessä on siis messut – iso tapahtuma-alue suurelle ihmismassalle – on kotienkin näyteltävä kuukauden verran messuosastoa. Kuinka moni uskaltaisi päästää omaan kotiinsa 150 000 vierasta ja lähes yhtäaikaa?

Kohde 15 Dekotalo 192 julkisivu - Asuntomessut 2015 Vantaa

Dekotalo 192 on räätälöity asukasperheelle siten, että mm. säilytystilaa on runsaasti ja makuuhuoneet ovat tilavia. Kaksikerroksisen talon moderni, mustavalkoinen ulkopuoli paljastaa jo hieman myös sitä, mitä sisustukselta on odotettavissa.

Kohde 15 Dekotalo 192 - Asuntomessut 2015 VantaaPunaisen ulko-oven takaa avautuu eteinen vaatesäilytystiloineen ja heti lasioven jälkeen korkea ja valoisa oleskelutila keittiöineen ja ruokailutiloineen. Suunnittelun lähtökohtana oli valoisuus ja yksinkertainen, mustavalkoinen sisustus ferrarinpunaisella tehosteella.

Kohde 15 Dekotalo 192 olohuone - Asuntomessut 2015 Vantaa Joku saattaisi pitää tilaa tylsänä valkoisine seinineen ja lattioineen, mutta tämä kohde on taatusti messujen valoisin. Valkoiset suuret pinnat jättävät tilaa persoonallisemmallekin sisustukselle. Ja ei, tänne ei haluta verhoja!

Kohde 15 Dekotalo 192 ruokailutila - Asuntomessut 2015 VantaaPerhe halusi toteuttaa unelmansa shakkiruutulattiasta, joka toteutettiin Värisilmän 30x30cm laatoilla eteiseen ja keittiöön. Shakkiruutukuviointi tuo mieleen 50-luvun jenkkidinerit, mistä inspiroituneena tuotiin fiftarifiilistä myös muualle sisustukseen. Ruokaryhmä on Junet-kalusteelta.

Kohde 15 Dekotalo 192 keittiö - Asuntomessut 2015 Vantaa
Sama puhdas sisustuslinja jatkuu myös keittiössä. Domuksen valkoinen lasiovi ja musta Dekton-komposiittitaso komppaa talon mustavalkoista sävyä. (Vinkki: leikkuulauta löytyy netistä hakusanoilla ’Splash leikkuulauta’ ja purnukat Dekologialta!)

Kohde 15 Dekotalo 192 olohuone - Asuntomessut 2015 Vantaa Korkea olohuone on niin tilava, että sinne mahtuu monipuolisesti sohvakalustoa (Kuvan pöytä ja sohvat: Hakola, Tv-taso: Junet). Kaiuntaa vähentää Yesecon akuustiikkapaneelit, joihin voi painattaa vaikka oman hääkutsun!

Kohde 15 Dekotalo 192 vierashuone - Asuntomessut 2015 Vantaa Alakerrassa on huone myös työ- ja vierashuonekäyttöön. Sisustukseen on tuotu perheen omia tauluja, jotka tekevät kodikkaan ja persoonallisen ilmeen tilaan.

Kohde 15 Dekotalo 192 lastenhuone - Asuntomessut 2015 Vantaa Kaksospoikien huoneet ovat tilavat ja valoisat. Hyvästä valaistuksesta huolehtii Innoluxin himmennettävät Jasmina-plafondit (halk. 800mm), joita on käytetty muissakin makuuhuoneissa sekä eteis- ja aulatiloissa.  Myös valkoiset seinät avartavat tilaa. Jännitystä on ylläpitämässä Natasha Hjelmin seinämaalaukset (www.artashan.com).

Kohde 15 Dekotalo 192 makuuhuone - Asuntomessut 2015 Vantaa Pop-tyyli seuraa uskollisesti huoneesta toiseen. Arvostan nykysisustamisessa myös sitä, että uskalletaan pitää seinät valkoisina ja luotetaan niihin pieniin personallisiin yksityiskohtiin, jotka maustavat tilaa sopivasti. Hyvät unet takaa Tempur North Original välipatjat ja Breeze Cloud petarit moottorisäleköillä, jotka saa asennettua myös tähän Junetin Kosketus-sänkyyn. (Stailauksen lomassa kävin itsekin pötköllään, ja täytyy sanoa että Tempur-ostoksille on tälläkin levottomalla nukkujalla matka…)

Kohde 15 Dekotalo 192 lastenhuone - Asuntomessut 2015 Vantaa Tässä toisen supersankarin huone. Poikien huoneet on kalustettu lainakalusteilla… paitsi nuo Star Wars -legot on ihan poikien omia rakennelmia!

Kohde 15 Dekotalo 192 sauna - Asuntomessut 2015 VantaaSaunaksi valittiin Sawo-saunojen kuusilauteet Piano-mallilla. Mukava uutuus saunamaailmaan kaikessa yksinkertaisuudessaan!

Kohde 15 Dekotalo 192 kylpyhuone - Asuntomessut 2015 VantaaShakkiruutulattia toistuu myös märkätiloissa 10×10 kokoisilla laatoilla. Laatat ovat Dekotalon omasta sisustusvalikoimasta. Kylpyhuoneissa on kiva leikitellä tehosteilla, mikä tässä on toteutettu yksinkertaisesti vaihtamalla vain laatan väriä suihkun takana.
Kohde 15 Dekotalo 192 wc - Asuntomessut 2015 VantaaPunaiset, kiiltävät ovet sekä Pin up -taulut mustine kehyksineen säväyttävät tässä vessassa. Puoli seinää laatoitettuna tiililadonnalla on niin fifties!

Kohde 15 Dekotalo 192 kylpyhuone - Asuntomessut 2015 Vantaa

Yläkerran wc-tilaa isonnettiin siten, jotta myös suihkulle saadaan tilaa. Suihkutilaa on korostettu mustalla laatoituksella. Tiililadontaa on käytetty myös näillä seinillä.

Entäpä kalusteet, sisustustekstiilit ja -tuotteet? Messuvieraat haluavat nähdä uutuustuotteita, joita voivat hankkia myös omaan kotiinsa. Niinpä kohteisiin on löydettävä yhteistyökumppanit joko lainaamalla tai tuotteita ostamalla. Totuus on tietenkin se, että talot näyttävät hyvin erilaisilta sen jälkeen, kun asukkaat vihdoin pääsevät muuttamaan ja tuomaan oman kodikkuutena koteihin… eli niitä vanhoja ja rakkaita sisustusjuttujaan. Vasta silloin messukohteesta tulee koti. Asuntomessut ovat siis yleisötapahtuma, mitä varten kodit sisustetaan. Sisustussuunnittelijan tehtävänä on löytää ratkaisut, jotka miellyttävät ennen kaikkea rakennuttajaa, mutta myös talofirmaa, yhteistyökumppaneita kuin messukävijöitäkin. Onhan kohde tietysti myös oma käyntikorttini.

/Memmu

Pssst… Lisää kuvia Vantaa asuntomessuista löydät Etuovi.com Ideat & Vinkit -galleriasta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio