10 x värillinen keittiö – vihreä on uusi musta!

Kaupallinen yhteistyö

Värilliset kaapinovet ovat tuttu näky yhä useammassa suomalaisessa keittössä. Erityisesti luonnonläheiset vihreän ja beigen sävyt ovat kasvattaneet suosiotaan. Olisitko sinä valmis toivottamaan värit tervetulleeksi keittiöösi?

Musta on ollut pitkään trendikäs väri mutta vihreä on nyt tulossa sen tilalle. Vuonna 2021 värillisissä keittiöissä on ollut vihreän keittiön vuosi, kertoo Helsingin Fabianinkadun Keittiömaailman myymäläpäällikkö Kati Tiilikainen.

Keittiömaailman Luonto-värikokoelman sävyt on malliston nimen mukaisesti poimittu pohjoisen luonnosta – sen metsistä, pelloilta ja vesistä. Näiden sävyjen avulla voi tuoda väriä keittiöön ilman pelkoa siitä, että sävy menisi pois muodista – ne on nimittäin valittu ajattomuus edellä, sillä keittiö on pitkän aikavälin hankinta.

Havu ja sammal – vihreä on uusi suosikkiväri

Murretut vihreän sävyt vievät ajatukset välittömästi metsään ja luontoon – vihreällä värillä on tasapainoa ja rauhaa edistävä vaikutus.

Varmaan voisi sanoa, että kun ajat ovat kovat, niin pehmeät asiat tulevat pintaan. Vihreä on rauhoittava väri. Luonnossa oleminen on muutenkin nyt suosittua, joten luonnonläheisiä arvoja halutaan tuoda kotiin. Tämä näkyy sisustusvalinnoissa ja valinnoissa ylipäätäänkin, Kati pohtii.

Luonto-malliston neutraali ja maanläheinen sävy Havu tummempi Sammal olivat vuoden 2021 suosikkeja.

Petra-malliston keittiö Sandra-ovella ja sävyssä Havu
Petra-malliston keititö Sandra-ovella ja sävyssä Sammal

Meri – syvä sininen

Sininen on värinä rauhaa ja rentoutta tuova – erinomainen valinta silloin, kun halutaan luoda näyttävä, mutta harmoninen kokonaisuus keittiöön.

Luonto-malliston sävy Meri on syvä sininen, joka taipuu monenlaiseen tunnelmaan – raikkaalta valkoiseen yhdistettynä ja intensiiviseltä tummien tasojen ja välitilan kanssa. Tiilikaisen mukaan myös sinisiä keittiöitä kysellään tasaiseen tahtiin.

A la carte -malliston keittiö Neve-ovilla. Meren sävyiset ovet näyttävät ylelliseltä messinkisiin vetimiin yhdistettynä.

Karpalo – lämmin ja voimakas punainen

Neutraalien, maanläheisten sävyjen lisäksi keittiötrendien aallonharjalla ovat rohkeasti persoonalliset keittiöt. Keittiö voi olla kodin väripilkku!

Luonto-malliston Karpalo on todella kaunis ja syvä punaisen sävy. Se näyttää raikkaalta valkoiseen yhdistettynä tai lämpimältä muiden lämpimien sävyjen tai puun kera. Värikkään keittiön kruunaavat yksityiskohdat, esimerkiksi vedinvalinnoilla voi leikitellä.

Värikkäät keittiöt ovat yleensä runsaita ja yleisilmettä on helppo muuttaa vaikkapa nuppi- tai lankavetimillä ja valita niitä vaikkapa messinkisinä, krominvärisinä tai mustina, Tiilikainen muistuttaa.

A la carte -malliston keittiö karpalon sävyisellä Neve-ovella

Lue myös: Keittiötrendit 2022 – luonnonläheistä harmoniaa ja rohkeaa yksilöllisyyttä

Hiekka ja Tähkä – harmaaseen taittavat beiget

Vihreän lisäksi todella suosittuja viime aikoina ovat olleet harmaaseen taittavat beiget – eli greiget. Tänä vuonna Luonto-mallisto täydentyykin vaalealla, hieman harmaaseen taittavalla beigellä sävyllä Hiekka.

