Juulia Vuori

Esteetikko ja sisustusintoilija / Etuovi.com

Onko Härmälän hirsitalon kunnostusprojekti tullut valmiiksi? Ei sentään, vaikka näissä kuvissa jotain valmista vilahtaakin. Kyseessä on nimittäin hirsitalon toisessä päädyssä oleva yksiö, joka tehtiin valmiiksi ennen varsinaista asuinhuoneistoa. Tämä osa talosta valmistui jo viime vuoden puolella ja Pasi perheineen pääsi muuttamaan tänne siksi aikaa kun koko talon remontti valmistuu. Täältä käsin on hyvä valvoa remontin edistymistä ja osallistua itsekin – ei tarvitse miettiä, että mitähän sitä tekisi iltaisin töiden jälkeen…

hirsitalon pohjapiirrustus
Yksiö sijoittuu talon alakertaan ja siinä on oma sisäänkäynti

Vaaleita pintoja ja vanhaa hirsiseinää

hirsitalon
Kuva: Vesa Kivimäki / Kuistin kautta eteiseen, jossa vastassa on kaunis hirsiseinä
hirsitalon
Kuva: Vesa Kivimäki / Vaaleat pinnat + hirsiseinät = <3

Asuntoon sisään astuessa ensimmäinen ajatus oli: vau miten valoisaa! Läpitalon huoneiston toisessa päässä on keittiö ja kylpyhuone, toisessa taas tilava huone. Yksiöön saavutaan oman kuistin kautta tilavaan eteiseen, josta löytyy hyvät säilytystilat liukuovikaapistojen muodossa.

Pinnoille on valittu vaaleat pintamateriaalit. Vuokra-asunnon lattiaan materiaaliksi valittiin kestävä ja helppohoitoinen laminaatti ja seiniä koristavat kauniit ornamenttikuvioiset tapetit. Monella seinällä hirret on kuitenkin jätetty näkyviin, mikä tuo kokonaisuuteen kivasti lämminhenkisyyttä.

Kuva: Vesa Kivimäki / Melkein satavuotiaat hirsiseinät ovat edelleen kuin uudet
Kuva: Vesa Kivimäki

Katsokaa, kuinka kauniit nämä hirsiseinät ovat! Niiden puhdistamisessa oli kova homma, mutta lopputulos on todellakin vaivan arvoinen.

Hirsiseinät kestävät hyvänä läpi vuosikymmenten (tai pikemminkin vuosisatojen) mikäli eivät joudu tekemisiin kosteuden kanssa. Lahonneetkin hirret voidaan vaihtaa, katso miten tässäkin kohteessa suoritettiin alahirsien vaihto eli ”kengitys” 

Kuvagalleriassamme voit ihailla lisää vanhojen talojen kauniita hirsiseiniä

Modernia selkeyttä keittiössä ja kylpyhuoneessa

hirsitalon
Kuva: Vesa Kivimäki / Keittiö on moderni ja selkeälinjainen

Keittiö on Kvikin selkeälinjainen ja ajaton malli korkeakiiltoisilla kaapinovilla, mustilla kodinkoneilla sekä puisilla tasoilla ja välitilalla. Keittiöön mahtuu mainiosti isompikin ruokapöytä.

hirsitalon
Kuva: Vesa Kivimäki / Särmikästä tyyliä kylpyhuoneessa

Hyvän kokoisen kylpyhuoneen ilme on selkeä ja moderni, täällä on hieman revitelty yhdistämällä sämikkäästi mustaa, valkoista ja punaista. Käsintehdyn oloinen, murretun punainen punainen laatta tuo kokonaisuuteen väriä ja vanhaan taloon sopivaa, hieman rustiikkista fiilistä.

Kuva: Vesa Kivimäki

Tästä yksiöstä saa joku itselleen mukavan vuokra-asunnon kunhan varsinainen asunto valmistuu ja Pasi perheineen pääsee muuttamaan seinän taakse. Se on koti, jossa saa nauttia vanhan talon tunnelmasta ja moderneista mukavuuksista ja joka sijaitsee rauhallisella asuinalueella kuitenkin lähellä kaupungin keskustaa – kuulostaa aika hyvältä, vai mitä?

Tästä kaikki alkoi, katso Härmälän hirsitalon lähtötilanne

Tältä talo näyttää ulkoa päin, ulkoverhous upeine yksityiskohtineen on paikoillaan ja kesän tullen päästään maalaushommiin

-Juulia

 

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio