Asuntojen vuokrat Joensuussa – katso taulukosta neliövuokrat eri alueilla

Nyt blogissa || Tilastotietoa Joensuun vuokratasosta, lue lisää ja katso taulukosta neliövuokrat eri alueilla.

Joensuun keskustassa yli puolet talouksista asuu vuokralla. Paikkakunta houkuttelee opiskelijoita, sillä Joensuussa on kaksi korkeakoulua: Itä-Suomen yliopisto ja Karelia-ammattikorkeakoulu. Tämä Pohjois-Karjalan maakuntakeskus rajoittuu idässä Venäjään ja yhteistä rajaa on noin 30 kilometriä. Tarkastellaan nyt, millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Joensuussa. Katso alla olevasta taulukoista eri postinumeroalueiden neliövuokrat yksiöissä, kaksioissa ja kolmioissa.

Joensuun eri postinumeroalueiden keskimääräiset neliövuokrat on laskettu Vuokraovi.comin ilmoitusten avulla. Mukana tarkastelussa on 1.7.2021-30.6.2022 julkaistut vapaarahoitteisten ja kalustamattomien kerrostaloasuntojen vuokrailmoitukset.

Taulukko: asuntojen vuokrat Joensuussa

Kalleimmaksi alueeksi nousee yliopiston lähellä oleva 80130 Kanervala

Yksiöiden ja kaksioiden suhteen kalleimmaksi alueeksi nousee postinumeroalue 80130 Kanervala, joka sijaitsee yliopistolta pohjoisen suuntaan. Alueen yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on 24,5 euroa ja kaksioiden 20,0 euroa. Kolmioiden suhteen tarjonta on ollut siellä niin niukkaa, että niistä ei voinut laskea keskimääräistä neliövuokraa.

Siellä on ollut tarjolla erityisesti uusia asuntoja, minkä vuoksi sen alueen keskimääräinen vuokra on hyvin korkea. Erityisen hyvässä kunnossa olevat asunnot voivat runsaissa määrin nostaa alueen tilaston kalleimmaksi.

Joensuun keskustassa yksiön neliövuokra 20,7 euroa

Postinumeroalueittain tarkasteltuna keskusta jakautuu alueisiin 80100 ja 80110, joista ensimmäisenä mainittu on laajempi ja pohjoisemmassa ja toisena mainittu on etelämpänä järven rannalla. Yksiön neliövuokra alueella 80100 on 20,7 euroa ja alueella 80110 vastaavasti 17,3 euroa. Kaksiosta on pyydetty keskimäärin 14,9 euron neliövuokra alueella 80100 ja 14,0 euron neliövuokraa alueella 80110.

Edullisimmalla alueella kolmion neliövuokra 8,9 euroa

Joensuussa on ollut tarjolla kolmioita alle puolet siitä määrästä, mitä kaksioita. Viimeisen vuoden aikana Joensuun keskustasta on julkaistu keskimäärin noin 7 uutta kolmion vuokrailmoitusta kuukaudessa. Keskustassa kolmion neliövuokra on keskimäärin hieman yli 12 euroa.

Edullisimmalla alueella kolmion neliövuokra on 8,9 euroa. Tämä alue on 80160 Rantakylä-Latola, jolla onkin ollut suhteellisen runsasta tarjontaa kolmioista. Kyseinen alue kannattaa siis pitää mielessä, jos etsii vuokrattavaa perheasuntoa tai haluaa erillisen työhuoneen, sillä se ei ole myöskään kaukana keskustasta.

Löydät muita asumisen tilastoihin liittyviä kirjoituksia täältä.

Erityisesti vuokra-asuntomarkkinoihin liittyvät blogikirjoitukset löydät tämän linkin takaa.