Niina Matikainen

Datan tuotepäällikkö & data-analyytikko Etuovi.com / Vuokraovi.com

Yhteistyössä:

Tampereen asuntokunnista noin 45 prosenttia asuu vuokralla (lähde: Tilastokeskuksen Asunnot ja asuinolot -tilastot).  Edellisissä postauksissani kerroin, mitkä ovat pääkaupunkiseudulla halutuimpia kaupunginosia. Siirrytään nyt tarkastelemaan tilannetta Tampereella – missä sijaitsevat halutuimmat vuokra-asunnot Tampereella?

Tarkastellaan vuokra-asuntojen ilmoituksia Vuokraovi.com-sivustolla, joissa on ilmoitettu vapaarahoitteisia ja kalustamattomia yksiöitä ja kaksioita. Miltä alueilta vuokra-asuntojen ilmoitukset poistuvat keskimäärin nopeiten ja mikä on niiden vuokrataso? Tarkastelun alla on vuokra-asuntojen markkinointiaika, eli kuinka kauan ilmoitus on esillä, sekä ilmoituksen vuokrapyynnin neliöhinta.

Täältä löytyy halutuimmat vuokra-asunnot Tampereella

Tampereen yksiöiden vuokrailmoituksista puolet poistuu yhdeksässä päivässä ja kaksioiden vuokrailmoituksista puolet poistuu noin kahdessa viikossa. Löydät Tampereen vuokra-asunnot Vuokraovi.comista.

Vuokra-asunnot Tampereella

 

Näillä kuvassa näkyvillä alueilla Tampereella (postinumeroittain) vuokra-asunnot menevät erityisen nopeasti vuokralle.

Teiskontien ja Sammonkadun varrella Kalevassa

Tampereen alueista Kaleva on yksi niistä, joissa vuokra-asunnot eivät kauaa etsi uutta asukasta. Tämän itäiseen kantakaupunkiin kuuluvan postinumeroalueen 33540 yksiöiden ja kaksioiden vuokrailmoituksista puolet poistuu kahdeksassa päivässä. Niiden keskimääräinen vuokra on hieman yli 15 euroa per neliömetri. Kalevasta on lyhyt matka yliopiston kampukselle, mutta alueella on myös lukio, kauppaoppilaitos ja työväenopisto. Kalevan vapaita vuokra-asuntoja asuntoja löydät Vuokraovi.comista.

Peltolammilla edullisemmalla vuokratasolla

Myös kauempana keskustasta käy kuhina. Peltolammin postinumeroalueella 33840 on sama keskimääräinen markkinointiaika kuin Kalevassa, eli siellä puolet yksiöiden ja kaksioiden ilmoituksista poistuu reilussa viikossa. Peltolammin asunnoista tekee houkuttelevaksi varsin huokea keskivuokra, vain vähän yli 12 euroa per neliömetri. Lempääläntien varrelta on helppo kulkea keskustaan vaikkapa bussilla, ja Ikeaankin on vain kävelymatka. Katso täältä, minkälaisia vuokra-asuntoja Peltolammilla on vapaana juuri nyt.

Vuokralla Tampereen keskustan länsiosassa ja Pyynikillä

Niin läntisen keskustan kuin vieressä olevan Pyynikin vuokrayksiöistä ja -kaksioista puolet poistuu yhdeksässä päivässä. Läntisessä keskustassa, eli postinumeroalueella 33200, keskimääräinen neliövuokra on hieman alle 16 euroa, kun taas Pyynikin ja Länsi-Amurin postinumeroalueella 33230 neliövuokra on keskimäärin vähän vähemmän, hieman yli 15 euroa. Molempien alueiden eteläosa rajoittuu Pyhäjärveen ja niissä on mukavat viheralueet: Pyynikin uimarannan lähellä on Atlaspuisto, kun taas lähempänä keskustaa on Eteläpuisto. Katso vapaita vuokra-asuntoja Tampereen Pyynikiltä ja Amurista.

Vuokra-asunnot Tampereella Pyynikillä

Kuva Tampereen Pyynikiltä.

Tammela houkuttelee hyvillä palveluillaan

Keskustasta itään sijaitsee Tammela sekä Osmonmäki ja myös siellä, eli postinumeroalueella 33500, yksiöiden ja kaksioiden keskimääräinen markkinointiaika on 9 päivää. Näiden neliövuokrahinta jää keskimäärin alle 15 euron. Tammelasta on lyhyet matkat niin keskustaan kuin yliopistolle, ja toriherkut voi hakea helposti Tammelantorilta. Tammelan vuokra-asuntoja löydät Vuokraovi.comista.

Vuokra-asunnot Tampereella Tampellassa

Kuva Tampereen Tampellasta.

Tampereen keskustan ytimessä

Ydinkeskustassa eli alueella 33100 keskimääräinen neliövuokra kohoaa jo yli 16 euron, ja siellä puolet vuokra-asuntojen ilmoituksista poistuu palvelusta 11 päivässä. Kyseinen postinumeroalue on melko laaja ja sisältää keskustan aluetta Armonkalliosta Järvensivuun asti. Alue kattaa tällöin niin rautatieaseman kuin yliopiston keskustakampuksen, sekä myös Ratinan ja Viinikkaa. Alueella on jo nyt monipuoliset palvelut, mutta niihin tulee vielä iso lisäys kauppakeskus Ratinan mahdollisuuksilla. Katso, mitä vuokra-asuntoja on nyt vapaana Tampereen keskustassa.

Muista, että jos sinulla on jo mielessä, miltä alueelta ja minkälaisen asunnon haluat, voit jättää Vuokraovi.comiin hakuvahdin, joka ilmoittaa sähköpostiisi kriteereihisi sopivasta vuokra-asunnosta.

-Niina

PS. Kannattaa lukaista myös vastaava kirjoitus Helsingin vuokra-asunnoista sekä Antin aikaisempi juttu vuokra-asuntomarkkinoiden tilanteesta ja vuokrahintojen yleisestä tasosta!

Katso myös nämä

Yksi kommentti sivuun “Vuokra-asunnot Tampereella – näillä alueilla pienet asunnot menevät nopeasti

  1. Tiesittekö että vuokrassa on 50% erilaisia veroluonteisia veroja. Polttoainevero, sähkövero veroa verotetaan vielä kahteen kertaan 24% ALV. kiinteistöveroa, pääomaveroa myös kiinteistöhuolto, remontit, kirjanpito, isännöinti laskuihin lisätään 24% ALV.
    Vieläkö tarvitsee ihmetellä miksi vuokrat on kalliita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio