
rottinki
Rottinki oli suosittu sisustusmateriaali etenkin 1980 ja 90 -luvuilla. Suosio notkahti 2000-luvulle tultaessa, kun muovirottinki alkoi vallata alaa. Nyt rottinki on noussut jälleen suureen suosioon ja moni sisustaakin kotinsa aidosta luonnonmateriaalista tehdyistä huonekaluista. Materiaali on erityisen käytetty esimerkiksi tuoleissa ja koreissa, mutta siitä valmistetaan myös valaisimia, raheja, jakkaroita ja muita sisustuksen pientuotteita. Ja kukapa ei muistaisi lapsuudenkodistaan rottinkista kukkapöytää.
Rottingin hoito
Rottinkikalusteita voi käyttää niin sisällä kuin ulkonakin, kunhan muistaa hoitaa hoitaa kalusteita oikein. Rottinki kestää hyvin esim. pakkasta, mutta kalusteita ei pidä mielellään sijoittaa suoraan paahtavaan kuumuuteen tai vesi- tai lumisateeseen. Katoksessa tai lasitetulla terassilla rottinkikalusteet voivat olla ympäri vuoden. Samoin sisätiloissa on huomattava, ettei sijoita rottinkikalusteita liian lähelle lämmönlähteitä, koska silloin on vaarana, että materiaali kuivuu ja alkaa katkeilla.
Kalusteiden puhdistamiseen riittää usein pelkkä imurointi tai pyyhkiminen kostealla rievulla. Jos on tarpeen käyttää pesuainetta, kannattaa suosia mietoja, luonnollisia pesuaineita, esimerkiksi mäntysuopaa.
Rottinki on kestävä materiaali, mutta ei kannata nousta seisomaan rottinkituolille, koska silloin punokset saattavat hajota. Materiaali ei myöskään kestä kovia iskuja terävistä esineistä.
Katso myös: Maalaisromanttinen sisustus | Retro | Piha & Puutarha | Puutarhakalustet | Terassi | Parveke | Mökki ja huvila




