Maija Lukkari-Nyman

Maijan Maailma - helsinkiläinen sisustussuunnittelija, LKV ja varatuomari

Yhteistyössä:

Olen aina unelmoinut asuvani uudessa talossa. Haaveilen, että voisin vain muuttaa sisään mieleiseen huoneistoon, laittaa kalusteet paikoilleen, ripustaa taulut seinille ja nauttisin olostani eläen huoletonta elämää monta kymmentä vuotta ilman remonttihuolia. Tällaisissa kodeissa pääsinkin käymään Vantaan Kivistön alueella, Lujatalon vastavalmistuneissa taloissa Kivistön Kvartsissa ja Kivistön Spectrissä. Kerron kohta lisää näistä muuttovalmiista, uusia asukkaita odottavista kodeista! Lue juttu loppuun, niin kuulet myös Lujatalon ostajaystävällisestä rahoitusmallista.

Vantaan Kivistö ilmakuva

Alueelle on rakentumassa myös Kivistön Poseidon ja Vantaan Circuit, jotka ovat nyt ennakkomarkkinoinnissa. Koko Kivistön alue sijaitsee mahtavien liikenneyhteyksien päässä niin Helsingin ja Vantaan keskustoista kuin lentokentästä. Kehärata kun kurvaa Vantaan Kivistön kautta.

Kuulin Kivistössä käydessäni, että hiljattain alueelle muuttaneita on kiinnostanut mm.:

  • uusi asunto radan läheisyydestä, muuttovalmiina
  • kohtuuhintaan eli budjettiin sopivasti
  • asunnot ja taloyhtiö on hyvin tehty
  • viihtyisyys, koska siellä on myös metsää ja ulkoilualueita lähellä
  • hyvä kauppa ja pizzeria palvelevat myös ihan lähistöllä

Ekokaupungissa liikutaan pyörällä ja julkisilla, eletään One Planet Living-mallia

Kivistön aluetta on suunniteltu ekologisista lähtökohdista, eikä siis ihme, että aluetta kutsutaan Ekokaupungiksi. Hiilijalanjälkiä pyritään pitämään minimissään huolehtimalla hyvistä julkisen liikenteen yhteyksistä ja pyöräilyverkostoista. Kivistöstä pääset fillarireittejä pitkin vaikka Aviapoliksen kautta Keskuspuiston läpi Helsingin keskustaan, huikeeta!

Kivistössä on myös käytössä useita muitakin kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja, joita ainakin minä pidän arvossa. Alueella on tarkoitus vähentää hiilidioksidipäästöjen lisäksi muun muassa jätteen määrää sekä edistää vastuullista vedenkäyttöä, paikallisen ruoan tarjontaa, hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Kivistössä on otettu käyttöön One Planet Living -malli. Malli perustuu tavoitteeseen, jossa kulutus länsimaissa pyritään saamaan sellaiselle tasolle, joka mahtuu maapallon kantokyvyn rajoihin. Konseptin 10 periaatetta ottavat monipuolisesti huomioon kestävän elämäntavan eri osa-alueet.

Saunatilat, kattoterassi ja pihan viljelypalstat yhteisessä käytössä

Lujatalon huomioima yhteisöllisyys on juuri nyt hyvin ajankohtainen ja erityisesti minua kiinnostava teema. Elimme 70-luvun Suomessa jonkinasteista yhteisöllisyyden esiaikaa kerrostaloissa olevien kerhohuoneiden ja taloyhtiöiden uima-altaiden ja saunatilojen siivittäminä. Vuosien saatossa yhteisöllisyys jäi kuitenkin sivummalle noustakseen siis uuteen kulta-aikaansa nyt 2010-luvulla.

 

Kivistön Kvartsin taloyhtiön pihalla on leikkipuiston ja -katoksen lisäksi kukka- ja hyötykasvien istutuslaatikoita, joissa asukkaat voivat kasvattaa omia istutuksiaan.

Kivistössä pääsin tutustumaan Lujatalon tarjoamiin yhteisöllisiin tiloihin, joita ovat muun muassa taloyhtiössä olevat yhteiset hulppeat kattoterassilliset saunatilat, harrastetilat ja taloyhtiön pihaan sijoitetut kukka- ja hyötykasvien kasvatukseen tarkoitettujen istutusruukut. Ne ovat kaikkien taloyhtiön asukkaiden käytettävissä ja ainakin minä innostun välittömästo ajatuksesta, että minulla olisi oma pieni yrttimaa kerrostalon pihalla!

Yhteisten tilojen etu on myös se, ettei asukkaan tarvitse varata kodistaan tilaa muun muassa vieraiden kestitystä varten, vaan asukas saa veloituksetta bookata virkistystilat käyttöönsä ja voi kutsua vieraat viettämään iltaa näihin yhteisiin ja tilaviin taloyhtiön tiloihin. Pienessä kodissa asuvan henkilön kotiin mahtuu siis kaverit kyläilemään, sillä oman kodin jatkumo on yhteisissä tiloissa.

Rappukäytävässä käytännölliset kuraeteiset – asunnoissa ihanat ikkuna ja tilat eri tasoissa

Lujatalo Oy:n asunnoissa on myös huomioitu käytännöllisyys ja estetiikka, joihin minä sisustussuunnittelijana kiinnitin heti huomioni. Joihinkin rappukäytäviin on muun muassa sijoitetettu käytännöllisiä kuraeteisiä.

Juokseva vesi hanoineen ja viemäröinteineen löytyy rappukäytävän ulko-ovelta, missä asukas ennen omaan huoneistoonsa menemistä voi puhdistaa niin kuraiset lemmikit, lasten kura-asut kuin omat kumisaappaansa. Kätevää, tätä minä olisin kaivannut erityisesti silloin, kun lapset olivat pieniä! Ja onpa minulla ensimmäisessä kappaleessa paljastamani haaveen lisäksi nykyisin myös koiraunelmia.

Kivistön Kvartsin asuntojen puolitoistakerroksisuus tuo koteihin jotain kivan persoonallista ja erilaista. Kuten myös nuo ihanat isot ja erikokoiset- sekä tasoiset ikkunat, erilaiset takat ja keittiötasojen kauniit kivipinnat.

Asunnoissa korkeat huonetilat tuovat huoneistoihin neliöiden lisäksi myös valtavasti kuutioita ja avaruuden tunnetta. Erityisesti Lujatalo Oy:n Kivistön Kvartsi -kohteen huoneiston puolitoistakerroksinen kerrostalokoti saa minulta ison peukun. Katso Kivistön Kvartsin tarkempi esittely Lujatalon sivuilta

Ostajaystävällinen rahoitusmalli

Ja vielä yksi merkittävä ja erityismaininnan arvoinen etu Lujatalo Oy:n kohteissa on heidän tarjoamansa ostajaystävällisen rahoitusmallin. Sen maksuehtojen mukaan asunnosta maksetaan kaupan ensimmäisessä erässä vain 20 % tai 25 % kyseisen asunnon myyntihinnasta. Kauppahinnan toinen ja kolmas erä puolestaan erääntyy vasta ennen muuttoa, kun huoneiston hallinta luovutetaan ostajalle. Katso täältä Kivistön Kvartsin asuntojen myynti- ja velattomat hinnat

Valo tulvii sisään huoneistoon näyttävistä ja eritasoisista ikkunoista.

Kivistön kohteista voit kysyä lisätietoja ja pyytää esittelyä Lujatalon Tiina Heinolta!

Lujatalo Tiina Heino

Tiina Heino, puh. 044 5852 736

-Maija

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio