3 x unelmien vanha kyläkoulu – tilaa, tarinoita ja maalaismaisemia

Suuria ja korkeita huoneita, vanhoja hirsiseiniä ja nostalgista tunnelmaa, sijainti idyllisessä maalaismiljöössä... Unelmoitko sinäkin asumisesta vanhassa kyläkoulussa? Entisestä opinahjosta voi saada itselleen mielenkiintoisen remonttiprojektin, mutta myös valmiiksi remontoituja yksilöitä ilmestyy myyntiin aika ajoin. Tähän juttuun kokosimme kolme ihanaa vanhaa koulua, jotka ovat myynnissä Etuovi.comissa.

Pieteetillä entisöity kyläkoulu Jyväskylän Tikkalassa

Kuva: Etuovi.com / OP Koti Keski-Suomi Oy LKV, Jyväskylä Taulumäki

Vuonna 1904 Tikkalan kyläkouluksi rakennettu rakennus on otettu asuinkäyttöön vuonna 2019. Upea kokonaisuus koki pieteetillä tehdyn restauroinnin myötä täydellisen muodonmuutoksen – sen valoa tulvivat, suuret huoneet heräsivät jälleen henkiin. Päärakennuksen lisäksi tontilta löytyy useita piharakennuksia ja hurmaava puutarha perinnekasveineen ja kasvihuoneineen.

Tutustu kohteeseen tarkemmin! 

Komea koulurakennus Porissa

Myydään vanha koulu
Kuva: Etuovi.com / OP Koti Länsi-Suomi Oy, Pori
Kuva: Etuovi.com / OP Koti Länsi-Suomi Oy, Pori

Tämä vanha koulu sijaitsee idyllisissä maalaismaisemissa, kuitenkin lähellä Porin keskustaa. Yli satavuotias, ryhdikäs hirsitalo on saanut vuonna 2018 tehdyn remontin myötä raikkaan ilmeen. Avarissa ja neljä metriä korkeissa huoneissa ei tilasta tule puutetta – täällä mahtuu asustelemaan isokin perhe. Omassa pihassa on myös urheilukenttä ja toinen uudempi koulurakennus, joka toimii harrastustilana.

Tutustu kohteeseen tarkemmin! 

Kaunis vanha maalaiskansakoulu Kustavissa

Myydään vanha koulu
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma Turku Humalistonkatu | Verso Kiinteistöt Oy Lkv
Kuva: Etuovi.com / Kiinteistömaailma Turku Humalistonkatu | Verso Kiinteistöt Oy Lkv

Jykevän kivijalan päällä seisova kaunis talo rakennettiin 1920-luvulla Kustavin Kaurissaloon maalaiskansakouluksi. Vuosien varrella sitä on kunnostettu ja nykyisen ilmeensä se on saanut 2000-luvulla. Neliöitä tässä vanhassa koulurakennuksessa on 400 ja mahdollisuudet niiden hyödyntämiseen ovat monet.

Tutustu kohteeseen tarkemmin! 

Jos innostuit unelmoimaan, katso myös muut Etuovi.comissa myynnissä olevat vanhat kyläkoulut!