Asuntokaupat tehdään nyt kotona!

Kaupallinen yhteistyö

Viime vuonna asuntokauppa koki isoimman mullistuksen vuosiin, kun perinteisen kaupankäynnin sijaan kaupat voidaan nykyään hoitaa digitaalisesti.

Perinteisen pankissa järjestettävän tilaisuuden sijaan ostaja ja myyjä allekirjoittavat kaupan nykyään sähköisesti omilla pankkitunnuksillaan. Tällaista kauppaa kutsutaan DIAS-kaupaksi.

DIAS tulee sanoista digitaalinen asuntokauppa. Kyseessä on viime vuoden innovatiivisimpana finanssialan tuotteena palkittu uusi kotimainen palvelu, joka tekee asuntokaupasta mutkatonta. Palvelu on kerännyt viime aikoina erityisesti kiitosta siitä, että asuntokaupat voi hoitaa helposti ja turvallisesti omalta kotisohvalta.

DIAS-kaupat hoituvat nopeasti ja vaivattomasti

Kun kaikkien osapuolten ei tarvitse saapua yhtä aikaa pankkiin hoitamaan asioita, helpottuu aikataulutus ja kaupat hoituvat sujuvammin.

DIAS-kaupassa välittäjä huolehtii kaupan yksityiskohtien sopimisesta ostajan ja myyjän kanssa. Itse kauppakirjan allekirjoittamiseen ostajalta ja myyjältä menee vain muutama minuutti ja se vaatii vain voimassa olevat verkkopankkitunnukset.

Pankit huolehtivat osakekirjojen siirrosta, rahaliikenteestä ja siitä, että ostaja ja myyjä ovat sopineet oman pankkinsa kanssa kaikki tarvittavat asiat ennen kaupan allekirjoitusta.

Asuntokauppa ei ole enää aikaan tai paikkaan sidottua

Yksi merkittävä hyöty digitaalisesta asuntokaupasta on ollut se, että kaupat voi tehdä silloin kuin itselle sopii. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että lähes puolet kaupoista allekirjoitetaan illalla työpäivän jälkeen.

Onhan se ollut todella hienoa, että voidaan hoitaa asuntokaupat joustavasti silloin kuin kullekin parhaiten sopii. Tästä on tullut paljon kiitosta asiakkailta, sanoo Huoneistokeskuksen myyntijohtaja ja kiinteistönvälittäjä Marko Perälä.

Kauppoja onkin hoidettu jo mitä erikoisimmista paikoista kuten mustikkametsältä, lentokoneesta ja YK:n istuntosalista. Mieleenpainuvin palaute on tullut asiakkaalta, joka antoi kiitosta siitä, että kauppakirjan pystyi allekirjoittaa ilman housuja.

Joka neljäs asuntokauppa toteutetaan digitaalisesti

Kaikki alan merkittävimmät toimijat ovat ottaneet DIAS-kaupat käyttöönsä. Pankeista mukana ovat OP, Nordea, Danske Bank, Säästöpankkiryhmä, Aktia, S-pankki, Handelsbanken, POP-pankki, Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Oma säästöpankki. Kiinteistönvälittäjien keskuudessa niin pienet kuin suuretkin toimijat ovat omaksuneet vauhdilla uuden toimintatavan ja tänä vuonna palvelun suosio on kasvanut ennätysvauhtia. Jo joka neljäs kiinteistönvälittäjien tekemistä asunto-osakekaupoista tehdään DIASilla.

Meillä asiakkaat ja kiinteistönvälittäjät ovat ottaneet digikaupan omakseen sen helppouden, nopeuden ja turvallisuuden ansiosta, kertoo Kiinteistömaailman digitaalisten palveluiden kehitysjohtaja Rikhard Sjöberg.

DIAS-kauppoja tehdään joka kuukausi satojen miljoonien eurojen edestä. Jokaisesta kaupasta jää digitaalinen jälki, mikä tekee asuntokaupasta entistä turvallisempaa.

Lisää tietoa digitaalisista asuntokaupoista saat omalta välittäjältäsi tai osoitteesta dias.fi