Kalle Koivuniemi

Intohimoinen yrittäjä / Urakkamaailma.fi

Yhteistyössä:

Remontin tilaaminen ammattiurakoitsijalta on monesti mutkatonta kunhan tiedostaa muutaman perusasian. Kuluttajat ovat usein remonttia tilatessaan ensikertalaisia, joten remontin aloittaminen voi pelottaa ja jäädä jopa toteuttamatta epäonnistumisen pelon takia.

Osaava ammattilainen pitää asukkaat ajantasalla remontin kulusta sekä osaa neuvoa parhaat ratkaisut kohteesta riippuen. Voit siis ryhtyä remonttiin huoletta!

Jos etsit tekijää esimerkiksi kylpyhuoneremonttiin, kannattaa hyvän urakoitsijan valitsemiseen panostaa aikaa ja käyttää harkintaa. Onhan kylpyhuoneremontti melkoisen iso rahallinen satsaus. Välttyäksesi isoimmalta katastrofilta eli tilanteelta, jossa työnjälki on niin huonoa, että koko remontti on pahimmillaan aloitettava uudelleen, huomioi nämä:

1. Muista AINA tehdä remontistasi kirjallinen sopimus! Vaikka urakoitsija olisi kuinka luotettavan oloinen, tulee sinun tehdä remontista kirjallinen sopimus. Loppujen lopuksi tämä on kummankin osapuolen etu, koska silloin remontilla on selvät pelisäännöt. Sido sopimuksen ehdot RYS ja REYS ehtoihin.

2. Tutustu urakoitsijan taustatietoihin, kuten:

  • YTJ-tiedot. Katso urakoitsijan viralliset rekisteritiedot YTJ-palvelusta. Palvelusta näet kuuluuko urakoitsija esimerkiksi ennakkoperintärekisteriin, joka on edellytyksenä siihen, että saat kotitalousvähennyksen remontillesi.
  • Kysy urakoitsijalta referenssejä. Jos urakoitsijalla ei ole vastaavasta remontista kokemusta, ei tämä ole välttämättä paha asia, jostainhan on aina aloitettava. Jos urakoitsijalle ei ole vastaavaa kokemusta remonttisi kaltaisesta urakasta, voit kysyä onko mahdollista saada alennusta remontistasi, jos annat urakoitsijan käyttää remonttiasi oman referenssinä? Monesti urakoitsijat, joilla ei ole paljon aiempaa kokemusta, ovat muutenkin jo valmiiksi edullisempia kuin kokeneet konkarit.
  • Etsi aiempia arvosteluja. Monella urakoitsijalla on omilla kotisivuillaan aiempien asiakkaiden arvosteluja esillä. Suhtaudu näihin terveen skeptisesti, harva haluaa suodattamatta julkaista kaikkia arvosteluja. Paras paikka löytää aiempia arvosteluja on erilaiset arviointipalvelut netissä. Urakkamaailmasta löydät jo yli 15 000 tarkastettua arvostelua urakoitsijoista ympäri Suomen.
  • Tarkista maksuhäiriöt. Nykyään YTJ-palvelu näyttää myös yritysten verovelkarekisterien tiedot julkisesti. Tämä on avoimuutta! Pienet maksuhäiriöt eivät ole vielä luotaantyöntävää, mutta jos vaikuttaa, että urakoitsijalla on maksurästejä moneen eri paikkaan, kannattaa miettiä kahdesti ko. urakoitsijan palkkaamista.

Varsinkin kostean tilan remontit vaativat ammattitaitoisen ja luotettavan urakoitsijan.

Näillä eväillä pääset jo paljon pidemmälle kuin keskimääräinen kuluttaja, joka ei  tee useimmiten edes kirjallista sopimusta remontistaan. Nimenomaan kirjallisten remonttisopimusten puute on kuluttajaviraston mukaan isoin syy remonttiriitoihin kuluttajien ja urakoitsijoiden välillä.

Viimeisenä vinkkinä: Mitä parempi kommunikaatio sinun ja urakoitsijan välillä on, sitä paremmin remontti tulee sujumaan. Kysele aktiivisesti urakan etenemisestä, ole itse tavoitettavissa ja kehu urakoitsijaa tarpeen tullen.

Löydä paras tekijä remontillesi Urakkamaailmasta!

PS. Täältä löydät lisää ideoita remonttiin.

Urakkamaailma ja Etuovi.com kuuluvat samaan Alma Media -konserniin

Juttu julkaistu alunperin 23.6.2015 ja muokattu 24.4.2023.

Katso myös nämä

3 kommenttia sivuun “Kodin remontin tilaaminen – näillä vinkeillä onnistut!

  1. Vinkkinä vielä rakennusurakoitsijaa valitseville! Kannattaa pyytää urakoitsijaa toimittamaan voimassaoleva vastuuvakuutustodistus ja käydä urakoitsijan kanssa myös läpi, mitä vakuutus pitää sisällään ja mitä on mahdollisesti rajattu urakoitsijan vakuutusturvan piiristä pois. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Rakennusten saneerauksissa helposti sattuu ja tapahtuu 🙂

  2. Hyvä kooste kodin remontointiin liittyen. Meillä on muuten tehnyt tuttu remonttimies koko remontin mutta nyt katon remontointi pitää tilata muualta. Hyvä vinkkisi oli, että kannattaa kysyä urakoitsijalta referenssejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio