Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Yhteistyössä:

Valokuvatapetti pääsi yllättämään tämän sisustajan monipuolisuudellaan, se tarjoaa nimittäin enemmän mahdollisuuksia kuin olin osannut kuvitellakaan . Valokuvatapetilla voidaan luoda katseenvangitseva tehosteseinä, mutta yhtä hyvin se sopii hillitympään makuun. Tarjolla on niin paljon valmiita vaihtoehtoja, että aivan pää menee pyörälle. Uniikki valokuvatapetti taas syntyy omasta valokuvasta.

Tässä jutussa tutustutaan erilaisiin valokuvatapettimallistoihin, jotka löytyvät AM-Wallsin valikoimasta. Lopuksi kyläillään tamperelaisessa kiinteistönvälittäjän kodissa, jonka olohuoneen sisustuksessa upea valokuvatapetti näyttelee pääosaa.

valokuvatapetti
Kuva: AM-Walls – City Love Rio de Janeiro -valokuvatapetti

Kukapa ei haluaisi herätessään ensimmäisenä matkustaa ihanalle auringossa kylpevälle hiekkarannalle tai matkailla nojatuolissaan lempikaupungin sykkeeseen? Ainakin pieni mielikuvitusmatka onnistuu kun seinälle asentaa City Love -mallistosta löytyvän, upealla maisemalla varustetun valokuvatapetin. Kuvista on saatavilla niin värilliset kuin mustavalkoisetkin versiot.

valokuvatapetti
Kuva: AM-Walls – City Love San Fransisco -valokuvatapetti

Kun huoneeseen on valittu näyttävä valokuvatapetti, kannattaa muu sisustus pitää sopivan yksinkertaisena. Näin tilan ilme pysyy harmonisena ja tapetti pääsee oikeuksiinsa.

Muutakin kuin maisemia

Täytyy myöntää, että minulle valokuvatapetista tuli  mieleen nimenomaan nuo maailman metropolien maisemat. Siispä se, kuinka paljon erilaisia vaihtoehtoja AM-Wallsin valikoimasta löytyy, tuli minulle täydellisenä yllätyksenä. Mahdollisuudet ovat kuitenkin monet, katsokaa vaikka!

valokuvatapetti
Kuva: AM-Walls – Concrete Ciré Powder Concrete -valokuvatapetti

Trendikästä, betonimaista ilmettä seinille pystyy luomaan myös tapetoimalla. Concrete Ciré -malliston valokuvatapeteissa on harmoniset värisävyt ja kaunis eläväinen kuviointi. Tätä voisi laittaa useammallekin kuin yhdelle seinälle.

valokuvatapetti
Kuva: AM-Walls / Quattro Wood Logs -valokuvatapetti

Quattro-tapettimallisto puolestaan kuvaa vaikuttavia luontoaiheita. Esimerkiksi tämä Wood Logs -tapetti tuo rouhean tukkipinon näyttävästi osaksi moderniin tyyliin sisustetun ruokailutilan sisustusta. Upea kontrasti!

Valokuvatapetti omasta kuvasta

Pääsin näkemään upean valokuvatapetin livenä, kun kyläilin tamperelaisen kiinteistönvälittäjän Pasi Raskun kotona. Muutettuaan nykyiseen kotiinsa, Pasi kertoi tienneensä heti, että olohuoneen isolle, valkoiselle seinäpinnalle tarvitsi tehdä jotakin. Sellaisenaan olohuoneen tunnelma tuntui jotenkin kolkolta. Keksittyään idean valokuvatapetista Pasi yritti etsiä mieleistä kuvaa valmiiden vaihtoehtojen joukosta, mutta sopivan sykähdyttävää ei löytynyt.

valokuvatapetti

Kun Pasi törmäsi sattumalta tähän tamperelaisen valokuvaajan ottamaan kuvaan, oli valinta selvä heti kun lupa kuvan käyttämiseen oli kysytty.  Tässä kuvassa oli kaikki kohdallaan. Se on otettu Tampellan tunnelmallisessa tehdasmiljöössä, missä Pasin kotikin sijaitsee. Kuvan sijoittuminen omille kotikulmille antaa sille aivan erityisen merkityksen ja tuo mukanaan persoonallisuutta. Lisäksi kuvassa viehättää iltavalaistuksen luoma tunnelma sekä etualalla poseeraava vanha polkupyörä, joka kiinnittää katseen.

AM-Walls oli Pasille ennestään tuttu firma, jonka tuotteiden puoleen Pasi päätti kääntyä kun sopiva kuva oli löytynyt. Seinäpinta on hieman tapetin standardikokoa suurempi, mutta sen räätälöiminen sopivan kokoiseksi ei ollut mikään ongelma.

valokuvatapetti

Olisipa minulla ollut tällainen tapetti silloin, kun asuin opiskeluaikana kaukana ja ikävöin kotikontujani. Kuvan luoma vaikutelma nimittäin on niin aito, että näyttää kuin maisema olisi tuossa tilan jatkeena.

Kuvapankki apuna kuvan valinnassa

Jos sopivaa kuvaa valmiiden vaihtoehtojen joukosta tai omien kuva-arkistojen uumenista löydy, ei hätää! AM-walls tarjoaa nimittäin mahdollisuuden etsiä valokuvatapettia varten kuvan Shutterstock.com -kuvapankista, josta voi hakea haluamaansa teemaan liittyviä kuvia.

 

Innostuitko valokuvatapeteista? Mikälaisen vaihtoehdon sinä valitsisit ? 🙂

AM-Wallsin tuotteita myyvät sisustusliikkeet ja rautakaupat ympäri Suomea, lähimmät jälleenmyyjät pääset katsomaan tästä

-Juulia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio