Asuntojen vuokrat Jyväskylässä – mitä maksaa eri alueilla?

Jyväskylä on kaunis yliopistokaupunki Keski-Suomessa. Yliopiston ja muiden oppilaitosten houkuttelemana Jyväskylässä on paljon opiskelijoita ja muita vuokralla asuvia. Tarkastellaan nyt, millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Jyväskylässä.

Tämä juttu on päivitetty kesäkuussa 2022 uusimmilla vuokrahintatiedoilla.

Selvitetään Jyväskylän eri postinumeroalueiden keskimääräiset neliövuokrat Vuokraovi.comin ilmoitusten avulla. Tarkastellaan viimeisen vuoden aikana ilmoitettuja vapaarahoitteisia ja kalustamattomia kerrostaloasuntoja.

Jyväskylän vuokratasoja tarkastellessa yksiön keskimääräinen neliövuokra on 18,1 euroa, kaksion 14,0 euroa ja kolmion 12,2 euroa. Jutun lopussa on taulukko Jyväskylän asuntojen vuokrista eri alueilla.

Jyväskylän keskustan yksiöiden neliövuokra kipuaa yli 20 euron

Jyväskylän keskustan postinumeroalueella 40100 yksiön keskimääräinen vuokrapyynti on 20,4 euroa neliömetriä kohden. Tällä neliövuokralla 30 neliömetrin yksiön kuukausivuokra menee siis yli 600 euron.

Kuitenkin vielä kalliimpi alue tämän tilaston perusteella on postinumeroalue 40500 Keljo-Ristonmaa, jossa on ollut tarjolla runsaasti vain muutaman vuoden vanhoja asuntoja. Tällä alueella erityisesti Ylistönmäen läheisyydessä sijaitsevat vuokra-asunnot ovat varmasti opiskelijoiden keskuudessa suosittuja, koska Ylistonrinteen kampus on aivan vieressä ja Mattilanniemen kampuskin on aivan kävelymatkan päässä sillan toisella puolella.

Halvin alue tässä tilastossa on nykyisin Jyväskylään kuuluva Säynätsalo eli postinumeroalue 40900. Siellä yksiön keskimääräinen neliövuokra on vain 10,9 euroa eli vain melkein puolet kalleimman alueen yksiöiden neliövuokrasta.

Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksen ja Keski-Suomen keskussairaalan lähistöllä postinumeroalueella 40600 Mattilanpelto yksiön keskimääräinen neliövuokra on 17,6 euroa kuussa, kun taas heti sen viereisellä postinumeroalueella 40640 yksiön saa huomattavasti edullisempaan neliövuokraan, keskimäärin 12,9 eurolla kuukaudessa.

Jyväskylän keskustan kaksion keskimääräinen neliövuokra on 15,5 euroa kuukaudessa

Keskimäärin kalleimmat kaksiot sijaitsevat keskussairaalan postinumeroalueella 40620, jossa kaksion neliövuokra on 15,6 euroa.

Jyväskylän keskustassa kaksioiden keskimääräinen neliövuokrapyynti on 15,5 euroa kuukaudessa. Jyväskylässä on kuitenkin edullisimmilla alueilla ollut tarjolla kaksioita myös alle 10 euron neliövuokralla.

Jos olet selvittämässä omistusasuntosi vuokratasoa ennen vuokralle laittamista, kokeile Vuokraovi.comin kirjautuneille käyttäjille tarkoitettua ilmaista vuokralaskuria! Laskuri ottaa huomioon myös asunnon rakennusvuoden.

Kolmioiden neliövuokrat jäävät alle 14 euron

Kolmioiden suhteen kalleimmaksi alueeksi nousee 40270 Palokka, johon on rakennettu viime vuosina paljon uusia asuntoja. Siellä kolmioiden keskimääräinen neliövuokra on 13,6 euroa, eli huomattavasti kuitenkin edullisempi kuin vaikkapa useimpien alueiden yksiöiden neliövuokra.

Jyväskylän keskustassa kolmioiden keskimääräinen neliövuokra on 12,9 euroa kuukaudessa. Suunnilleen samanhintainen on parin kilometrin päässä oleva Kortepohjan alue, jossa kolmioista pyydetään keskimäärin 12,6 euroa neliömetriltä. Tämä alue on suosittu opiskelijoiden keskuudessa, sillä siellä on paljon opiskelija-asuntoja. Kortepohjan alueella olevasta Rentukasta saa opiskelijahintaista lounasta myös viikonloppuisin!

Alla olevasta taulukosta näet asuntojen keskimääräiset neliövuokrat Jyväskylässä eri postinumeroalueilla ja eri huoneluvuissa, eli siitä on helppo huomata, kuinka paljon edullisemmat neliövuokrat kolmioilla on yksiöihin verrattuna.

Asuntojen vuokrat Jyväskylässä postinumeroittain

Taulukossa on vuokra-asuntojen neliöhinnat postinumeroittain. Tiedot perustuvat Vuokraovi.comissa julkaistuihin ilmoituksiin aikavälillä 06/2021-05/2022. Mukana on vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot, ja nämä tilastot sisältävät myös yksityisten vuokranantajien vuokrailmoitukset. Neliövuokra on jätetty puuttuvaksi, jos tiedon laskemiseen on ollut käytössä alle 5 ilmoitusta. Luvut ovat mediaaneja.

Löydät muita asumisen tilastoihin liittyviä kirjoituksia täältä.

Erityisesti vuokra-asuntomarkkinoihin liittyvät blogikirjoitukset löydät tämän linkin takaa.

Löydät Jyväskylän myytävät asunnot täältä ja vuokra-asunnot täältä.

-Niina

PS. Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.