Nämä ovat Espoon halutuimmat asuinalueet!

Tarkastellaan jälleen Etuovi.comin hakukoneen keräämää tilastotietoa siitä, mistä Espoon kaupunginosista on haettu viime aikoina eniten asuntoja. Mitkä siis ovat myytävien asuntojen hakujen perusteella Espoon halutuimmat asuinalueet?

Viimeksi päivitimme tämän jutun alkuvuodesta 2020, mihin verrattuna Espoon halutuimpien asuinalueiden listalla on tapahtunut muutoksia. Tapiola pitää edelleen kärkipaikkaa, mutta Westend ja Haukilahti ovat nousseet Leppävaaran ja Matinkylän ohi.

Juttu on julkaistu alun perin maaliskuussa 2017, mutta päivitetty maaliskuussa 2022 uusimmilla tilastoilla. Lista perustuu 1.2.-28.3.2022 tehtyihin hakuihin. 

1. Tapiola

Alue on hakumäärien perusteella Espoon kaupunginosista selvästi suosituin. Tammikuussa 2022 Tapiolan hakuja tehtiin jopa lähes kaksinkertainen määrä verrattuna listan seuraavaan kaupunginosaan.

Tapiolaan asunnon ostajia houkuttelee monipuolinen asuntokanta, hyvät palvelut ja liikenneyhteydet sekä alunperin puutarhakaupungiksi rakennetun asuinalueen vehreys. Tapiolassa on paljon 50-60-luvuilla rakennettuja asuntoja, mutta suositulle alueelle on viime vuosina rakennettu myös uudiskohteita.

Tutustu Tapiolaan tarkemmin asuinaluesivulla

Katso myös Tapiolan myynnissä olevat kohteet

2. Westend

Westend on Etelä-Espoossa meren rannalla sijaitseva, arvostettu asuinalue. Alueen asuntokanta on pientalovoittoista – yleisin asuntotyyppi on omakotitalo. Merellistä sijaintia, tilaa ja ylellisyyttäkin arvostava voi löytää Westendistä unelmakodin!

Westendin asuntojen mediaanineliöhinta on selvästi tämän listan korkein, lähes 10 000 euroa. Alueella asuntojen keskikoko on lähes 130 neliötä.

Tutustu Westendiin tarkemmin Etuovi.comin asuinaluesivulla

Katso myös Westendin myynnissä olevat kohteet

3. Haukilahti

Haukilahti on noin 6000 asukkaan rauhallinen asuinalue meren rannalla, Westendin naapurissa. Alueen yleisin asuntotyyppi on kerrostalo, mutta myös tilavia rivi- ja omakotitaloja löytyy.

Tällä alueella on Espoon halutuimpien asuinalueiden lyhimmät markkinointiajat, mikä kertoo runsaasta kysynnästä. Viimeisen vuoden aikana Haukilahden asuntoja onkin ollut myynnissä selvästi vähemmän kuin muilla tämän listan alueilla, joten asunnot löytävät uudet asukkaat nopeasti.

Tutustu Haukilahteen tarkemmin Etuovi.comin asuinaluesivulla

Katso myös Haukilahden myynnissä olevat kohteet

4. Matinkylä

Niin ikään meren rannalla sijaitseva Matinkylä on Espoon neljänneksi halutuin asuinalue. Se tunnetaan hyvistä kulkuyhteyksistään ja monipuolisista harrastusmahdollisuuksistaan – rannat kutsuvat lenkkeilemään ja urheilupuistosta löytyy niin jäähalli kuin jalkapallo- ja tenniskentätkin. Matinkylässä sijaitsee myös ostoskeskus Iso Omena, josta löytyy monipuoliset palvelut.

Matinkylän asuntotarjonnasta suurin osa on kaksioita ja kolmioita. Asuntokanta on kerrostalovoittoista, mutta alueen eteläosista löytyy myös pientaloasutusta.

Tutustu Matinkylään tarkemmin Etuovi.comin asuinaluesivulla

Katso myös Matinkylän myynnissä olevat kohteet

5. Leppävaara

Leppävaara sijaitsee itäisessä Espoossa lähellä Helsingin rajaa. Se on yksi Espoon vilkkaimmista keskuksista – siellä sijaitsee esimerkiksi Suomen toiseksi suurin ostoskeskus Sello, jossa pääsee shoppailun lisäksi nauttimaan Sellosalin kulttuurielämyksistä.

Leppävaaran yleisin asuntotyyppi on kerrostalo ja asuntojen keskikoko siellä on tämän listan asuinalueiden pienin, noin 62 neliötä.

Tutustu Leppävaaraan tarkemmin Etuovi.comin asuinaluesivulla

Katso myös Leppävaaran myynnissä olevat kohteet

Mikäli Espoo asuinpaikkana kiinnostaa, kannattaa katsastaa myös Espoon alueen asuntomarkkinoista kertova sivu, josta voit tarkastella esimerkiksi asuntojen neliöhinnan tai ilmoitusten markkinointiajan kehittymistä.

talopiirros

Kiinnostaako asuntojen hintakehitys?

Tilaa sähköpostiisi asuntomarkkinakatsaus alueeltasi.

Lue myös:

Nämä ovat Helsingin halutuimmat asuinalueet!