Vuonna 2005, muuttaessani 32 neliön yksiöön, jouduin pähkäilemään sisustusratkaisuja lattiatilan säästämiseksi. Vaikka muiden nurkista irtosikin vanhoja mööbeleitä ilmaiseksi, eivät nämä aina olleet se optimaalisin ratkaisu pikkukotia sisustaessa. Keräsinkin yhteen sekä tuotteita että ideoita, joita olisin kaivannut kymmenen vuotta takaperin – ja joilla olisin säästänyt kauniin, mutta epäkäytännöllisen kotini lattiatilaa useita neliömetrejä. Puhumattakaan niistä telotuista varpaista, polvista ja muutamasta ärräpäästä…

Eteinen:

roikkuva, vaaterekki, vaateteline
Kuva: Rum21
Eteinen on säilytystilojensa puolesta varsinainen murheenkryyni etenkin vanhemmissa kerrostaloissa. Vaihtoehto lattialla seisovalle vaatetelineelle tai -kaapille löytyy tanskalaiselta Ferm Livingiltä. Cloth Rack-vaatetankoon mahtuu reilu määrä takkeja ja se kiinnitetään säädettävistä nahkaremmeistä suoraan kattoon. Teline käy myös keittiöön pannujen ja kattiloiden säilytykseen. Tämän toteuttaisi helposti itsekin vaikka vanhalla harjanvarrella ja metalliketjuilla.
Ellos Fast kenkäteline
Kuva: Ellos
Jaloissa pyörivät kengät tekisi monesti mieli nakata suoraan ikkunasta pihalle isommassakin kodissa. Elloksen valikoimista löytyvä, kaapin oveen kiinnitettävä Fast-kenkäteline ei vie lattiatilaa laisinkaan ja siihen mahtuu parhaimmillaan jopa 20 kenkäparia.
 Näin hauska, ”leijuva” valaisin löytyy valmistajalta Northern Lighting. Illusion Half -valaisin toimii samalla sekä pöytänä että valaisimena. Erinomainen, kaksi toimintoa yhdistävä tuote sopii vaikka eteiseen valonlähteeksi ja laskutilaksi avaimille.

Keittiö:

yksiön sisustus
Kuva: Rum21

Ensimmäisessä yksiössäni ei ollut lainkaan ruokapöytää, joten ruokailu hoituikin yleensä nojatuolissa löhöillen. Asuntoa vaihtaessa huomasin, kuinka paljon olin kaivannut pöytää, jonka ääressä syödä aamupalaa ja lukea päivän lehdet. Kätevät taittopöydät säästävät lattiatilaa ja tarjoavat mahdollisuuden hieman ”sivistyneempään” ruokahetkeen pienessäkin tilassa. Klassiseen String-hyllyyn on saatavilla taittopöytämoduuli, jonka voi tarvittaessa laskea alas.

Täältä löydät lisää ideoita pienen keittiön sisustamiseen

Olohuone:

yksiön sisustus
Kuva: Stemma

Stemman valikoimasta löytyy hurmaava, 50-luvun tyyliä huokuva Aino-vuodesohva. Siro ja tyylikäs huonekalu avautuu tarvittaessa 107cm leveäksi vieraspediksi. Tässä on sekä ajaton huonekalu että mainio varavuode pikkukotiin.

 

yksiön sisustus
Kuva: Isku

Iskun valikoimista löytyy mitä mainioimpia sohvapöytäsarjoja, jotka laajentuvat ja kutistuvat tarpeen mukaan. Diva-sohvapöytäsetin muotoilussa on niin ikään ripaus fiftarityyliä, sarjan sopiessa sekä klassiseen että moderniin sisustustyyliin.

Bongaa ideat pienen olohuoneen sisustukseen kuvagalleriasta

Työpiste:

yksiön sisustus
Kuva: Rum21

Skagerakin minimalistinen Georg-kirjoituspöytä on täydellinen pienenkin kodin kotitoimistoon, sillä se on vain 42 cm syvä. Se hyvin vähän tilaa siinä missä perinteinen työpöytä vie helposti jopa 2m2 lattia-alasta.

yksiön sisustus
Kuva: Rum21

Room21:n kuvasta löytyy veikeä, seinään kiinnitetty DIY-työpöytä, joka on tehty vanhoista laudoista. Jakkarat ovat aina kätevä kaluste pieneen tilaan. Lisää ideoita työpisteen sisustamiseen löydät täältä ja kyläile myös kaksiossa, jossa on ihanasti sisustettu työpiste

Maltti on valttia etenkin pienen kodin sisustushankinnoissa. Itse olen tehnyt sisustuskaupoilla usein hätiköityjä ostopäätöksiä ja katunut jälkikäteen huonoksi osoittautuneita, lyhytikäisiä valintoja. Ensiasunnon sisustus kannattaakin aloittaa vain välttämättömillä kalusteilla, jonka jälkeen kotia voi täydentää tuotteilla, joiden muotoilu ja laatu kestävät parhaimmillaan koko loppuelämän. Jos kukkaron nyörit ovat kovinkin tiukoilla, niin tällöin sisustuksessa kannattaa hyödyntää nettihuutokaupat ja hyvät DIY-sisustus ja tee se itse -ideat. Jälkimmäisiä löytyy muun muassa Etuovi.com Sisustuksen Pinterest-tililtä 🙂

Liisamaija

Blogijuttua päivitetty 19.3.2018

Katso myös nämä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sammio