Millaisista sisustustuotteista sinä inspiroidut eniten? Esitin itselleni samaisen kysymyksen selatessani syksyn KotiVisio -messut 2014 nappaamiani valokuvia. Huomaan innostuvani luonnosta, täyspuusta ja kuoseista, joiden kuvioinnissa ja värityksissä on jotain uutta ja raikasta. Niin ja kaikesta keittiöön liittyvästä, koska keittiöremonttihaaveeni eivät ole vieläkään ottaneet laantuakseen.

Syksy on tapahtumien ja messujen aikaa, mikä tulee näkymään myös Etuovi-blogin postauksissa. Vaikka Tampereen messukeskuksessa järjestetyt sisustusmessut eivät ole mittakaavassaan Suomen suurimmat, löytyi sieltä siitä huolimatta ikuisen ”kodinkoristajan” unelmia ruokkivia sisustuslöytöjä.

puuhelmet, valaisin, domdom domdom, säilytysrasia astiasto, domdom, sisustusmessutSisustuskauppa Domdomin osasto oli täynnä valloittavia astioita ja sisustusesineitä! Jos puuhelmet ovat osa korulippaasi sisältöä, saatat ihastua myös ylimpänä näkyviin Bloomingvillen valaisimiin.

täyspuukeittiö, 50-luvun keittiö unikea. puusänky, sänky, säilytysOmassa lapsuudenkodissani oli mitä sievin täyspuukeittiö ja vieläkin haikailen sen lasilaatikot sisältäneen maustehyllykön perään. Eloisan värityksen saanut kaapisto löytyi Puutyöliike Lammintaustan osastolta. Seinän toisella puoleltä löytyi Nukkuvillen kekseliäs, retronkeltainen täyspuusänky, joka ratkaisisi kertaheitolla kaikki oman makuuhuoneeni säilytyshaasteet.

porotyynyVarsinkin näin syksyisin huomaan monesti kaipaavani metsän rauhaan. Eveliinan Talon porotyyny ja kynttilä tuovat lohtua sympaattisuudellaan jokaisen luonnonystävän olohuoneeseen.

antiikki, verhous, nooranverhoomoMessujen kaunein nojatuoli löytyi Nooran Verhoomo ja Sisustus-yrityksen osastolta. Yli satavuotias istuinvanhus on herännyt uuteen loistoon kauniin, graafisen kankaansa ansiosta. Vanhojen kalusteiden entisöinti on muutenkin ekologinen ja eettinen vaihtoehto kotia sisustettaessa.

pispala, verho, ikkunaplus

ikkunaplus, tapettiSisustusliike Ikkunaplussan osastolla huomio kiinnittyi valloittavan värikkääseen ja omaleimaiseen Pispala-kankaaseen. Kuosi perustuu Kai Bergrothin vuonna 1976 maalaamaan maisemaan ja se on painettu ihanan rouhealle puolipellavalle. Yrityksellä on myös kattava tapetti- ja kangasvalikoima, puhumattakaan muista sisustuspalveluista!   takka, Tokyo takka, Tampereen takkapalveluTampereen Takkapalvelun ilmava Tokyo-malli sopii vaikka tilanjakajaksi olohuoneen ja keittiön väliin. Alas sijoitetut halot tekisivät takan ilmeestä entistä lumoavamman.

kvik, keittiö, mattataso, liesituuletin kvik, keittiö, mattataso, liesituuletin kvik, keittiö, mattataso, liesituuletinKvikin keittiöosasto oli omassa sarjassaan messujen kattavampia. Uutuutena Kvik on tuonut markkinoille värikkäät alumiiniprofiililevyt, joita on saatavilla jopa kymmenessä eri sävyssä. Myös mattapintainen laminaattitaso hurmasi miellyttävällä, sormenjälkiä hylkivällä pinnallaan. Alakaapistoon sijoitettu Savon Bora-liesituuletin poistaa käryt alaspäin.

Sisustajan syksy kulminoituu ensi viikolla aukeaviin Habitare-messuihin! Tuskin maltan odottaa, mitä uutuuksia Suomen suurin sisustusmessutapahtuma tuo tullessaan.

/Liisamaija
Kuvat: Liisamaija

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio