Niina Matikainen

Datan tuotepäällikkö & data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Vuokra-asunnoista kertova juttusarja päättyy Suomen pohjoisimpaan yliopistokaupunkiin eli otetaan tarkastelun alle vuokra-asunnot Rovaniemellä. Täällä joulupukin kotikaupungissa noin 36 prosenttia asuntokunnista asuu vuokralla (lähde: Tilastokeskus). Tutkitaan Vuokraovi.comin ilmoitusten tietojen pohjalta, missä sijaitsevat Rovaniemen halutuimmat vuokra-asunnot.

Otetaan tarkasteluun Vuokraovi.com-sivustolle jätettyjä vapaarahoitteisten ja kalustamattomien yksiöiden ja kaksioiden vuokrailmoituksia viimeisen vuoden ajalta ja erityisesti niiden markkinointiaikoja, eli sitä kuinka montaa päivää ilmoitus on esillä ennen poistamista. Ilmoitusten perusteella voidaan laskea myös alueen keskivuokratasoa. Poimitaan juttuun mukaan postinumeroalueita, joista vuokra-asunnot löytävät keskimäärin nopeiten uuden asukkaan.

Mistä löytyy halutuimmat vuokra-asunnot Rovaniemellä?

Rovaniemen vuokrayksiöt poistuvat markkinoilta keskimäärin 15 päivässä, kun taas kaksiot 23 päivässä. Puolet yksiöiden ilmoituksista poistuu siis noin kahden viikon kuluessa julkaisemisesta! Mikäli olet yksityinen vuokranantaja ja pohdit, mihin jättäisit vuokrailmoituksen, Vuokraovi.comin avulla löydät vuokralaisen.

kartta_blogiin_ROVANIEMI_

Poimintoja Rovaniemen postinumeroalueista: vuokra-asuntojen keskimääräiset markkinointiajat ja neliövuokrat.

Rovaniemen keskustassa vuokrakoti löytää uuden asukkaan parissa viikossa

Rovaniemen keskustan alueen postinumeroilla 96100 ja 96200 pienten asuntojen vuokrailmoituksista puolet poistuu noin 15 päivässä. Näiden asuntojen keskimääräinen neliövuokra on yli 14 euroa. Rovaniemen keskustan vapaita vuokra-asuntoja voit selailla täällä.

kerrostalo Rovaniemellä

 

Kuva: Kerrostalo, Rovaniemi, Rovakatu, Vuokraovi.com / Newsec Asset Management Oy

Edullisemmin vähän kauempana keskustasta

Myös kauempana keskustasta, Korkalovaaran postinumeroalueella 96500, pieniä asuntoja markkinoidaan melko lyhyen aikaa. Siellä markkinointiajan mediaani on 18,5 päivää. Neliövuokran mediaani on siellä varsin alhainen myös näissä pienissä vapaarahoitteisissa asunnoissa, vain 10 euroa.

Vuokra-asunto Rovaniemen yliopiston läheltä

Yliopiston lähistöllä postinumeroalueella 96300 pieniä asuntoja markkinoidaan keskimäärin kolme viikkoa. Siellä pienen asunnon vuokra on keskimäärin vajaa 14 euroa neliömetriä kohti. Tähän alueeseen kuuluu esimerkiksi Viirinkangas, jonka vapaita vuokra-asuntoja voit selailla Vuokraovi.comissa.

Voit hakea vuokra-asuntoja myös muulla aluerajauksella, kuten vaikka postinumerolla tai kaupungin nimellä. Lisäksi voit rajata hakutuloksia vaikkapa vain yksityisiin vuokranantajiin tai lemmikkiystävällisiin asuntoihin.

-Niina

PS. Kannattaa lukaista myös vastaavat kirjoitukset Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Tampereelta, TurustaOulusta, Jyväskylästä ja Vaasasta sekä Antin aikaisempi juttu vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta ja vuokrahintojen yleisestä tasosta!

PPS. Jäitkö kaipaamaan jotain kaupunkia vuokra-asuntojen juttusarjassa? Mukaan valittiin yliopistokaupungit, mutta toki myös muissa kaupungeissa on mielenkiintoiset vuokramarkkinat. Voit antaa toiveen seuraavia juttusarjoja ajatellen. 🙂

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio