Asuntojen vuokrat Porissa – katso taulukosta neliövuokrat eri alueilla

Nyt blogissa || Tilastotietoa asuntojen vuokrista Porissa, lue lisää!

Etuovi-blogissa tarkastellaan nyt, millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Porissa. Löydät alta taulukon, jossa on keskimääräiset neliövuokrat eri postinumeroalueilla, eri kokoisissa asunnoissa. Tarkastelussa on mukana Vuokraovi.comissa ilmoitetut vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot.

Juttu on päivitetty heinäkuussa 2022 uusimmilla vuokrahintatilastoilla.

Porin yksiöiden neliövuokra on keskimäärin 14,3 euroa

Porissa on paljon kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, sillä yksiöidenkin keskimääräinen neliövuokra jää 14,3 euroon. Eri alueiden keskimääräisissä neliövuokrissa on kuitenkin paljon eroa: kalleimman ja edullisimman alueiden yksiöiden keskineliövuokrissa on 7 euron ero.

Edullisin alue eli postinumeroalue 28800 Pihlava sijaitsee selkeästi Porin keskustan ulkopuolella ja siellä yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on 8,7 euroa. Toisaalta kallein alue on 15,7 euron keskimääräisellä neliövuokralla, ja kyseinen alue on 28130 Impola, joka on aivan rautatieaseman vieressä.

Kaksioiden keskimääräinen neliövuokra on 10,8 euroa

Asuntojen vuokrat Porissa ovat hyvin erilaiset eri huonelukumäärissä, eli kuten yleensäkin, pienten asuntojen neliövuokra on keskimäärin suurempi. Kalleimmankin alueen, nimittäin postinumeroalueen 28100, kaksioiden keskimääräinen neliövuokra jää vain 12,2 euroon. Kyseinen postinumeroalue on myös kolmioiden kallein alue, ja se kattaakin Porin keskustan alueen.

Kaksioiden keskimääräinen neliövuokra on edullisimmilla alueella eli postinumeroalueella 28880 Pihlava vain 8,0 euroa. Myös neljällä muulla Porin postinumeroalueella kaksioiden keskimääräinen neliövuokra jää alle 9 euroon. 50 neliön kaksiolla tämä tarkoittaa siis hieman yli 400 euron kuukausivuokraa.

Kolmioiden neliövuokra on keskimäärin 9,2 euroa

Porin kolmioiden keskimääräinen neliövuokra on muihin Suomen kaupunkeihin verrattuna edullinen, vain 9,2 euroa. Ainoastaan yhden alueen eli keskustan postinumeroalueen 28100 keskimääräinen neliövuokra ylittää 10 euroa.

Asuntojen vuokrat Porissa vaihtelevat alueittain sekä myös alueen sisällä erilaisten asuntojen kesken. Korkeimmat vuokrat ovat lähellä keskustaa tai uusissa asunnoissa.

Jos mietit oman asuntosi laittamista vuokralle, testaa asunnollesi sopiva vuokrataso Vuokraovi.comin vuokralaskurilla.

Katso Vuokraovi.comista Porin vapaat vuokra-asunnot sekä Etuovi.comista Porin myynnissä olevat asunnot.

-Niina

Niina Matikainen
Vuokraovi.comin data-analyytikko
talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.