Haluaisitko asua Turun huipulla? Unelmiesi koti nousee Samppalinnanmäelle

Koti Turun kattojen yllä, vehreän puiston keskellä. Näköalat Aurajoelle, yli kaupungin tai puistoon – kuitenkin aivan kaupungin ytimessä. Kuulostaa kenties liian hyvältä ollakseen totta, mutta Samppalinnassa nämä kaikki haaveet toteutuvat!

Turun parhaalle paikalle, Samppalinnan kukkulan päälle, nousee ainutlaatuinen modernin skandinaavinen asuinkortteli. Sepänkadun kortteli on yksi Turun arvokkaimmista ja arvostetuimmista alueista, josta avautuu kutsuvia puisto-, joki- ja kaupunkinäkymiä neljään ilmansuuntaan. Asuinkorttelin toteuttavat yhteistyössä TKU-Rakennus Oy ja SL Yhtiöt Oy.

Sijainti on ainutlaatuinen. Eihän tämän parempaa taida Turussa ollakaan. Samppalinnan korttelista syntyy Turun keskustamiljöön ja kaupunkirakentamisen uniikki nähtävyys, varsinainen yhteisöllisen laatuasumisen kirkas johtotähti, kuvailee TKU-Rakennuksen kiinteistöpäällikkö Sanna Leino.

Samppalinna on huippuarkkitehtien ja ammattitaitoisten rakentajien yhteistyötä. Älykäs suunnittelutyö, talotekniikka, kotien modernit ratkaisut, laadukkaat pinnat ja huolella viimeistellyt yksityiskohdat varmistavat kestävät ja ainutlaatuiset ratkaisut vaativaankin makuun.

Samppalinnanmäki on vain kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Sen välittömässä läheisyydessä ovat Turun Urheilupuisto, Samppalinnanpuisto, maauimala, Aurajoki, Turun Kaupunginteatteri, Väinö Aaltosen museo sekä koulut ja päiväkodit.

Usein haaveillaan näköaloista, rauhallisesta asumisesta, luonnosta ja palveluiden läheisyydestä, mutta kaikkien näiden yhdistelmästä harva on ehkä osannut edes unelmoida! Samppalinnan kiinnostava historia, kotien tinkimätön tyyli sekä keskeinen sijainti Turun vehreässä sydämessä rakentavat kaupungin upeimman korttelin – ja samalla mukavimman olohuoneen, josta on juuri sopiva matka kaikkialle, Leino sanoo.

Vanhojen rakennusten purkutyöt on jo saatu valmiiksi, ja rakentaminen aloitetaan syksyllä. Samppalinnan puistoalue on turkulaisille rakas paikka, joten sinne rakentaminen voi mietityttää paikallisia.

Kohde rakentuu vanhan rakennuskannan tilalle. Puistoon ei siis rakenneta, vaan uudet rakennukset liitetään jo olemassa olevaan puistoon. Lisäksi puistoalue laajenee, kun sitä lisätään rakennusten sisäpihalle, Sanna Leino avaa.

Koti laatutietoiselle kaupungin ja luonnon keskellä

Korttelin on suunnitellut arkkitehti Pekka Mäki Sigge Arkkitehdit Oy:stä. Samppalinnan asuinkortteli koostuu viidestä uudesta pistetalosta, Townhouse-asunnoista sekä kahdesta säilytettävästä rakennuksesta.

Townhouse-asunnot ovat kaksikerroksisia isoja asuntoja omalla sisäänkäynnillä. Niihin tehdään patio, parveke ja avoterassi. Kuin rivitaloasumista, mutta viiden tähden korttelissa Turun huipulla!

Samppalinna on huomisen asumisen ja tulevaisuuden kotien edelläkävijä jo tänään.

Suunnittelusta kaavoitukseen ja rakentamisesta asumiseen on luotu kestäviä ratkaisuja, jotka kantavat vastuun sekä ympäristöstä että ihmisistä, Leino kertoo.

Naapuruston tarjoama yhteisöllisyys tarjoaa avaimet elää älykkäästi: ekologisesti, kestävästi, vastuullisesti – myös luovasti ja nautiskellen.

Jokaisen asunnon yhteyteen sijoittuu suuri lasitettu parveke, ja kustakin asunnosta avautuu upeat maisemat ympäröiviin puistoihin, Aurajoelle ja yli koko kaupungin useampaan ilmansuuntaan. Suurten lasipintojen ansiosta asunnot ovat avaria ja valoisia.

Myös asuinrakennusten aulatilojen tyylikkyyteen ja viihtyisyyteen panostetaan paljon. Suunnittelussa on pyritty sovittamaan uudet rakennukset alueen vanhojen talojen tiiliseen arkkitehtuuriin. Skandinaavisen modernit valinnat ja kestävät tiilijulkisivut luovat korttelista ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Samppalinnassa yhteisöllisyys on isossa roolissa, sillä korttelin keskelle muodostuu viihtyisä ja suojainen piha leikki- ja oleskelutiloineen. Autopaikoitus sijoitetaan kahteen kerrokseen pihan alle, ja niistä on sisäiset yhteydet suoraan asuinrakennusten porrashuoneisiin. Autopaikoitustiloissa huomioidaan mahdollisuus sähköautojen lataukseen.

Samppalinnan Showroom aukeaa kesällä Sepänkadulle. Showroomilla on esillä kaikki sisustusarkkitehdin suunnittelemat tyylivaihtoehdot materiaaleista, keittiöistä ja kylpyhuoneista. Kaikkiin näihin pääsee tutustumaan etukäteen ja suunnittelemaan omasta kodista täysin mieleisen, yksityiskohtia myöten.

Kohteen ennakkomarkkinointi alkaa kesäkuussa. Täällä voit tutustua asuinkortteliin sekä liittyä sisäpiiriin saaden ensimmäisten joukossa sähköpostitse tietoa ennakkovarausten, myynnin ja rakentamisen vaiheista. Näin olet myös muita kodinostajia askeleen edellä sekä perillä kiinnostavista uutisista koko korttelin mitalla.