Memmu Pitkänen

Leikkisän luova sisustussuunnittelija ja rakennusarkkitehti

Karvaiset rakkauspakkauksemme ovat päiviemme iloja ja iltojemme valoja, paitsi ehkä kurakeleillä. Kun märkä ja rapainen koira juoksee innolla ympäri kämppää vetäen matot läjään ja hyppii sohvalla, koetellaan niin omistajan huumorintajua kuin sisustuksen toimivuuttakin. Tässä muutamia vinkkejäni lemmikkikodin sisustamiseen.

Nämä sisustusvinkit olen miettinyt yhdessä meidän rakkauspakkauksen, Pepin kanssa (jutussa mukana myös Pepin kommentit). Tätä aihetta on toivottu blogiin – toivottavasti saatte tästä hyviä vinkkejä helpottamaan arkea karvaisten kamujen kanssa! Peppiin voitte tutustua aikaisemmassa jutussani, jossa kerron, miten Pepille tehtiin oma ruokailutila.

Peppi pentuna

Tässä on Peppi pentuna.

 

1. Suojaa lattiat

On selvää, että lattiamateriaalin tulisi olla hyvin kulutusta kestävää. Myös matoilla voi suojata lattioita, mikä on hyvä keino etenkin vuokralla asuessa. Mattovalinnoissa kannattaa suosia lyhytnukkaisia mattoja, joista hiekka ja karvat on hepompi imuroida. Pienikokoiset puuvillamatot voi pestä pesukoneessakin. Eteisessä kannattaa pitää paksumpaa, pidempi nukkaista mattoa. Se imee hyvin kosteuden tassuista ja irtoava hiekka jää nukan sekaan.

Lemmikkikodin sisustusvinkit

Kuva: Ellos

On todella mukava tepsutella silloin, kun lattia ei ole liukas eikä matot luista tassujen alla.

 

2. Valitse kulutusta kestäviä kalusteita

Nahka on lemmikkiperheissä kestäväksi havaittu materiaali. Se kestää hyvin kulumista ja on myös helppo pyyhkäistä puhtaaksi. Myös paksut ja tiiviit kalustekankaat kestävät hyvin, ja ovat usein myös konepestäviä. Irtopäällisillä ja vilteillä voi suojata kalusteiden pintoja. Tekstiileitä voi myös suojata suoja-aineilla, jolloin niistä tulee helpommin likaa hylkiviä.

Lemmikinkodin sisustusvinkit

 

Kuva: Kruunukaluste 

Viihdyn usein siellä missä sinäkin. Mutta ei minustakaan oikeasti ole kiva, jos kaunis sohva menee rikki kun jemmaan herkkupaloja sohvatyynyjen väliin.

3. Suosi villaa ja muita luonnonmateriaaleja

Villa ja muut luonnonmateriaalit ovat kestäviä ja hylkivät luonnostaan likaa. Keinokuituiset tekstiilit varaavat helposti staattista sähköä ja vetävät puoleensa kaikki karvat.

Lemmikkikodin sisustus

Kuva: Etuovi.com / Piitu

Jos sisustat minulle oman, ihanan pedin ja pesäpaikan, minun ei tarvitse tulla sinun sänkyysi ja sohvalle.

 

4. Sijoita lemmikin ruokailutila oikein

Lemmikin ruoka- ja juomakuppien sijoitteluun kannattaa kiinnittää huomioita. Ne tulee sijoittaa pois kulkuväyliltä ja mieluiten vesipisteen lähelle. Kupit on hyvä asettaa lemmikille sopivalle korkeudelle ja suojata lattia pyyhkeellä tai alustalla. Meillä Pepin ruokailutila upotettiin keittiön seinän sisään (<- tästä kerroin tarkemmin aikaisemmassa jutussani).

Lemmikkikodin sisustusvinkit

 

Kuva: Annival Interior – Klikkaa kuvaa, niin näet tarkemmat tiedot kuvan sisustustuotteista!

Arvostamme ergonomiaa lähes yhtä paljon kuin herkkupalojakin, joten sijoitathan kupit siten, että ne ovat meille sopivalla korkeudella.

 

5. Varaa lemmikeille ihan omat peitot ja pyyhkeet

Lemmikin peti kannattaa suojata pestävällä irtopeitteellä, jolloin se on myös helppo pestä ja tuulettaa. Lemmikillä on myös hyvä olla omat pyyhkeet, isompi pyyhe turkin kuivaamiseen ja pienempi pyyhe tassuille.
Lemmikkikodin sisustus

Kuva: Etuovi.com / Piitu – Tutustu tarkemmin tähän kauniiseen kotiin blogijutussa Pieni talo Pirkanmaalla

6. Huomioi kodin turvallisuus

Ketterät kisut ja hännällä huiskivat koirat saavat helposti kaaoksen aikaiseksi, jos hyllyillä ja matalilla pöytäpinnoilla on paljon särkyvää pikkutavaraa. Erityisesti kynttilät on sijoitettava ulottumattomiin. Malttia siis piensisustamiseenkin. Kalusteiden sijoittelussa tulee huomioida, että isot koirat tarvitsevat väljät liikenneväylät ja tilaa kääntymiseen. Muista myös säännöllinen siivous!

Siivouspäivääsi helpottaa, jos hankit meille oman lelukorin, johon voit kerätä kaikki lelut.

Nämä sisustusvinkit soveltuvat muuten hyvin myös lapsiperheen kotiin. Paljastetaan vielä tässä, että meidän Peppi sai tänään vauvauutisia! Onnea, Peppi!

Tepsutteluterveisin,
Memmu ja Peppi Pitkänen

 

4 kommenttia sivuun “Vinkit lemmikkikodin sisustamiseen

  1. Kiitos kivasta jutusta! Jaoin juttusi facebook sivuillani, kun minulla on menossa siellä arvonta aiheella ”lemmikki ja sisustus” :).

    1. Hei Tiina,

      Kiva kuulla, ja kiitos vinkistä! Täytyypä käydä osallistumassa 😉

      Memmu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio