Viikon helmi: arkkitehti Bertel Jungin perheelleen suunnittelema tiilitalo Kulosaaressa

Kulosaaren huvilakaupungissa sijaitseva komea tiilitalo on ollut yksi Etuovi.comin katsotuimmista kohteista viikolla 42. Talolla on kiinnostava tarina, sillä sen suunnitteli perheensä kodiksi 1900-luvun alun merkittävimpiin suomalaisiin arkkitehteihin lukeutuva Bertel Jung.

Kulosaaren huvila-alue on 1900-luvun alkuvuosina syntynyt puutarhakaupunki, jonka Museovirasto on määritellyt valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Sitä perustamassa oli Bertel Jungin ohella liuta nimekkäitä arkkitehteja, kuten Lars Sonck ja Armas Lindgren. 1920-luvulle tultaessa alue oli rakentunut kattavilla palveluilla varustetuksi, yhtenäiseksi jugend-tyyliseksi huvilakaupungiksi, jonka asukkaat olivat sivistyneistöä ja varakasta keski- ja yläluokkaa.  Alue irtaantui Helsingin pitäjästä itsenäiseksi kunnaksi 1920-luvun alussa. Suuren alueliitoksen myötä vuonna 1946 se liitettiin taas osaksi Helsingin kaupunkia.

Tutustu Kulosaareen ja sen asuntomarkkinoihin Etuovi.comin aluesivulla

Kuva: Etuovi.com / OP Koti Uusimaa Oy LKV, Ullanlinna

Talo on aikansa käsityöläisten taidonnäyte. Se seisoo jämerän luonnonkiviperustuksen päällä ja kerrokset on muurattu kauniilla ristimuurauksella. Upeat yksityiskohdat, kuten holvikaaret, koristemuuraukset ja persoonalliset ruutuikkunat antavat talolle uniikin ilmeen.

Kuva: Etuovi.com / OP Koti Uusimaa Oy LKV, Ullanlinna

Tämän talon yläkerrassa on saatettu suunnitella rakennus ja asemakaava jos toinenkin, sillä siellä sijaitsi Bertel Jungin ateljee. Jung tekikin merkittävimmän uransa kaupunkisuunnitelun parissa ja alan vaikuttajana kirjoittaen ahkerasti arkkitehtuurijulkaisuihin.

Kuva: Etuovi.com / OP Koti Uusimaa Oy LKV, Ullanlinna

Nelikerroksisessa talossa on hulppeasti tilaa: neliöitä on yli 500 ja huoneita 12. Tiilimuurien ympäröimä, suojaisa tontti on suuri, joten tilaa riittää myös pihalla ja terassialueet ovat viihtyisät.

Kuva: Etuovi.com / OP Koti Uusimaa Oy LKV, Ullanlinna

Ihastuitko sinäkin tähän upeaan taloon?

Tutustu kohteeseen tarkemmin! 

Katso myös muut Kulosaaressa myynnissä olevat asunnot