Asuntojen vuokrat Espoossa – kalleimmat ja halvimmat postinumeroalueet

Kaupallinen yhteistyö

Vuokra-asuntojen juttusarja jatkuu tällä kertaa Espoon vuokratilastoilla. Espoo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsingistä, mutta Espoo tarjoaa jo itsekin paljon palveluita, työpaikkoja ja korkeakoulutusta. Katsotaan nyt, millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Espoossa. Alla olevasta taulukosta näet Espoon eri alueiden vuokratasot huoneluvuittain.

Otetaan tarkasteluun asuntojen vuokrat Espoossa, ja erityisesti viime aikoina vuokralle tarjolla olleiden kerrostaloasuntojen vuokratasot postinumeroittain. Keskimääräiset neliövuokrat on laskettu Vuokraovi.com-palvelun ilmoitusten perusteella vapaarahoitteisista ja kalustamattomista vuokra-asunnoista. Näihin kuuluu myös yksityisten vuokranantajien tarjoamat vuokra-asunnot.

Espoon kalleimmalla alueella yksiön keskimääräinen neliövuokra on 29,1 euroa kuukaudessa, mutta halvimmalla alueella se on huomattavasti edullisempi, 19,4 euroa kuukaudessa. Kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat eri alueilla vaihtelevat välillä 14,0 – 21,9 euroa kuukaudessa. Kolmioiden vuokrat vaihtelevat eri postinumeroalueilla keskimäärin välillä 13,9 – 20,5 euroa kuukaudessa.

Espoon yksiöiden keskimäärin kalleimmat vuokra-asunnot Pohjois-Tapiolassa

Kalleimmaksi alueeksi nousee näissä tilastoissa postinumeroalue 02130 Pohjois-Tapiola, jossa on ollut vuokrattavana runsaasti uusia asuntoja. Uudet, erittäin hyväkuntoiset asunnot vaikuttavat keskimääräisiin vuokratilastoihin, mutta alueella on ollut tarjolla myös jotain huomattavasti edullisempiakin vuokrayksiöitä.

Opiskelijoiden suosiman Otaniemen postinumeroalueen 02150 yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on tässä tilastossa toiseksi kallein, 27,9 euroa.

Edullisimmat yksiöt ovat postinumeroalueella 02620 Karakallio, missä yksiön neliövuokra on keskimäärin 19,4 euroa kuukaudessa.

Tapiolassa kaksion keskimääräinen neliövuokra on 21,9 euroa/kk

Tässä tilastossa kaksioiden kalleimmalla alueella eli Tapiolassa kaksion keskimääräinen neliövuokra on 21,9 euroa kuukaudessa, kun taas edullisimmalla alueella eli Laajalahden postinumeroalueella 02140 se on 14,0 euroa. Esimerkiksi 50 neliömetrin asunnossa tämä ero tarkoittaa 395 euroa kuukauden vuokrassa.

Kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat ovat jo huomattavasti edullisemmat kuin yksiöiden. Pohjois-Tapiolassa tämä tarkoittaa peräti 10,5 euron eroa keskimääräisissä neliövuokrissa, eli kaksion keskimääräinen neliövuokra on postinumeroalueella 02130 jopa 10,5 euroa edullisempi kuin yksiön keskimääräinen neliövuokra.

Kolmioiden vuokrat Espoossa kalleimmillaan Tapiolassa

Tapiola nousee myös kolmioiden suhteen Espoon kalleimmaksi alueeksi asua vuokralla. Siellä kolmioiden neliövuokra on keskimäärin 20,5 euroa kuukaudessa.

Tässä tilastossa keskimäärin edullisimmat kolmiot on ollut tarjolla alueella 02140 Laajalahti, jossa kolmion keskimääräinen neliövuokra on vain 13,9 euroa.

Asuntojen vuokrat Espoossa postinumeroittain

Taulukkoon on koottu viimeisen vuoden aikana ilmoitettujen vapaiden vuokra-asuntojen keskimääräiset neliövuokrat postinumeroittain. Asunnot ovat vapaarahoitteisia ja kalustamattomia. Luvut ovat mediaaneja.

Löydät muita asumisen tilastoihin liittyviä kirjoituksia täältä.

Erityisesti vuokra-asuntomarkkinoihin liittyvät blogikirjoitukset löydät täältä

Löydät Espoon myytävät asunnot täältä ja vuokra-asunnot täältä

-Niina

Niina Matikainen
Vuokraovi.comin data-analyytikko

PS. Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Juttu on julkaistu alun perin kesäkuussa 2017, mutta päivitetty kesäkuussa 2023 uusimmilla tilastotiedoilla viimeisen vuoden ajalta.