Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Tästä se lähtee, uusi blogisarjamme ”viikon valinnat”! Sarjassa tullaan nimensä mukaisesti esittelemään viikon kiinnostavimmat kodit Etuovi.comissa ja niiden sisustusratkaisut. Teemat vaihtelevat viikoittain – ensimmäisenä vuorossa teollinen tyyli ja rouheat loft-asunnot.

Loftilla tarkoitetaan asuntoa, joka on tehty esimerkiksi vanhaan tehdasrakennukseen jättäen näkyville tehdasmaisia elementtejä kuten tiiliseiniä ja ilmastointiputkia. Loft-asunnolle tyypillistä on avoin pohjaratkaisu sekä korkeat huoneet. Loft-tyyli vaikuttaa hurmanneen siinä määrin, että nykyisin loft-asuntoja rakennetaan ihan varta vasten.

Vaikka ei loft-asunnossa asuisikaan, niin teollinen tyyli syntyy maustamalla sisustusta rouheilla materiaaleilla tai vaikka valaisimilla.

Koti vanhassa verkatehtaassa

loft-asunto vanhassa Verkatehtaassa

loft-asunnon teollista tyyliä olohuoneessa

Kuvat: Etuovi.com / Bo LKV

Tämä vanhassa verkatehtaassa sijaitseva loft-asunto on nähty myös Suomen kaunein koti –ohjelmassa. Eikä mikään ihme – onhan tämä aika upea! Asunnon huonekorkeus on hulppeat viisi metriä. Lisätilaa tuo parvi, jonne on sijoitettu makuuhuone. Kurkkaa Etuoven avainsanahaun avulla muitakin kohteita, joissa on parvi.  Sisustuksessa teollista tyyliä henkivät materiaalit yhdistyvät puuhun ja tekstiileihin, jolloin kokonaisuus on kodikas.

Konttorirakennuksen uusi elämä

loft-asunnon keittiö teollista tyyliä

Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma Ratina

Tämä talo rakennettiin 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa paikalla toimineen sahan konttorirakennukseksi ja remontoitiin nykyiseen loistoonsa vuonna 2010. Täystiiliseinät kätkevät sisäänsä reilusti neliöitä ja upeita sisustusratkaisuja.

Selkeitä linjoja ja tyylikkäitä materiaaleja

loft-asunnon teollis-skandinaavinen olohuone

loft-asunnon teollistyylinen makuuhuone

Kuvat: Etuovi.com / Huom! Kahdeksas päivä Oy

Avointa tilaa ja eleettömän tyylikkäitä materiaaleja – tämä Helsingin keskustassa sijaitseva asunto lienee aika monen minimalistin unelma. Asunnon lattiat ovat mikrosementtiä ja kaikki kaapistot kaunista puuta, mikä luo tyylikkään yhtenäisen tunnelman. Puu tuo myös kivasti lämpöä simppeliin sisustukseen.

Betoni ja teräs maustavat skandinaavisen sisustuksen

betonivalaisimet metalliverkossa loft-asunnon olohuoneessa

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV

Tämä 80-luvulla rakennettu talo on remontoitu tyylikkäästi skandinaaviseen tyyliin, jota maustavat rouheat yksityiskohdat. Esimerkiksi olohuoneen metalliverkkoon kiinnitetyt betonivalaisimet henkivät teollista tunnelmaa. Asunnossa voi nähdä myös loft-kotiin sopivia pintamateriaaleja, kuten keittiön terästasot. Ideagalleriasta löydät lisää ideoita betonin käyttöön sisustuksessa.

loft-asunnon kylpyhuone teollista tyyliä

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV

Vähempikin voi riittää. Tässä helsinkiläisessä asunnossa teollista tunnelmaa on tuotu pieneen WC-tilaan. Teräslevyt seinissä ja puusta tehty käsienpesuallas tekevät taatusti vaikutuksen kyläilijöihin! Muu asunto on sisustettu klassisen skandinaaviseen tyyliin. Katso lisää kuvia ja tietoja tästä asunnosta

Mitäs tykkäätte näistä kodeista, kolahtaako loft-tyyli? 🙂 Jos inspiroiduit loft-tyylistä, kurkkaa kuvagalleriaamme!

Etuovi.comista löytyy lisää myynnissä olevia loft-tyylisiä asuntoja.

Juulia

 

Katso lisää kuvia aiheesta teollinen tyyli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio