Hilla Stenlund

Lifestyle-bloggaaja, ekonomi, koti-ihminen ja elämästä nauttija

Viikon valinnoissa vuoronsa saa tällä kertaa trendikäs ja nuorten aikuisten suosima Kallio. Kallio sijaitsee Helsingin itäisessä kantakaupungissa ja sen peruspiiriin kuuluu lisäksi Sörnäinen, joka kansankielessä mielletään yleisesti omaksi kaupunginosaksi, vaikka se onkin osa Kalliota.

Kallio on Helsingin tiheimmin asuttu kaupunginosa, mikä juontaa juurensa 1900-alkuun, kun alueelle rakennettiin pieniä asuntoja työväelle. Edelleen Helsingin Kallion asuntotarjontaa läpikäydessä voi huomata saman; suurin osa asunnoista on yksiöitä tai kaksioita, joissa neliöt ovat tehokkaasti käytössä. Tiheä väestörakenne mahdollistaa korkeatasoisen lähipalvelutarjonnan. Kivijalkakauppoja ja muita palveluja on lähes jokaisen talon alakerrassa.

Monissa yksiöissä korkea huonekorkeus on mahdollistanut esimerkiksi nukkumisparven rakentamisen. Kun sänky sijoittuu yksiössä parvelle, jää asuinneliöt tehokkaampaan käyttöön muualla.

Valoisa yksiö, joka sisältää kaiken tarpeellisen

yksiö kallio
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Arabia Kalasatama

Tässä Alppiharjun viidennen kerroksen yksiössä on kaikki tarpeellinen, vaikka neliötä kodissa onkin vain 28. Asunto on remontoitu tyylikkään ajattomasti ja sopii siksi monenlaiselle asujalle. Sänky mahtuu hyvin nukkumisalkoviin, jolloin huoneeseen jää tilaa isommallekin sohvalle.

Tämä olisi täydellinen kohde esimerkiksi nuorelle aikuiselle, joka etsii ensiasuntoaan Helsingistä, kriteereinä hyvä sijainti ja monipuoliset palvelut. Nämä kummatkin asiat toteutuvat Kalliossa erinomaisesti! Asunnon vieressä sijaitsee lisäksi uimahalli ja Töölönlahden ulkoilumahdollisuudet ovat lähellä.

yksiö kallio
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Arabia Kalasatama

Mikäli kohde on vielä myynnissä, voit tutustua siihen tarkemmin täällä.

Valoa ja avaruutta

Tämä asunto sijaitsee Fredin kappaleestakin tunnetulla Kolmannella linjalla Kallion sydämessä. Kohteen yksi parhaita puolia on suuret ikkunat ja niistä avautuva näkymä. Vastakkaiseen taloon on hyvin matkaa, joten valo pääsee tulvimaan koko asuntoon. Jos etsit valoisaa, tilavaa ja avaraa kotia Kalliosta, niin tässä sellainen olisi!

yksiö kallio
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Itä-HKI Asuntovirta Oy LKV Vuosaari

Ja kuten Kallion luonteeseen kuuluu, tämänkin asunnon lähellä on useita pikkuisia ruokaravintoloita. Alakerrassa jopa Helsingin parhaaksi rankattu sushiravintola.

Mikäli kohde on vielä myynnissä, voit tutustua siihen tarkemmin täällä.

Persoonallinen pohjaratkaisu ylimmän kerroksen yksiössä

yksiö kallio
Kuva: Etuovi.com / Blok | Brik Kodit Oy

Tässä 40 neliön yksiössä tila jakaantuu fiksusti erinomaisen pohjaratkaisun ansiosta. Vaikka kyseessä on yksiö, kaikki toiminnot eivät silti ole yhdessä huoneessa. Seinä rajaa keittiön ja ruokailuhuoneen muusta tilasta. Asunnossa on yksi tilava asuinhuone, jonka saa kätevästi jaettua oleskelu- ja makuualueiksi. Makuuhuone on omassa rauhassa olohuoneen perällä.

Kodissa on ihanat vaaleat lautalattiat, korkea katto, vanhaa aikaa henkivät patterit ja 1938-luvulla rakennetun talon henkeä – juuri ne asiat, joita monet ostajaehdokkaat Kallion asunnoilta toivovat. Lisäksi ylimmän kerroksen ikkunoista avautuva maisema rauhalliselle sisäpihalle, luo seesteisen tunnelman.

yksiö kallio
Kuva: Etuovi.com / Blok | Brik Kodit Oy

Tässä kodissa pääsee nauttimaan sekä trendikkäästä Kalliosta että omasta rauhasta!

Mikäli kohde on vielä myynnissä, voit tutustua siihen tarkemmin täällä.

Muuttovalmis yksiö Kallion huippusijainnilla

Jos 29 neliötä riittävät asumiseen, niin sen jälkeen tässä kodissa ja sen ympäristössä on kaikki, mitä kaupunkiasumiselta voi toivoa.

yksiö kallio
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Gaala Kodit Oy

Sörnäisten ja Kalasataman metroasemat sijaitsevat lähellä, joten kulkuyhteydet ovat erinomaiset joka suuntaan. Naapuriin avautuneesta REDIn kauppakeskuksesta löytyy palveluita joka lähtöön kaupoista kiipeilyareenaan. Lisäksi taloyhtiön ylimmässä kerroksessa on kaikille asukkaille avoin tilava terassisauna, josta avautuu näköala merelle.

yksiö kallio
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma | Gaala Kodit Oy

Mikäli kohde on vielä myynnissä, voit tutustua siihen tarkemmin täällä.

Katso kartalta myös muut Kalliossa myynnissä olevat asunnot.

Lue myös, miten Fanni ja Toni viihtyvät Kalliossa ja mikä on heidän mielestään parasta asuinalueessa.

Kiinnostaako sinua tämän jälkeen tutustua myös muutamiin muihin Helsingin kaupunginosiin? Sijaitseeko seuraava kotisi kenties idyllisessä Vallilassa, yhteisöllisessä Kalasatamassa tai tyylikkäässä Töölössä.

Hilla Stenlund

Yksi kommentti sivuun “Yksiöitä ja tehoneliöitä trendikkäässä Kalliossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio