Niina Matikainen

Datan tuotepäällikkö & data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Vuokra-asuntomarkkinat käyvät kuumana ja erityisesti suosituimpien alueiden vuokra-asunnot viedään käsistä. Mitkä ne suosituimmat alueet sitten ovat? Tässä jutussa paljastan, mistä löytyvät halutuimmat vuokra-asunnot Helsingissä. Seuraavissa jutuissa kerron myös Espoon ja Vantaan sekä muun maan yliopistokaupunkien vuokra-asuntojen tilanteesta.

Halutuimmat vuokra-asunnot Helsingissä

Kuva Punavuoresta.

Tarkastellaan Vuokraovi.com-sivustolle jätettyjä vuokra-asuntojen ilmoituksia Helsingistä viimeisen vuoden ajalta ja erityisesti niiden markkinointiaikoja, eli sitä kuinka montaa päivää ilmoitus on esillä. Ilmoitusten perusteella voidaan laskea myös alueen keskivuokratasoa.

Markkinointiajan mediaani on tyypillisen kohteen markkinointiaikaa kuvaava keskiluku, sillä se kertoo, kuinka monessa päivässä puolet ilmoituksista poistuu Vuokraovi.com-palvelusta. Mukana on vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot, ja keskitytään nyt yksiöihin ja kaksioihin. Poimitaan lyhimpien markkinointiaikojen postinumeroalueista muutama tarkempaan tarkasteluun.

Halutuimmat vuokra-asunnot Helsingissä

Helsingissä noin puolet asuntokunnista asuu vuokralla (lähde: Tilastokeskuksen Asunnot ja asuinolot –tilastot). Vuokralla asuminen on hyvä vaihtoehto silloin, kun asuntoon ei haluta sitoutua samalla tavalla kuin omistusasuntoon, ja se on suosittu asumismuoto erityisesti opiskelijoiden keskuudessa.

Puolet Helsingin vuokrayksiöiden ilmoituksia poistuu Vuokraovi.comista yhdeksässä päivässä, kun taas kaksioista puolet poistuu 15 päivässä. Myös alueiden välillä on suurtakin eroa keskimääräisissä markkinointiajoissa, eivätkä kaikki halutuimmat alueet ole välttämättä edes kovin lähellä keskustaa.

Helsingin vuokra-asuntojen halutuimmat alueet

Näillä kuvassa näkyvillä alueilla Helsingissä (postinumeroittain) vuokra-asunnot löytävät uuden vuokralaisen erityisen nopeasti.

Mellunmäen vuokra-asunnot menevät alle viikossa

Esimerkiksi postinumeroalueen 00970 eli Mellunmäen metroaseman lähistön yksiöiden ja kaksioiden vuokrailmoitusten markkinointiajan mediaani on vain kuusi päivää, eli ilmoitusten nopein puolikas poistuu vuokramarkkinoilta alle viikossa! Näissä kohteissa on varmasti houkutellut hyvät yhteydet keskustaan sekä huokea neliövuokrahinta: siellä vapaarahoitteisten yksiöiden ja kaksioiden keskimääräinen vuokra oli alle 16 euroa neliöltä, mikä on huomattavasti alempi kuin Helsingin keskitaso. Hae Vuokraovi.comista Mellunmäessä tällä hetkellä tarjolla olevat vuokra-asunnot.

Älä jahkaile Alppilassa ja Vallilassa, myös Kallion ja Sörnäisten vuokra-asunnot viedään käsistä

Sen sijaan postinumeroalueella 00510 eli Alppilan ja Puu-Vallilan seudulla vastaava keskimääräinen neliövuokrahinta oli jopa 24 euroa, mutta siitä huolimatta puolet vuokralle tarjottavista asunnoista poistui palvelusta viikon sisällä, ja jopa kolme neljästä kohteesta poistui 15 päivässä. Sinne haluavan kannattaa siis olla aktiivinen eikä jäädä jahkailemaan, jos unelmien asunto osuu kohdalle. Hae Vuokraovi.comista Alppilassa ja Puu-Vallilassa tällä hetkellä tarjolla olevat vuokra-asunnot.

Helsingin halutuimmat alueet, Puuvallilla

Kuva Puu-Vallilasta.

Tämän alueen koillispuolella on postinumeroalue 00550, joka kattaa Vallilaa sekä Arabianrantaa. Alueella on paljon vihreyttä, joista suurin yksittäinen puistoalue on Vallilan siirtolapuutarha. Tämän kaupunginosan vapaarahoitteisten yksiöiden ja kaksioiden keskimääräinen neliövuokra jää noin 21 euroon, ja puolet kohteista poistuu vuokramarkkinoilta kahdeksassa päivässä. Hae Vuokraovi.comista Vallilassa ja Arabianrannassa tällä hetkellä tarjolla olevat vuokra-asunnot.

Näiden alueiden lähellä on myös Kallion ja Sörnäisten alueet eli postinumeroalueet 00530 (Kallio) sekä 00500 (Sörnäinen). Sörnäisissä pienten asuntojen keskimääräinen neliövuokra on melkein 24 euroa ja Kalliossa 22,5 euroa. Sörnäisissä olevista vuokra-asunnoista puolet poistuu markkinoilta kahdeksassa päivässä ja Kalliossa kymmenessä päivässä. Hae Vuokraovi.comista Kalliossa ja Sörnäisissä tällä hetkellä tarjolla olevat vuokra-asunnot.

Helsingin halutuimmat alueet, Sörnäinen

Kuva Sörnäisistä.

Edellä mainitut neljä aluetta muodostavat yhdessä ison kokonaisen alueen, joka on nykyään erityisesti nuorten aikuisten suosiossa, sillä siellä on tarjolla paljon pieniä asuntoja ja hyvät yhteydet ydinkeskustaan. Alueella on myös paljon pieniä puistoja ja erilaisia palveluita – ravintolavaihtoehtoja on monenlaiseen makuun eikä tietenkään saa unohtaa Hakaniemen kauppahallia!

Pasila, Etelä-Haaga ja Huopalahti junaradan varrella

Tästä vielä vähän luoteeseen päin on Pasilan aseman ympäristö ja Itä-Pasilan alue 00520, jossa yksiöiden ja kaksioiden keskimääräinen markkinointiaika on vain kahdeksan päivää. Keskimääräinen neliövuokrahinta on hieman yli 21 euroa.

Junaradan varrella sijaitsee myös postinumeroalue 00320, eli Etelä-Haagan ja Huopalahden seutu. Tällä seudulla, joka sisältää Haagan puiston eikä siitä ole myöskään pitkä matka Keskuspuistoon, vuokra-asuntojen keskimääräinen markkinointiaika on 9 päivää, ja yksiöiden sekä kaksioiden neliövuokra on keskimäärin hieman yli 22 euroa neliöltä.

Hae Vuokraovi.comista Pasilan, Etelä-Haagan ja Huopalahden tällä hetkellä tarjolla olevat vuokra-asunnot.

Keskustan lähellä Kampissa, Ruoholahdessa ja Lauttasaaressa

Aivan keskustan lähellä, Kampissa ja Ruoholahdessa eli postinumeroalueella 00180 keskimääräinen neliövuokrataso kiipeää jo yli 24 euron, ja siellä markkinointiajan mediaani on 10 päivää. Se on viisi päivää vähemmän kuin aivan keskustan ja Etu-Töölön, eli postinumeroalueen 00100, keskimääräinen markkinointiaika. Hae Vuokraovi.comista Kampissa, Ruoholahdessa ja Etu-Töölössä tällä hetkellä tarjolla olevat vuokra-asunnot.

Helsingin halutuimmat alueet, Kamppi

Kuva Kampista.

Ruoholahdesta eteenpäin
on Lauttasaari, jonka postinumeroalueella 00200 vuokrayksiöt ja -kaksiot poistuvat markkinoilta vain 11 päivässä. Näiden keskimääräinen neliövuokrahinta on vajaa 22 euroa. Lauttasaari onkin yksi haetuimmista kaupunginosista myös myytävien asuntojen puolella Etuovi.comissa. Hae Vuokraovi.comista Lauttasaaressa tällä hetkellä tarjolla olevat vuokra-asunnot.

Kuumille kiville Punavuoressa

Myös Punavuori on suosittu alue myytävien asuntojen kaupunginosissa, ja siellä vuokra-asunnotkin menevät kuin kuumille kiville, sillä tämän kaupunginosan postinumeroalueella 00120 vuokra-asuntojen keskimääräinen markkinointiaika on 12 päivää. Alueen viihtyisyyttä lisääkin Vanha kirkkopuisto sekä Johanneksenpuisto, eikä Esplanadillekaan tai Hietalahden torille ole pitkä matka. Punavuoren neliövuokrahinta on keskimäärin yksi Helsingin suurimmista, sillä se kipuaa vapaarahoitteisissa yksiöissä ja kaksioissa yli 24 euroon.

Postinumeroalueesta 00150 osa kuuluu myös Punavuoreen, mutta se kattaa myös Eiran, Munkkisaaren ja Hernesaaren aluetta. Eiran asunnoilta on lyhyt matka ihastelemaan merta, mutta eipä siitä ole pitkä matka myöskään keskustan palveluihin. Siellä vuokra-asunnoista puolet poistuu markkinoilta kahdessa viikossa ja keskimääräinen neliövuokrahinta on melkein 25 euroa. Hae Vuokraovi.comista Punavuoren ja Eiran alueella tällä hetkellä tarjolla olevat vuokra-asunnot.

Helsingin halutuimmat alueet, Eira

Kuva Eirasta.

Joillain alueilla halutuimmat kämpät suorastaan viedään käsistä, ja suosituimmilla alueilla se voi tarkoittaa suurta osaa ilmoitetuista vuokra-asunnoista. Katso tällä hetkellä Vuokraovi.comissa tarjolla olevat vuokra-asunnot Helsingissä.

Jos sinulla on mielessä mihin ja millaiseen asuntoon haluaisit muuttaa, mutta juuri nyt sellaista ei ole tarjolla, kannattaa jättää Vuokraovi.comiin hakuvahti, joka ilmoittaa sähköpostiisi kriteereihin sopivista uusista ilmoituksista. Näin saat heti tiedon vapautuvasta asunnosta, eikä kukaan ehdi varata sitä ennen sinua 😉

-Niina, joka liittyi juuri Etuovi.comin oman toimituksen bloggaajien joukkoon

PS. Kannattaa lukaista myös Antin aikaisempi juttu vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta ja vuokrahintojen yleisestä tasosta!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Tutustu myös Vuokraovi.com Asuntoneuvos-palveluun, joka tarjoaa Suomen kattavimman ja luotettavimman markkinadatan Etuovi.comista ja Vuokraovi.comista asuntosijoittamisen tueksi.

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio