Asuntojen vuokrat Hämeenlinnassa – katso taulukosta tilastotiedot

Nyt blogissa || Tilastotietoa Hämeenlinnan vuokratasosta, lue lisää ja katso taulukosta neliövuokrat eri alueilla.

Hämeenlinna on Kanta-Hämeen maakuntakeskus ja se sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien äärellä Vanajaveden rannalla. Hämeenlinnasta on Tampereelle junalla tai autolla noin kolme varttia, ja Helsinkiin vastaavasti noin tunti. Tarkastellaan nyt, millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Hämeenlinnassa.

Selvitetään Hämeenlinnan eri postinumeroalueiden keskimääräiset neliövuokrat Vuokraovi.comin ilmoitusten avulla. Tarkastelussa on mukana viimeisen vuoden aikana ilmoitetut vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot.

Taulukko: Asuntojen vuokrat Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan keskustassa yksiön neliövuokran mediaani on 19,3 euroa

Jos haaveilet vuokra-asunnosta Hämeenlinnan keskustan postinumeroalueelta 13100, varaudu maksamaan yksiöstä noin 19,3 euron neliövuokraa. Vastaavasti kaksion neliövuokra on siellä keskimäärin 15,4 euroa ja kolmion 14,9 euroa. Nämä luvut edustavat käytännössä siis uusia vuokrasopimuksia, sillä ne on laskettu asuntojen vuokrailmoituksista Vuokraovi.comissa. Tilastojen taakse kätkeytyy kuitenkin aina jonkin verran vaihtelua, joten voit löytää myös edullisemman vuokra-asunnon, tai maksaa hieman keskimäärää enemmän vaikkapa ylimmän kerroksen kattohuoneistosta.

Näillä neliövuokrilla esimerkiksi 30 neliömetrin kokoinen vuokrayksiö kustantaa 579 euroa kuukaudessa, 50 neliömetrin kaksio 770 euroa kuukaudessa ja 70 neliömetrin kolmio 1 043 euroa kuukaudessa.

Keskimäärin kalleimmat yksiöt ja kaksiot löytyvät postinumeroalueelta 13200 Keinusaari

Yhden ja kahden huoneen asuntojen vuokrat ovat Hämeenlinnassa keskimäärin kalleimmillaan postinumeroalueella 13200 Keinusaari, johon kuuluu Sairion kaupunginosaa ja Aulangon aluetta.

Kyseisen alueen keskivuokraa nostaa uudet tai uudehkot asunnot ja siellä onkin ollut tarjolla paljon tänä vuonna valmistuneita vuokra-asuntoja. Yksiön keskimääräinen neliövuokra onkin alueella 20,5 euroa ja kaksion 17,3 euroa eli enemmän kuin keskustassa.

Edullista vuokra-asumista alueella 13250 Katuma

Näissä tilastoissa Hämeenlinnan vuokra-asuntojen edullisimmaksi alueeksi nousee niin yksiöissä, kaksioissa kuin kolmioissakin postinumeroalue 13250 Katuma. Siellä niin kaksioiden kuin kolmioiden keskimääräinen neliövuokra jää alle 10 euroon, ja yksiöidenkin neliövuokran mediaani on vain 12,9 euroa.

Löydät muita asumisen tilastoihin liittyviä kirjoituksia täältä.

Erityisesti vuokra-asuntomarkkinoihin liittyvät blogikirjoitukset löydät tämän linkin takaa.

Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!