Beige sävy tuo keittiöön pehmeän ja kodikkaan tunnelman. Särmää kokonaisuuteen tuovat vaikkapa mustat yksityiskohdat.

A la carte -malliston Neve-keittiö sävyssä Hiekka

Myös tummempi ruskeaan taittuva harmaa eli niin sanottu taupe on suosittu sisustusväri, sillä se on helppo yhdistää muihin väreihin ja materiaaleihin. Luonto-malliston sävy Tähkä on kaunis pari esimerkiksi puisten elementtien kanssa.

Vida-keittiö sävyssä Tähkä

Kaarna – maanläheinen ja tunnelmallinen tummanruskea

Mustat keittiöt ovatkin olleet pinnalla jo jonkin aikaa, mutta myös muita tummia sävyjä kannattaa yhdistellä ennakkoluulottomasti. Ruskean sävyjen suosio on ollut nousussa ja tulee todennäköisesti kasvamaan entisestään tänä vuonna.

Tiilikainen rohkaisee harkitsemaan myös tummempia sävyjä, sillä sitä ei tarvitse pelätä, että kokonaisuudesta tulisi synkkä.

Työskentelyvaloilla ja ylipäätään keittiön valaistuksella on se suurin merkitys kokonaisuuden kannalta. Keittiön värikokemus syntyy joka tapauksessa valaistuksen mukaan, joten se kannattaa miettiä kuntoon uutta keittiötä laittaessa.

A la Carte -malliston Neve-ovella sävyssä Kaarna

Kun Kaarnasävyisen tummanruskean oven yhdistää saman sävyiseen kivitasoon tai tummaan puutasoon, syntyy keittiöön tyylikäs ja maanläheinen ilme.

Lue myös: Luksusta luonnosta – uutuuskeittiö henkii luonnonläheistä harmoniaa

Ukkonen ja Pilvi – hurmaavat harmaat

Ukkonen on täydellinen keskiharmaa, jonka intensiivisyys riippuu sitä ympäröivästä sävymaailmasta. Ruskean sävyihin yhdistettynä maanläheinen, valkoiseen yhdistettynä taas voimallisempi.

Petra-malliston Willa-keittiö Sandra ovella ja sävyssä Ukkonen.

Luonto-värikokoelman pumpulinpehmeä vaaleanharmaa sävy Pilvi yhdistyy kauniisti monenlaisiin materiaaleihin ja näyttää kaikessa seesteisyydessään aivan ihanalta niin klassisemmassa kuin modernin minimalistisessakin keittiössä.

Luonto-malliston sävyt ovat saatavilla Keittiömaailman kaikkiin maalattuihin ovimalleihin. Jos maalattu ovi ei sovi omiin tarpeisiin, myös tyylikäästä supermattalaminaatista on saatavilla useita värivaihtoehtoja.

Kaunis Petra-keittiö Frida-ovilla sävyssä Pilvi

Usva – sävytetty valkoinen

Jos valkoinen keittiö on oma juttu, kannattaa senkin sävyyn kiinnittää huomiota.

Valkoista keittiötä ostavat valitsevat usein puhtaan valkoisen sijaan pehmeitä lämpimiä sävyjä kuten usvaa, Tiilikainen kertoo.

Usva on kaunis hieman murrettu valkoinen, joka saa aikaan raikkaan ja rauhallisen tunnelman. Valkoisten ovien kanssa muut materiaalit ja näyttävät yksityiskohdat nousevat kauniisti esiin.

Eleettömän tyylikäs, Usva-sävyinen keittiö A la Carte -malliston vetimettömillä Scuro- ja Neve-ovilla varustettuna.

Inspiroidutko sinäkin näistä sävyistä, minkä niistä valitsisit omaan keittiöösi?

Jos olisi aika aloittaa oman unelmakeittiösi toteuttaminen, varaa tästä maksuton suunnittelutapaaminen joko lähimmässä Keittiömaailman myymälässä tai etänä!