Asumisen taidetta – luo omannäköinen elämä Tuusulassa!

Kaupallinen yhteistyö

Sujuva arki, omaan elämäntilanteeseen istuva koti, mielekäs vapaa-aika, sopiva määrä yhteisöllisyyttä ja tunne siitä että on oikeassa paikassa  – siinäpä hyvän elämän raamit. Minkälaisen taideteoksen niihin maalaat? Olipa omannäköinen elämä minkälaista tahansa, tarjoaa moderni mutta juureva Tuusula sille mahtavat puitteet. 

Kylämäistä kodikkuutta pääkaupunkiseudun kyljessä

Maalle vai kaupunkiin? Lähiöön vai keskustaan? Välttämättä ei tarvitse valita, vaan molempien vaihtoehtojen parhaat puolet voi saada – käden ulottuvilla olevat palvelut ja luonnonläheisyyden. Tuusula on ihanteellinen asuinpaikka, jos arvostat pienen paikkakunnan kodikkuutta, mutta kaipaat käteviä kulkuyhteyksiä Helsinkiin. Myös maailma on avoinna, sillä lentokenttä on kivenheiton päässä.  

Pääkaupunkiseudun kupeessa sijaitseva Tuusula koostuu kolmesta kyläkeskuksesta, joista kaikista löytyy päivittäiseen elämään tarvittavat palvelut kuten koulut, päiväkodit ja kaupat. 

Hyrylä on varuskuntahistoriastaan tunnettu Tuusulan keskus. 

Jokela on vehreä puutarhakaupunginosa junaradan varrella. 

Kellokoski on idyllinen ruukkikylä, jota halkoo Keravanjoki. 

Tuusula sijaitsee noin puolen tunnin auto- tai junamatkan päässä Helsingin keskustasta. Etelä-Tuusulaan ehtii Tuusulan moottoritietä 30 minuutissa Helsingin keskustasta, Jokela sijaitsee 40 minuutin junamatkan päässä Helsingistä ja Kellokoskelle ajetaan Lahdentietä puolessa tunnissa.

Monipuoliset mahdollisuudet kohtuuhintaiseen asumiseen

Tiedäthän sen maadoittavan tunteen, kun hektisen työpäivän tai matkan jälkeen saa tulla kotiin? On tutut tuoksut, tervehtivä naapuri ja oma sohvannurkka. Minkälaiseen kotiin sinä haluaisit palata?

Tuusulassa asutaan pääosin pientaloissa, mutta mahdollisuuksia on monia. Muuttovalmiita uudisasuntoja on runsaasti saatavilla, niin myös asumisoikeus– ja vuokra-asuntoja

Jos haaveilet oman talon rakentamisesta, Tuusulan kunta myy ja vuokraa tontteja useilta kiinnostavilta asuinalueilta. Sijaitsisiko unelmiesi talo luonnonkauniissa Anttilanrannassa tai Jokelan Peltokaaressa palveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien äärellä? Tutustu saatavilla oleviin tontteihin!

Luonnonläheistä ja ympäristöystävällistä elämää

Luonnossa liikkumisella ja sen tarkkailulla on kiistattoman positiiviset vaikutukset hyvinvointiimme – jo kymmenen minuutin metsäkävely saa pulssin tasaantumaan. 

Asuipa sitten missä päin Tuusulaa tahansa, luonto on takapihalla. Metsäretkelle voi lähteä helposti työpäivän jälkeen tai pienelle happihyppelylle etäpäivän lounastauolla. Alueen monet, luonnoltaan monimuotoiset metsäkohteet ja puistot kutsuvat nauttimaan ulkoilusta jalkaisin tai vaikkapa maastopyörän selässä.  Tuusulalaisessa luontomaisemassa vesistöt ovat voimakkaasti läsnä. Tuusulanjärven rantoja kiertävät upeat ulkoilureitit ja Keravanjokikanjonin lehtojen läpi pääsee melomaan. 

Luontoarvot näkyvät Tuusulassa viheralueiden vaalimisena, mutta myös rakentamisessa. Hyrylän Rykmentinpuiston alueelle rakentuu maailman ensimmäinen hiilineutraali asuinalue. Rakennusmateriaalina siellä toimii hiiltä sitova hirsi ja kodeissa käytetään uusiutuvaa energiaa. Myös julkisissa rakennushankkeissa, kuten kouluissa ja päiväkodeissa suositaan puurakentamista, joten kaupan päälle tulee myös hyvä sisäilma. 

Taide ja kulttuuri osana arkea

Jo kultakauden taiteen mestarit sen tiesivät – Tuusulan kauniin luonnon ja hyvien kulkuyhteyksien äärellä asuu inspiraatio. Tuusulan Rantatien varrelle 1800- ja 1900-lukujen taitteessa kehittynyttä taiteilijayhteisöä voidaankin pitää suomalaisen kulttuurin ja identiteetin kehtona. Tänä päivänä tien varrella pääsee nauttimaan historian sävyttämistä maisemista sekä taide- ja kulttuurielämyksistä.

Tuusulassa taide ja kulttuuri ovat kiinteä osa arkea. Erilaisia kulttuuritapahtumia järjestetään kaikenikäisille ja harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset. Tuusulassa on hyvä kasvaa oman elämänsä taiteilijaksi, sillä kulttuurikasvatus on osa varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmia.  

Kuulostaako siltä, että Tuusulassa voisit elää sinun näköistäsi elämää?

Tutustu Tuusulaan tarkemmin kunnan omilla sivuilla!