Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Pieni keittiö voi pahimmillaan olla todella epäkäytännöllinen hermoromahdusten aiheuttaja, parhaimmillaan taas hyvin suunniteltu, mukava paikka kokkailla. Tähän Viikon valinnat -postaukseen kokosin Etuovi.com Sisustuksen kuvagalleriasta ideoita pieneen keittiöön.

Itse olen pienessä keittiössäni kokkaillessa tehnyt pari tärkeää oivallusta, jotka ovat tehneet elämästäni huomattavasti helpompaa. Ensinnäkin olen opetellut siivoamaan samalla kun laitan ruokaa, niin kuin kuulemma oikeatkin kokit tekevät. Näin kipot ja kupit eivät jää lojumaan pöydälle ja työskentelytilaa on enemmän käytettävissä. Toiseksi, kannattaa todellakin pitää käden ulottuvilla ne astiat ja keittiövälineet, jotka ovat jokapäiväisessä käytössä. En tule käyttäneeksi vohvelirautaa, juustomuottia (kyllä, minulla on juustomuotti) tai kahdentoista hengen illallisastiastoa joka päivä. Ne joutavat ylähyllylle tai nurkkakaappiin.

U-keittiö Kaarinassa

pieni keittiö

Kuva: Etuovi.com / Bo LKV / Rivitalo, 110,5 m2, Kevätmäentie

Tämä 70-luvulla rakennettu rivitaloasunto on remontoitu kokonaan hyvällä maulla, keittiö mukaan lukien. Valkoiset kaapistot ja pinnat sopivat avartamaan kapean keittiön ilmettä. Alas on asennettu runsaasti vetolaatikoita, joista tavarat ovat helpommin saatavilla kuin kaapeista. Punaiset yksitysikohdat piristävät kokonaisuutta. Katso tästä lisää kuvia ja tietoja tästä kohteesta

Lue Sariannen postauksesta kokemuksia pienen keittiön remontista

Retrofiilistä Tampereella Sorsapuistossa

pieni keittiö

Kuva: Etuovi.com / Villa LKV / Kerrostalo, 54 m2, Yliopistonkatu

Myös tässä kodissa valkoista keittiötä piristävät punaiset esineet ja kodinkoneet. Keittiön toiselle seinustalle on toteutettu nerokas aamiaispiste, jossa kahvin- ja vedenkeitin, leivänpaahdin ja muut aamiaistarpeet ovat käden ulottuvilla. Kompakti ruokailuryhmä sopii pienehköön tilaan, tuolit saa nimittäin aivan kiinni pöytään.

Ihanan ilmava pieni keittiö Töölössä

pieni keittiö

Kuva: Etuovi.com / Helsingin OPKK, Mikonkatu / Kerrostalo, 66,2 m2, Fredrikinkatu

Tässä pitkänmallisessa keittiössä on onnistuttu säilyttämään avaruus jättämällä yläkaapit pois toiselta puolelta. Sen sijaan toisella puolella keittiötä on korkeat kaapistot, joissa on reilusti säilytystilaa. Artemiden Tolomeo-valaisimet työtason yllä näyttävät sairaan hyvältä, tämän idean tallennan omaan haavekansiooni.

Kodikas keittiö Torkkelinmäessä

pieni keittiö

Kuva: Etuovi.com / Crape Oy LKV / Kerrostalo, 56,6 m2, Agricolankatu

Tämä pieni keittiö on hyvin varusteltu ja täältä löytyy myös reilusti työskentelytilaa. Pieneen keittiöön sopivat hyvin vaaleat ja simppelit kalusteet, näin keittiön ilme pystyy sopivan selkeänä. Hauska yksityiskohta on vanha ruokakaappi, joka toimittaa nykyään astiahyllyn virkaa.

Aurinkoista tunnelmaa Etu-Töölössä

pieni keittiö

Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Asuntovirta Oy LKV Itäkeskus / Kerrostalo, 65.8 m2, Hietaniemenkatu

Tässä keittiössä kalusteet on sijoitettu keittiön toiselle pitkälle seinustalle, mikä antaa tilan tuntua. Toiselle seinustalle on tuotu lisää laskutilaa irtokalusteen avulla. Eipä olisi ikinä uskonut että minä, vannoutunut neutraalinväristen keittiöiden kannattaja rakastuisin näin värikkääseen keittiöön. Asialla saattaa olla tekemistä sen kanssa, että asunnon uudistuksen on suunnitellut sisustusarkkitehti Hanni Koroma, jonka värisilmä on vertaansa vailla.

Ideoita pieneen keittiöön

pieni keittiö

Kuva: Etuovi.com Sisustus / Room 21

Etuovi.com Sisustuksen kuvagalleriasta ideoita keittiön sisustamiseen ja remontointiin. Pieni keittiö osaa asettaa haasteita niin säilytysratkaisujen kuin tyoskentelytilankin suhteen, mutta fiksuilla ratkaisuilla niistä selvitään. Esimerkiksi poimin yllä olevassa kuvassa näkyvän String-hyllysysteemin, johon voi mielensä mukaan yhdistellä hyllyjä, kaappeja ja vaikka ruokapöydän.

Lue myös, miten Liisamaija remontoi pienen keittiönsä

-Juulia

Lue myös: Keittiön suunnittelu – ideoita asuntomessuilta

Katso vinkit myös Keittiö-ideagalleriastamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio