Suurempien remonttien aikana tavarat ja huonekalut on raivattava pois maalauksen, tapetoinnin tai lattian uusimisen tieltä. Varastotilan etsiminen tulee silloin ajankohtaiseksi, kun tavaroille pitäisi löytää nopeasti tilapäinen säilytyspaikka. Alta löytyy vinkkejä tilapäisen vuokravaraston löytämiseksi remontin ajaksi.

Pienvarasto on sopiva ratkaisu moneen tarpeeseen

Remontin tekeminen on paljon helpompaa kun tavaroita ei tarvitse yrittää suojata muovilla tai siirtää huoneesta toiseen jatkuvasti. Tilapäisen säilytystilan tarpeeseen vastaavat parhaiten pienet vuokravarastot, jotka ovat kuin hotelleja kodin ja toimiston irtaimistolle.

vuokraa varastotila
Kuva: Kauppalehti Toimitilat, arkisto.

Pienvarasto on nimestään huolimatta useimmiten sopiva ratkaisu myös suurempien tavaramäärien säilyttämiseen. Pienvarastot ovat kooltaan yhdestä neliöstä useampaan kymmeneen neliöön ja niitä voi vuokrata joustavasti lyhyeen tai pitkäaikaiseen käyttöön.

Näin täytät varastotilan tehokkaasti

Kodin ja toimiston irtaimisto mahtuu yllättävän pieneen varastotilaan. Varastotilan vuokrauksessa ja täyttämisessä kannattaa muistaa muutama tärkeä vinkki. Varastotilan koon arvioiminen onnistuu helpoiten käyttämällä yleistä mittaustapaa, jonka mukaan noin 10 % kiinteistön pinta-alasta riittää tilassa sijaitsevan irtaimiston säilyttämiseen. Neliömäärä saattaa tuntua pieneltä, mutta se riittää suurellekin tavaramäärälle kunhan täyttää neliöt tehokkaasti.

Kannattaa ottaa huomioon, että varastotilojen korkeudet vaihtelevat, joten tarjolla olevien tilojen korkeuksia on hyvä vertailla. Tilan korkeutta voi hyödyntää vuokravaraston tehokkaassa täyttämisessä, koska korkeaan tilaan mahtuu useampia laatikoita päällekkäin tai leveitä huonekaluja pystysuunnassa.

Varastotilan koko on hyvä mitoittaa omaan tarpeeseen sopivaksi, koska näin voi säästää varteenotettavan summan varaston vuokrassa.

Kuinka löytää sopiva varasto?

Vapaat varastot löytyvät helposti ja nopeasti varastojen välittämiseen erikoistuneista verkkopalveluista. Toimitilat Kauppalehti tarjoaa suuren valikoiman vapaita varastoja ympäri Suomea. Verkkopalvelusta on helppo löytää sopiva varasto hakutoimintojen avulla, joilla voi rajata vapaita varastoja esimerkiksi sijainnin, neliömäärän tai avainsanojen mukaan. Palvelusta löytyvät tarpeen mukaan myytävät tai vuokrattavat varastot.

Etsi sopiva varasto

Löydä varastot remontin ajaksi eri puolilta Suomea:

Tutustu suurten kaupunkien varastotarjontaan ja löydä tarpeisiisi sopiva varasto:

Varastot ja varastotilat Helsinki
Varastot ja varastotilat Espoo
Varastot ja varastotilat Vantaa
Varastot ja varastotilat Tampere
Varastot ja varastotilat Turku
Varastot ja varastotilat Oulu
Varastot ja varastotilat Kuopio
Varastot ja varastotilat Lahti

-Lauri / Kauppalehti Toimitilat

PS. Jos kaipaat vielä remontti-inspiraatiota, löydät ideoita kodin remontteihin täältä Etuovi-blogista

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio