Asuntojen vuokrat Turussa – kalleimmat ja halvimmat alueet

Turun korkeakoulut houkuttelevat paikkakunnalle opiskelijoita, mutta myös monelle muulle vuokralla asuminen on hyvä vaihtoehto. Tarkastellaan nyt, millä tasolla ovat asuntojen vuokrat Turussa! Löydät Turun vuokrahintojen taulukon jutun lopusta.

Tämän jutun tilastot perustuvat Vuokraovi.comin ilmoituksiin, jotka on julkaistu ajalla 1.6.2022-31.5.2023. Otetaan mukaan vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot.

Turun yksiöiden neliövuokrat liikkuvat eri postinumeroalueilla keskimäärin välillä 13,4 – 24,1 euroa kuukaudessa, kun taas sitä suuremmissa asunnoissa keskimääräiset neliövuokrat ovat huomattavasti edullisemmat. Turun postinumeroalueiden keskimääräiset neliövuokrat ovat kaksioissa välillä 10,8 – 20,0 euroa ja kolmioissa välillä 10,1 – 18,3 euroa kuukaudessa.

Turun yksiöiden vuokrissa suurta vaihtelua eri alueilla

Postinumeroalueella 20200 ovat keskimäärin Turun kalleimmat yksiöt. Tällä Iso-Heikkilän alueella on ollut viime aikoina tarjolla paljon uusia asuntoja, mikä on nostanut alueen keskimääräisiä neliövuokria. Yksiöstä saa tällä alueella maksaa keskimäärin 24,1 euroa neliöltä kuukaudessa.

Toiseksi suurin neliövuokra yksiöiden suhteen löytyy postinumeroalueilta 20100 eli Turun keskustan alueelta. Siellä yksiön neliövuokran mediaani on 21,4 euroa.

Turun keskimäärin edullisimmat yksiöt löytyvät postinumeroalueilta 20900 Moikoinen-Pikisaari ja 20750 Huhkola-Lauste-Vaala, joissa yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on alle 14 euroa.

Turun yksiöiden keskineliövuokrissa on siis eri alueiden välillä yli 10 euron ero. Tällainen erotus neliövuokrassa tarkoittaa 30 neliömetrin asunnolle yli 300 euron eroa kuukausivuokrassa.

Kaksioiden vuokrat kalleimmalla alueella 20 euroa neliöltä

Kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat ovat selkeästi pienemmät kuin yksiöiden. Turun kaksioiden kalleimmat keskimääräiset neliövuokrat ovat samalla alueella kuin yksiöiden, eli postinumeroalueella 20200, jossa vuokraa saa maksaa keskimäärin 20,0 euroa neliöltä.

Postinumeroalueella 20750 kaksion keskimääräinen neliövuokra on 10,8 euroa, ja muita edullisia alueita on 20360 Runosmäki-Kärsämäki ja 20900 Moikonen-Pikisaari.

Kolmioiden keskimääräinen neliövuokra halvimmalla alueella 10 euroa

Myös keskimäärin kalleimmat kolmiot löytyvät postinumeroalueelta 20200, jossa vuokrakolmion hinta on keskimäärin 18,3 euroa neliömetriltä kohden. Edullisimmalla postinumeroalueella 20750 kolmioiden keskimääräinen neliövuokra on 10,1 euroa.

Turun keskustassa kolmion neliövuokra on keskimäärin samaa tasoa kuin mitä yksiöiden neliövuokrat ovat joillain halvimmilla alueilla, eli noin 15 euroa. Turkuun muuttavalle voi siis olla ihan aiheellista leikitellä sillä ajatuksella, josko sitä asuisi kimppakämpässä kaverin kanssa aivan keskustassa sen sijaan, että ottaisi yksiön vähän kauempaa.

Taulukkoon on koottu viimeisen vuoden aikana ilmoitettujen vapaiden vuokra-asuntojen keskimääräiset neliövuokrat postinumeroittain. Asunnot ovat vapaarahoitteisia ja kalustamattomia. Luvut ovat mediaaneja eli ne edustavat hyvin keskimääräisen asunnon vuokratasoa.

Katso tällä hetkellä Turussa vapaana olevat vuokra-asunnot Vuokraovi.comista!

Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria! Vuokralaskurin laskentamalli päivitetään joka kuukausi, joten saat aina tuoreen arvion.

Kirjoitus on julkaistu alun perin 2017, mutta päivitetty kesäkuussa 2023 uusimmilla vuokrahintojen tilastotiedoilla.