Niina Matikainen

Data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Tämä juttu jatkaa edellistä kirjoitustani vuokramarkkinoiden suosituimmista kaupunginosista ja pysytään edelleen pääkaupunkiseudulla. Tällä kertaa siirrytään Espooseen, jossa asuntokunnista noin 38 prosenttia asuu vuokralla (lähde: Tilastokeskus). Mistä kaupunginosista löytyy halutuimmat vuokra-asunnot Espoossa?

Jatketaan tutustumista vapaarahoitteisten yksiöiden ja kaksioiden vuokra-asuntojen Vuokraovi.com-sivuston ilmoitusten markkinointiaikoihin sekä vuokratasoon, eli tarkastellaan, kuinka kauan ilmoitukset ovat keskimäärin esillä ja paljonko on niiden keskimääräinen vuokrapyynti. Tähän juttuun on poimittu joitain Espoon suosituimpia kaupunginosia, joilla vuokra-asunnot menevät nopeasti.

Asunnon vuokraajien suosimat kaupunginosat Espoossa

Espoon yksiöiden vuokrailmoituksista puolet poistuu 12 päivässä ja kaksioiden ilmoituksista puolet poistuu kuukaudessa. Vaikka nämä ovat pidempiä kuin Helsingin keskimääräiset markkinointiajat, myös Espoossa kohteista osa poistuu netistä hyvin nopeasti: yksiöistä nopein neljännes poistuu markkinoilta 5 päivän kuluessa ja kaksioista neljäsosa poistuu 11 päivässä.

Espoon halutuimmat alueet

Näillä kuvassa näkyvillä alueilla Espoossa (postinumeroittain) vuokra-asunnot löytävät uuden vuokralaisen erityisen nopeasti.

Tapiolassa liikenneyhteyksien ja harrastusten äärellä

Yksi suosituimmista kaupunginosista Espoossa näyttää markkinointiaikojen perusteella olevan postinumeroalue 02120, joka osuu myös Länsimetron vaikutusalueelle Urheilupuiston ja Tapiolan metroasemien väliin. Myöskään Espoon modernin taiteen museoon tai kulttuurikeskukseen ei ole täältä pitkä matka.

Espoo Tapiola Sato Oy

Kuva: Kaupinkalliontie, Espoo, Tapiola / Vuokraovi.com / Sato Oy

Tapiolassa yksiöiden ja kaksioiden keskimääräinen markkinointiaika on 13 päivää, eli puolet vuokra-asunnoista poistuu markkinoilta alle kahdessa viikossa ilmoituksen julkaisemisesta. Tapiolassa vuokrataso on ollut keskimäärin hieman yli 19 euroa neliömetriä kohti. Vuokraovi.comista voit hakea Tapiolassa tällä hetkellä tarjolla olevat vuokra-asunnot.

Vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja Aalto-yliopiston läheisyydessä

Myös postinumeroalueella 02110 vuokrayksiöt ja -kaksiot löytävät uuden asukkaat keskimäärin kahdessa viikossa; siellä markkinointiajan mediaani on 15 päivää. Alue sijaitsee lähellä Aalto-yliopistoa, joten se on varmasti myös opiskelijoiden suosikki. Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen neliövuokran mediaani on kuitenkin Espoon keskimäärää suurempi: pienten asuntojen keskimääräinen neliövuokra on melkein 20 euroa. Katso Vuokraovi.comin karttahausta, mitä vuokra-asuntoja alueella on tällä hetkellä tarjolla.

Edullisia vuokra-asuntoja lähellä Espoon keskuspuistoa

Olarissa, eli postinumeroalueella 02210, neliövuokran mediaani on vain 16,50 euroa. Puolet tämän alueen ilmoitetuista vuokra-asunnoista poistuu vuokramarkkinoilta 18 päivässä. Alueella on lukion lisäksi myös Espoon Steinerkoulu, ja alueeseen kuuluu myös osa Espoon keskuspuistosta. Hae Vuokraovi.comista Olarissa tällä hetkellä tarjolla olevat vuokra-asunnot.

Vuokralla Espoon keskuksessa

Espoon keskus jakautuu kahteen postinumeroalueeseen, jossa 02760 on sen itäosaa ja 02770 länsiosaa. Keskuksen itäosan neliövuokran mediaani on reilu 17 euroa ja markkinointiajan mediaani 15 päivää. Länsiosan neliövuokran mediaani on vähän enemmän, hieman yli 18 euroa ja keskimääräinen markkinointiaika on hieman itäosaa pidempi, 20 päivää. Hae Vuokraovi.comista alueen vuokra-asuntoja tai tarkastele koko Espoon vuokra-asuntojen ilmoituksia.

Muista, että jos sinulla on jo mielessä, miltä alueelta ja minkälaisen asunnon haluat, mutta sopivaa ei juuri nyt löydy – voit jättää Vuokraovi.comiin hakuvahdin, joka ilmoittaa sähköpostiisi kriteereihisi sopivasta vuokra-asunnosta.

-Niina, Etuovi.comin omasta toimituksesta

PS. Kannattaa lukaista myös vastaava kirjoitus Helsingin vuokra-asunnoista ja Vantaan vuokra-asunnoista sekä Antin aikaisempi juttu vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta ja vuokrahintojen yleisestä tasosta!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Tutustu myös Vuokraovi.com Asuntoneuvos-palveluun, joka tarjoaa Suomen kattavimman ja luotettavimman markkinadatan Etuovi.comista ja Vuokraovi.comista asuntosijoittamisen tueksi.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Sammio