Haaveiletko idyllisestä asumisesta? 5 x Kouvolan helmi

Etätyö, puhdas luonto ja hyvät yhteydet kaikkialle Suomeen. Kouvolassa on tarjolla monipuolisia asumisen mahdollisuuksia omannäköisen arjen rakentamiseen.

Viihdytkö pienissä kaupunkikylissä ja maalaismaisemissa vai kaipaatko sittenkin kaupungin keskustan vilkasta eloa? Kouvolassa voit valita molemmat ja toteuttaa erilaisia asumisen unelmia – kohtuuhinnalla. Kaupungissa ja sen idyllisissä ympäryskylissä ja taajamissa on tilaa elää juuri oman näköistä elämää luonnosta, tilasta ja joustavasta arjesta nauttien.

Listasimme viisi eri tyylistä asuinaluetta, joihin ihastut takuulla.

Täydellistä talviurheilua Mielakassa

Kouvolan keskustassa sijaitseva Mielakka on talviurheilijan unelma-aluetta. Kaupunginosan nimi tulee Mielakan mäestä. Siellä sijaitseva rinnekeskus on jopa maailmanmestareiden treenialuetta, mutta rinteitä löytyy myös aloitteleville laskettelijoille ja lautailijoille.

Mielakan hiihtolatuja pitkin pääsee sivakoimaan keskustan eteläosiin. Kouvolan jääkiekkoseuran KooKoon isännöimälle Lumon Areenalle on kiekkofanilla neljän kilometrin matka.

Mielakka sopii urheilua rakastavan lisäksi myös kaupungin vilskeessä viihtyvälle, sillä asuinalue sijaitsee kätevästi lähellä Kouvolan keskustaa ja sen palveluita.

Mielakan vapaat tontit löydät täältä! 

Opiskelijaelämää keskustan kasarmialueella

Opiskelija-asuminen ei tästä siistimmäksi muutu. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun XAMKin Kouvolan kampus sijaitsee vanhalla varuskunta-alueella, Kasarminmäellä, joka on tyyliltään kaupunkimainen mutta tunnelmallinen asuinalue. Uniikki paikka sijaitsee noin kilometrin päässä Kouvolan keskustan palveluista ja kulkuyhteyksistä kuten juna-asemasta.

Jos haluat asua lähellä kampusta edullisesti, kannattaa tutustua esimerkiksi Kasarminmäen opiskelijataloon. Punatiilinen rakennus huokuu historiaa ja siinä on piirteitä uusgoottisesta arkkitehtityylistä. Opiskelijatalossa on tarjolla esimerkiksi kahden hengen soluasuntoja sekä suurempia perheasuntoja.

Opiskelijatalon asuntoja vuokraa Kouvolan Asunnot.

Arkkitehdin unelmaa Inkeroisissa

Arvostatko arkkitehtuuria, kauniita rakennuksia ja nähtävyyksiä? Kouvolassa omaan arkeen voi ripotella kulttuurikierroksia vaikka joka päivälle, sillä kaupungin ja sen ympäryskylien rakennuksia on suunnitellut ja toteuttanut arkkitehti Alvar Aalto.

Aallon kädenjälkeä pääsee ihailemaan erityisesti Kouvolan Inkeroisissa. Noin 4000 asukkaan rauhallinen tehdastaajama on eteläisessä Kouvolassa, Kymijoen itärannalla Anjalaa vastapäätä. Paperiteollisuudesta tunnetulla asuinalueella on nähtävissä muun muassa arkkitehdin suunnittelemia tehdas-, toimisto- ja asuinrakennuksia.

Myös Karhunkankaan omakotitaloalue, Rinnetalot Mäntylässä sekä Anjalan paperitehdas huokuvat Aallon osaamista ja tyyliä.

Inkeroisten kohdalla Kymijoki on vaikuttavimmillaan, joten kosken pauhusta pääsee nauttimaan oikeasti läheltä. Luonnonläheisen sijainnin, hyvien peruspalveluiden ja koulujen ansiosta alue sopii mainiosti myös lapsiperheille.

Suurin osa Inkeroisten vapaista tonteista sijaitsee Veikkolassa, lähellä keskustaa.

Aktiviteetteja Anjalassa

Jos etsit monipuolisia vapaa-ajan aktiviteetteja mahdollisimman lähelle kotia, on Anjala paras vaihtoehto. Anjala on vihreä ja historiaa tihkuva 2000 asukkaan kylä eteläisessä Kouvolassa, Kymijoen länsirannalla.

Kymijoen rannalle levittäytyy Ankkapurhan Kulttuuripuisto, jossa sijaitsee Anjalan kartano ja leirikoulujen mekka Nuorisokeskus Anjala. Puisto tarjoaa elämyksiä, aktiviteetteja ja luonnonrauhaa eri-ikäisille.

Sekä Anjalasta että Inkeroisista on helppo liikkua Kouvolan keskustan suuntaan sekä muualle Etelä-Kymenlaaksoon.

Anjalan vapaat omakotitalotontit ovat Ruokosuon, Korpelanvuoren ja Paaranmäen alueella sekä Pukintiellä. Niistä kaikista on noin parin kilometrin matka Anjalan keskustaan.

Maalaistunnelmaa Sippolan kirkonkylällä

Maalaisympäristöön tai yhteisöllistä tunnelmaan kaipaavalle sopivat Kouvolaa ympäröivät taajamat ja kylät. Erityisesti Kymijoen itäpuolella sijaitseva Sippola hurmaa kulttuurimaisemallaan.

Sippolan kirkonkylällä kävijä ei voi sivuuttaa punatiilistä kirkkoa, joka kohoaa ylväänä pienen mäen päällä. Aivan mäen alapuolella puiden siimeksessä on puolestaan vanha kappeli, jossa voi käydä tunnustelemassa vanhan hautausmaan tunnelmaa ja tutkia paikallisesti merkittäviä hautoja.

Kylä sopii myös historian ystäville. Eräs yllättävä esimerkki paikallisesta historiasta on Rudolf Klossner, joka keitti Suomen ensimmäisen emmentaljuuston vuonna 1856 Sippolan kartanomeijerissä. Meijerissä toimii nykyään taidekeskus Antares ja vieressä on Alexander von Daehnin entinen kotikartano Sippolan Hovi, Suomen suurin puukartano.

Pienet järvet ja vanhat tiet ympäröivät kirkonkylää. Kylän rakennukset huokuvat historiaa ja  maisemat mäeltä aukeavat laajoille peltoaukeille. Alue sopii loistavasti vaikkapa etätyötä tekeville, jolloin idyllisistä maisemista voi nauttia päivittäin kahvitauolla ikiomata terassilta tai parvekkeelta.

Idyllisessä ja historiallisessa kylässä vapaat tontit sijaitsevat keskustassa, kirkon molemmin puolin.

Tutustu sujuvaan ja vauhdikkaaseen elämään Kouvolassa!

Kaupallinen yhteistyö: Kouvolan kaupunki, Talenttimagneetti – osaajien houkuttelun käynnistäminen.