Asuntojen vuokrat Lahdessa – katso taulukosta neliövuokrat eri alueilla

Nyt blogissa || Tilastotietoa Lahden vuokratasosta, lue lisää!

Vuokra-asuntojen blogijuttusarja keskittyy tällä kertaa Lahteen. Lahti on Päijät-Hämeen maakuntakeskus, johon kuuluu nykyään myös entinen kunta Nastola. Millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Lahdessa? Katso taulukosta neliövuokrat postinumeroittain.

Selvitetään Lahden eri postinumeroalueiden keskimääräiset neliövuokrat Vuokraovi.comin ilmoitusten avulla. Tarkastellaan viimeisen vuoden aikana ilmoitettuja vapaarahoitteisia ja kalustamattomia kerrostaloasuntoja.

Yksiöiden keskimääräiset neliövuokrat eri alueilla liikkuvat välillä 11,9-17,5 euroa kuukaudessa. Vastaavasti kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat ovat välillä 8,9-15,5 e/kk ja kolmioiden 9,0-14,6 e/kk. Nämä ovat selkeästi edullisempia vuokrahintoja kuin monen tässä juttusarjassa aiemmin käsiteltyjen kaupunkien neliövuokrat.

Eri alueiden välillä on siis paljon vaihtelua, eli kalleimmilla alueilla neliövuokrat ovat keskimäärin selkeästi suurempia kuin halvimmilla; ja toisaalta myös alueiden sisälläkin on paljon vaihtelua. Jos tarkalla sijainnilla ei ole väliä, voit löytää Lahden vuokra-asunnoista hyvinkin edullisen kodin, mutta toisaalta voit myös satsata keskustassa asumiseen Lahden keskimäärää suuremmalla vuokralla.

Juttu on julkaistu kesäkuussa 2017, mutta päivitetty heinäkuussa 2022 uusimmilla tilastotiedoilla.

Lahden keskustassa yksiön keskimääräinen neliövuokra 17,5 euroa/kk

Lahden keskimäärin kalleimmat yksiöt löytyvät keskustan postinumeroalueelta 15100 Asemanseutu. Siellä yksiön keskimääräinen neliövuokra on 17,5 euroa. Sama keskivuokra on myös keskustan postinumeroalueella 15140 Kartano-Paavola

Kauas tuosta nelivuokrasta eivät jää myöskään alueet 15110 Keski-Lahti ja 15210 Kivistönmäki, joissa yksiön keskimääräinen neliövuokra on yli 17 euroa.

Tässä tilastossa keskimäärin edullisimmat yksiöt löytyvät entisen kunnan Nastolan alueelta, missä yksiön neliövuokran mediaani on 11,9 euroa eli yli viisi euroa edullisempi kuin Lahden keskustassa. Tämä tarkoittaa käytännössä yli satasen eroa kokonaisvuokrassa.

Kaksion keskimääräiset neliövuokrat eri alueilla noin kympistä 15 euroon

Nastola on myös kaksioiden suhteen keskimäärin edullisin alue Lahdessa 8,9 euron neliövuokralla. Seuraavaksi edullisin kympin neliövuokralla on postinumeroalue 15550 Rakokivi.

Lahden keskustasta kaksion saa keskimäärin noin 14 euron neliövuokrahintaan.

Kolmioiden keskimääräinen neliövuokra Lahden keskustan alueella yli 12 e/kk

Edullisimmilla alueilla kolmioiden keskineliövuokra jää alle kymmeneen euroon kuukaudessa. Lahden keskustan alueella se on muutaman euron kalliimpi, eli hieman yli 12 euroa.

Kalleimmaksi alueeksi nousee 14,6 euron neliövuokrallaan 15610 Laune-Nikkilä, jossa on ollut tarjolla 2010-luvulla rakennettuja vuokra-asuntoja. Erityisen hyvässä kunnossa olevat asunnot voivat nostaa jonkun alueen keskimääräistä vuokraa kaupungin keskitasoa korkeammaksi, vaikka alue ei olisikaan aivan kaupungin keskustassa.

Pääkaupunkiseutuun verrattuna Lahden keskustan kolmiot ovat hyvin edullisia, sillä esimerkiksi Espoon edullisimmalla alueella kolmioiden neliövuokra oli yli 13 euroa ja Helsingissäkin vain kolmen alueen kolmioiden keskimääräinen neliövuokra jäi alle 15 euroon.

Asuntojen vuokrat Lahdessa postinumeroittain

Taulukkoon on koottu Lahdessa viimeisen vuoden aikana (1.7.2021-30.6.2022)  Vuokraovi.comissa ilmoitettujen vapaiden vuokra-asuntojen keskimääräiset neliövuokrat postinumeroittain. Asunnot ovat vapaarahoitteisia ja kalustamattomia, ja mukana on myös yksityisten ilmoittajien tarjoamat asunnot. Mukana on vain ne tiedot, joiden laskemiseen oli käytettävissä vähintään 5 havaintoa. Luvut ovat mediaaneja.

Löydät muita asumisen tilastoihin liittyviä kirjoituksia täältä.

Erityisesti vuokra-asuntomarkkinoihin liittyvät blogikirjoitukset löydät tämän linkin takaa.

Löydät Lahden myytävät asunnot täältä ja vuokra-asunnot täältä.

-Niina

Niina Matikainen
Vuokraovi.comin data-analyytikko

PS. Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!