Asuntojen vuokrat Tampereella – edullisimmat ja kalleimmat alueet

Tampere on väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kunta. Tässä Pirkanmaan maakuntakeskuksessa noin puolet asuntokunnista asuu vuokralla. Millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Tampereella? Löydät jutusta kartat ja taulukon, jossa on Tampereen eri alueiden keskimääräiset neliövuokrat yksiöissä, kaksioissa ja kolmioissa.

Yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on Tampereen kalleimmalla alueella 24,7 euroa kuukaudessa, kun taas halvimmalla alueella se on 14,5 euroa. Kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat liikkuvat eri postinumeroalueilla välillä 12,0 – 21,6 euroa kuukaudessa. Kolmioiden keskimääräiset neliövuokrat eri alueilla ovat välillä 9,6 – 20,2 euroa kuussa. Nämä luvut perustuvat Vuokraovi.comissa olleisiin vapaarahoitteisten ja kalustamattomien kerrostaloasuntojen vuokrailmoituksiin, jotka on julkaistu aikavälillä 1.6.2022-31.5.2023.

Yksiöiden neliövuokrat kalleimmillaan keskimäärin 25 euroa kuukaudessa

Paljon uusia tai lähes uusia vuokrattavia asuntoja tarjoava postinumeroalue 33180 on noussut Tampereen yksiöiden kalleimmaksi alueeksi, ainakin keskimääräisen neliövuokran suhteen. Alueella sijaitsevat järvinäköaloja tarjoavat Ranta-Tampella ja Lapinniemi. Siellä neliömetri vuokrayksiöstä maksaa keskimäärin 24,7 euroa kuukaudessa.

Yksiöiden suhteen yksi kalleimmista alueista löytyy yllättäen Länsi-Tampereella kauempana keskustasta: Tesoman postinumeroalue 33310. Siellä on ollut tarjolla paljon uusia asuntoja, jotka ovat hyvän kuntonsa vuoksi haluttuja asuntoja. Tesoman junaseisake on varmasti yksi houkuttava tekijä sillä alueella - matka-aika keskustaan on junalla vain noin kymmenisen minuuttia.

Vuokraovi.comin vuokralaskurilla voit arvioida asunnon vuokratasoa. Taustalla oleva koneoppimismalli päivittyy kuukausittain, joten voit seurata vuokratason kehittymistä.

Halvimman ja kalleimman alueen yksiöiden keskineliövuokrissa on yli kymmenen euron ero. Halvimmat alueet top-listan ykkösenä on postinumeroalue 33330 eli Myllypuron ja Kalkun alue. Siellä keskimääräinen neliövuokra yksiölle on 14,5 euroa.

Kaksioiden vuokrat Tampereella edullisimmillaan Multisillan alueella

Selkeästi kuitenkin edullisimmat alueet ovat melko kaukana keskustasta, kuten kaksioiden suhteen edullisin alue 33850 Multisilta, jossa kaksion keskimääräinen neliövuokra on 12,0 euroa kuukaudessa.

Kaksioiden suhteen keskimäärin kaikista kallein postinumeroalue on sama kuin yksiöiden eli 33180. Tällä keskustan kupeessa sijaitsevalla alueella kaksioiden keskimääräinen neliövuokra on ollut viimeisen vuoden aikana 21,6 euroa.

Aivan Tampereen ydinkeskustassa tarjolla olleiden kerrostalokaksioiden keskimääräinen neliövuokra on 17,5 euroa kuukaudessa.

Asuntojen vuokrat Tampereella ovat siis huomattavasti edullisempia kuin Helsingissä, jossa kaksioiden edullisimpienkien alueiden keskimääräiset neliövuokrat ovat yli 15 euroa.

Kolmioiden neliövuokrat keskimäärin 20 euroa Tampereen kalleimmalla alueella

Myös kolmioiden suhteen postinumeroalue 33180 nousee Tampereen vuokra-asuntojen kalleimmaksi alueeksi ja siellä vuokrakolmio maksaa keskimäärin 20,2 euroa neliöltä.

Kaikkein edullisin alue vuokrakolmioiden suhteen on Länsi-Tampereella sijaitseva postinumeroalue 33340 Haukiluoma-Ikuri. Muita hyviä alueita edullisten kolmioiden etsimiseen on Multisilta, Rahola ja Peltolammi.

Tampereen asuntojen vuokrat postinumeroittain

Katso taulukosta Tampereen vuokra-asuntojen keskimääräiset neliöhinnat. Taulukossa on asuntojen vuokrat alueittain ja huoneluvuittain. Luvut perustuvat Vuokraovi.comin ilmoituksissa olleisiin pyyntivuokriin kalustamattomissa ja vapaarahoitteisissa kerrostaloasunnoissa. Luvut ovat mediaaneja, mitkä edustavat hyvin keskimääräisten asuntojen vuokratasoa.

Katso Tampereella tällä hetkellä vapaana olevat vuokra-asunnot Vuokraovi.comista! 

Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!

Tämä juttu on julkaistu alun perin kesäkuussa 2017, mutta päivitetty kesäkuussa 2023 uusimmilla vuokrahintojen tilastotiedoilla.