Asuntojen vuokrat Kuopiossa – nämä ovat kalleimmat ja halvimmat alueet

Kuopio on Pohjois-Savon maakuntakeskus, ja se on myös yksi Suomen merkittävimmistä opiskelukaupungeista. Otetaan nyt tarkasteluun asuntojen vuokrat Kuopiossa. Näissä vuokratilastoissa on mukana Vuokraovi.comissa ilmoitetut vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot viimeisen vuoden ajalta.

Yhä useampi asuu vuokralla, eikä vuokra-asuminen koske enää ainoastaan opiskelijoita. Asuntojen keskimääräiset vuokrat Kuopiossa vaihtelevat eri alueilla ja eri huoneluvuissa. Kuopion yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on 19,1 euroa, kaksioiden 14,7 euroa ja kolmioiden 12,6 euroa. Katso alla olevasta taulukosta keskimääräiset neliövuokrat eri postinumeroalueilla huoneluvuittain.

Tämä kirjoitus on päivitetty kesäkuussa 2022 uusimmilla vuokratilastoilla.

Yksiön neliövuokra Kuopiossa on keskimäärin 19,1 euroa

Kuopion vuokrayksiöiden kalleimmaksi alueeksi nousee 70110 Etu-Niirala, jossa on ollut tarjolla eri ikäisiä asuntoja: viimeisen sadan vuoden ajalta jokaisella vuosikymmenellä rakennettuja asuntoja, painottuen 1950- ja 2020-luvuille. Tämä alue tarjoaa siis keskusta-asumista myös aivan uusissa asunnoissa viihtyville. Alueen yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on 22,0 euroa, mikä koskee myös niitä 1950-luvun kuin 2020-luvunkin asuntoja. Vanhempi asunto ei välttämättä tarkoita edullisempaa hintaa, jos asunto on remontoitu viihtyisäksi ja nykyaikaiseksi.

Seuraavaksi kalleimmiksi asunnoiksi tässä tilastossa nousee kaksi aluetta: 70300 Linnanpelto ja 70460 Saarijärvi, joissa yksiöiden neliövuokra on keskimäärin 21,8 euroa. Myös siis vähän kauempana keskustasta asunnon vuokra voi olla paikkakunnan keskitasoa korkeampi, mikäli asunto on erittäin hyvässä kunnossa ja siinä on vaikkapa järvinäköala.

Yksiöiden suhteen edullisimman keskivuokran alue on postinumeroalue 70280 Länsi-Puijo, jossa yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on 14,7 euroa. Kyseinen alue on Puijon tornilta pohjoiseen sisältäen esimerkiksi Rypysuon kaupunginosan.

Kuopion kaksioiden keskimääräinen neliövuokra on 14,7 euroa

Keskimäärin kalleimmat Kuopion kaksiot löytyvät postinumeroalueelta 70300 eli rautatieaseman pohjoispuolelta, jossa kaksion vuokra on keskimäärin 16,7 euroa neliömetriltä.

Kuopion kaksioiden edullisimmaksi alueeksi nousee entisen Karttulan kunnan alue 72100 ja siellä kaksion neliövuokra on keskimäärin vain 8,4 euroa.

Kolmioiden keskimääräinen neliövuokra on 12,6 euroa

Kolmioiden suhteen Kuopion edullisimpien alueiden neliövuokra jää noin 10 euroon, kun taas kalleimmalla alueella se on 16,5 euroa. Esimerkiksi 70 neliömetrin kokoiselle asunnolle erotus kuukausivuokrassa on tällöin yli 400 euroa!

Taulukon luvut perustuvat 1.6.2021-31.5.2022 julkaistuihin vuokrailmoituksiin.

Asuntojen vuokrat Kuopiossa vaihtelevat eri alueilla. Keskimäärin kalleimmat vuokrat ovat siis Kuopion keskusta-alueella sekä siellä, mihin on rakennettu viime vuosina paljon uusia kerrostaloasuntoja. Uudet, erittäin hyvässä kunnossa olevat asunnot voivat vaikuttaa kyseisen alueen keskivuokraan.

Jos mietit oman asuntosi laittamista vuokralle, testaa asunnollesi sopiva vuokrataso Vuokraovi.comin vuokralaskurilla.

Katso Vuokraovi.comista Kuopion vapaat vuokra-asunnot sekä Etuovi.comista Kuopion myynnissä olevat asunnot.

-Niina

Niina Matikainen
Vuokaovi.comin data-analyytikko
talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.