Asuntojen vuokrat Oulussa – kalleimmalla alueella yksiön neliövuokra yli 20 euroa

Millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Oulussa? Tässä jutussa olevasta taulukosta näet eri postinumeroalueiden keskimääräiset vuokrat eli voit vertailla Oulun eri alueiden vuokratasoa.

Juttu on julkaistu kesäkuussa 2017, mutta päivitetty kesäkuussa 2022 uusimmilla tilastotiedoilla.

Otetaan tarkasteluun vapaarahoitteisten ja kalustamattomien kerrostaloasuntojen vuokrat postinumeroittain. Koska pienten asuntojen neliövuokrat ovat suurempia kuin isompien, on vertailu jaoteltu myös huoneluvuittain. Keskimääräiset neliövuokrat ovat ilmoitusten vuokrapyynneistä laskettuja, mutta vastaavat hyvin toteutuneita uusien vuokrasopimusten hintoja.

Oulun kalleimmalla alueella yksiön keskimääräinen neliövuokra 23 euroa kuukaudessa

Oulun vuokrayksiöiden kalleimmaksi alueeksi nousee postinumeroalue 90230, joka sijaitsee Oulun yliopistollisen sairaalan ja Oulujoen välissä. Kyseisen alueen keskimääräistä neliövuokraa nostaa se, että siellä on ollut tarjolla uusia ja kompakteja asuntoja, mutta toisaalta vanhimmat tarjolla olleet vuokra-asunnot ovat olleet 50- ja 60-luvuilta. Edullisin tarjolla ollut vuokrayksiö kyseiseltä alueelta on ollut 450 e/kk.

Myös toiseksi kalleimman alueen, postinumeroalueen 90520 Taskila-Toppila, keskimääräistä neliövuokraa nostaa se, että alueella on ollut tarjolla erittäin hyväkuntoisia eli uusia tai lähes uusia asuntoja. Kyseisellä alueella iso osa talouksista asuukin vuokralla, Tilastokeskuksen tietojen mukaan 74 prosenttia.

Edullisimmilla alueilla yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on 13,4 euroa neliömetriltä. Hyviä uutisia opiskelijoille, sillä nämä postinumeroalueet 90550 ja 90580 sijaitsevat melko lähellä Oulun yliopistoa.

Kaksio Oulun keskustasta reilun 14 euron neliövuokralla

Oulun keskustassa postinumeroalueilla 90100, 90120, 90130 ja 90140 kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat ovat hieman yli 14 euroa kuukaudessa.

Kalleimmaksi alueeksi nousee 90630 Korvensuora kaksioiden neliövuokralla 17 e/kk. 50 neliömetrin kokoisen kaksion kokonaisvuokra on silloin 850 euroa kuukaudessa.

Keskimäärin edullisimmat kaksiot löytyvät postinumeroalueilta 90900 ja 90580, ja niissä neliövuokran mediaani jää alle kymmenen euron. Kalleimpaan alueeseen verrattuna 50-neliöisen kaksion vuokrassa on siis 450 euron ero!

Edullisia vuokrakolmioita lähellä Oulun yliopistoa

Postinumeroalueet 90580, 90570 ja 90550 ovat Oulun vuokrakolmioiden suhteen edullisimmat alueet, ja niissä kolmioiden neliövuokra on noin 9 euroa.

Yliopiston läheltä saa siis esimerkiksi 75 neliömetrin kokoisen kolmion noin 700 euron kuukausivuokralla. Kolmiossa olisi kahdella opiskelijalla omat makuuhuoneet ja vielä yhteinen olohuone, ja tällöin kuukausivuokra on 350 euroa henkilöä kohti. Kun vertaa yliopiston sisältävän postinumeroalueen 90570 yksiöiden keskimääräistä neliövuokraa eli 19,2 e/kk, tarkoittaa se 30 neliömetrin kokoiselle yksiölle 576 euron kuukausivuokraa. Jos löydät mukavan kämppiksen, pääset siis huomattavasti edullisemmalla kuukausivuokralla vuokraamalla hänen kanssaan kolmion kuin muuttamalla yksin yksiöön!

Asuntojen vuokrat Oulussa postinumeroittain

Taulukkoon on koottu postinumeroittain ja huoneluvuittain keskimääräiset asuntojen vuokrat Oulussa neliömetriä kohden kuukaudessa. Vuokrat perustuvat Vuokraovi.comissa viimeisen vuoden aikana olleisiin ilmoituksiin, ja ne sisältävät myös yksityisten vuokrailmoituksia. Luvut ovat mediaaneja. Neliövuokra on jätetty puuttuvaksi, jos tiedon laskemiseen on ollut käytössä alle 5 ilmoitusta.

Lisää vuokra-asuntomarkkinoihin liittyviä juttuja löydät täältä

Katso Vuokraovi.comista, minkälaisia vuokra-asuntoja Oulussa on tarjolla tällä hetkellä! 

-Niina

Niina Matikainen
Vuokraovi.comin data-analyytikko

PS. Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.