Asuntojen vuokrat Vantaalla – tunnetko kalleimmat ja halvimmat alueet?

Mitä maksaa vuokra-asunto Vantaalla? Tässä jutussa syvennytään tutkimaan, millä tasolla ovat  erikokoisten asuntojen vuokrat Vantaalla. Löydät jutun lopusta myös taulukon, jossa on Vantaan yksiöiden, kaksioiden ja kolmioiden neliövuokrat postinumeroalueittain.

Juttu on julkaistu alun perin kesäkuussa 2017, mutta se on päivitetty kesäkuussa 2023 uusilla neliövuokrien tilastotiedoilla.

Vantaa sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja siellä on Suomen vilkkain lentoasema. Vantaa sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja joitain vuosia sitten avattu kehärata helpotti julkisilla liikkumista yhä edelleen. Vantaa tarjoaa myös korkeakoulutusta sekä esimerkiksi tiedettä tiedemuseo Heurekan muodossa. Vantaa on siis monesta näkökulmasta katsottuna houkutteleva asuinpaikkakunta.

Selvitetään Vantaan asuntojen vuokria huoneluvuittain ja postinumeroittain, ja tarkastellaan erityisesti vuokrahintaa per neliömetri. Tämän kirjoituksen luvut on laskettu Vuokraovi.com-palvelussa viimeisen vuoden aikana julkaistuista ilmoituksista. Mukaan on otettu vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot, ja mukana on myös yksityisten vuokranantajien ilmoituksia.

Vantaan yksiöiden vuokrat kalleimmalla alueella yli 28 euroa neliöltä

Vantaan yksiöiden keskimääräisten neliövuokrien perusteella kalleimmaksi alueeksi nousee 01370 Jokiniemi, jossa yksiön neliövuokra on keskimäärin 28,4 euroa.

Halvimmalla alueella eli 01730 Vantaanpuistossa yksiöiden keskimääräinen neliövuokra on 17,6 euroa kuukaudessa. Myös alueella 01480 Mikkola yksiöiden keskimääräinen neliövuokra jää alle 20 euron. Muita edullisia alueita on 01650 Vapaala ja 01360 Koivukylä-Havukoski.

Löydät Vantaan vapaat vuokrayksiöt täältä.

Kaksion neliövuokra edullisimmalla alueella keskimäärin 14,0 euroa kuussa

Vantaan kaksioiden keskimääräiset neliövuokrat jäävät kalleimmillakin alueilla Hakunilaa lukuunottamatta alle 20 euroon kuussa. Halvimmalla alueella eli alueella 01650 Vapaala kaksion saa keskimäärin 14,0 euron neliövuokralla. Ero halvimman ja kalleimman alueen keskineliövuokrissa on siis yli kuusi euroa!

Hakunilan jälkeen seuraavaksi kallein alue kaksioiden keskimääräisen neliövuokran suhteen on 01300 Tikkurila, jossa kaksion keskimääräinen neliövuokra on 19,4 euroa. Näiden jälkeen kalleimmat alueet tässä tilastossa ovat Leinelä, Tammisto ja Rekola.

Löydät Vantaan vapaat vuokrakaksiot täältä.

Kolmioiden vuokrataso kalleimmalla alueella 18,1 euroa neliömetriltä

Kun yksiöiden kalleimmalla alueella keskimääräinen neliövuokra oli yli 28 euroa, jää kolmioiden kalleimpien alueiden keskimääräiset neliövuokrat enintään noin 18 euroon. Halvimmalla alueella kolmioiden keskimääräinen neliövuokra on 12,6 euroa kuussa.

Keskimäärin kalleimmat kolmiot löytyvät Myyrmäen postinumeroalueelta 01600. Myös Leinelän ja Kaivokselan kolmioiden keskimääräiset neliövuokrat ovat lähes samaa tasoa ollen 18,0 euroa.

Halvimpien kolmioiden perässä katseet kannattaa kääntää Vantaan kaupunginosiin Mikkola, Vapaala ja Korso.

Löydät Vantaan vapaat vuokrakolmiot täältä.

Asuntojen vuokrat Vantaalla postinumeroittain

Taulukossa on Vantaan vuokra-asuntojen neliöhinnat postinumeroittain. Mukana on vapaarahoitteiset ja kalustamattomat kerrostaloasunnot. Luvut ovat mediaaneja. Luku on jätetty puuttuvaksi, jos havaintoja oli alle viisi kappaletta.

Asuntojen vuokrat Vantaalla vaihtelevat siis jonkin verran alueiden välillä, ja lisäksi myös huonelukujen välillä on eroja: yksiöissä on selkeästi kaksioita suuremmat neliövuokrat, lisäksi kolmiot ovat neliövuokraltaan halvempia kuin kaksiot. Yksiötä tuplasti isompi kaksio ei siis kuitenkaan maksa tuplasti enemmän.

Lue lisää vuokra-asuntomarkkinoihin liittyviä juttuja

Katso Vantaalla vapaana olevat vuokra-asunnot Vuokraovi.comista!

Niina

Niina Matikainen
Vuokraovi.comin data-analyytikko

PS. Jos olet asunnon omistaja ja mietit asunnollesi sopivaa vuokratasoa, kokeile Vuokraovi.comin vuokralaskuria!

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.