Asuntojen vuokrat Lappeenrannassa – katso neliövuokrat taulukosta

Viime blogipostauksessa käsiteltiin Pohjois-Karjalan maakuntakeskuksen eli Joensuun vuokratasoja, niin otetaan nyt käsittelyyn Etelä-Karjalan maakuntakeskuksen eli Lappeenrannan asuntojen vuokrat. Lappeenrannassa sijaitsee mm. LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu, joten paikkakunta on houkutteleva myös opiskelijoiden näkökulmasta. Tarkastellaan nyt, millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Lappeenrannassa.

Lappeenrannan yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on 17,4 euroa, kaksioiden 13,6 euroa ja kolmioiden 10,8 euroa. Alueiden välillä on kuitenkin isoja eroja. Löydät alla olevasta taulukosta eri alueiden neliövuokrat huoneluvuittain. Neliövuokrat on laskettu Vuokraovi.comin ilmoitusten avulla. Mukana tarkastelussa on 1.7.2021-30.6.2022 julkaistut vapaarahoitteisten ja kalustamattomien kerrostaloasuntojen vuokrailmoitukset.

Taulukko: Asuntojen vuokrat Lappeenrannassa

Lappeenrannan keskimäärin kalleimmat yksiöt alueella 53600 Kesämäki

Alueen 53600 Kesämäki yksiöt ovat keskimäärin Lappeenrannan kalleimmat neliövuokrallaan 21,4 euroa. Alueella on ollut runsaasti tarjolla vain muutaman vuoden vanhoja asuntoja, mutta myös esimerkiksi 1950-luvulla rakennettuja. Tällä alueella on siis ollut tarjolla vuokra-asuntoja monenlaiseen makuun.

Lappeenrannan keskustan postinumeroalueella 53100 yksiön keskimääräinen neliövuokra on 17,8 euroa. Esimerkiksi 28 neliömetrin kokoinen asunnon kuukausivuokra olisi tällä vuokratasolla noin 500 euroa.

Lappeenrannan keskustassa kaksion neliövuokran mediaani on 15,8 euroa

Kaksioiden suhteen keskustan postinumeroalue 53100 nousee Lappeenrannan kalleimmaksi. Siellä kaksion neliövuokra on keskimäärin 15,8 euroa, mikä tekee 50 neliömetrin asunnolle 790 euron kuukausivuokran.

Keskimäärin edullisimmat kaksiot löytyvät alueelta 53650 Mattila-Kuusela, jossa kaksion neliövuokra on keskimäärin vain 10,3 euroa.

Edullisimmilla alueilla kolmioiden neliövuokra jää alle 10 euron

Lappeenrannan keskimäärin edullisimmat vuokrakolmiot löytyvät alueilta 53920 Voisalmi ja 53650 Mattila-Kuusella, joissa neliövuokrat jäävät alle 10 euron.

Toisaalta Lappeenrannan keskustassakin kolmion keskimääräinen neliövuokra on vain 13,6 euroa. Se vastaa samaa neliövuokraa, mitä Helsingin edullisimmalla alueella.

Löydät muita asumisen tilastoihin liittyviä kirjoituksia täältä.

Erityisesti vuokra-asuntomarkkinoihin liittyvät blogikirjoitukset löydät tämän linkin takaa.